شنبه 3 آذر 1403

سیاست تثبیت ارز می تواند فشار تورمی را مهار کند

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، مجیدرضا حریری اظهار داشت: سیاست‌های بانک مرکزی در حوزه کاهش نرخ رشد نقدینگی و تثبیت نرخ ارز، سیاست‌هایی است که اگر تمام جوانب آن رعایت شود، بی تردید می‌تواند فشار و انتظارات تورمی را در جامعه کاهش داده و در کاهش نرخ تورم تأثیرگذار باشد.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین افزود: البته باید تمامی جوانب امر در اجرای آن رعایت شود اما به نظر من باید اجازه داد این روند با ثبات‌تر شود تا پایان سال بتوانیم نتایج ملموس آن را احساس کنیم.

وی با بیان اینکه کالاهایی که با تحولات ارز ارتباط بالایی دارند، تورم ماهانه منفی را در تیرماه تجربه کرده‌اند، گفت: سیاست تثبیت ارز، آغاز یک سیاست ضد تورمی است که البته این مساله نیاز به ابزارهای دیگر هم دارد. اگر بتوانیم ارز متقاضیان واقعی ارز را پاسخگو باشیم و سیاست‌های تثبیت ارز در یک بازه زمانی 6 ماهه به همین شکل حفظ و اجرا کنیم، مطمئناً می‌تواند منجر به کاهش تورم شود، چون در واقع بخش زیادی از تورم کشور ناشی از افزایش قیمت ارز است.

حریری با اشاره به رشد 43 درصدی صادرات نفت و افزایش صادرات غیرنفتی به بیش‌از 50 میلیارد دلار در سال 1401 اظهار داشت: معتقدم در شرایط کنونی، تورم می‌تواند حاصل دستکاری در قیمت ارز هم باشد و همین موضوع روی تورم اثر می‌گذارد.

وی افزود: ما طی 5 دهه گذشته و از اوایل دهه 50 یک تورم دو رقمی در بازه متوسط 20 تا 25 درصد داشتیم که هرگاه مورد تحریم نفتی قرار می‌گرفتیم این تورم به عددی بالای 40 درصد می‌رسید. پس قطعاً مقدار حدود 20 درصد از این تورم مربوط به تحریم و تکان‌های ارزی ناشی از تحریم است.

رئیس اتاق ایران و چین گفت: یکی از مشکلات عمیق اقتصادی ما در حوزه سیاست خارجی و داخلی این است که اقتصاد ما به شدت سیاست زده است. مسلماً اختلاف و درگیری با کشورهای خارجی منجر به فشار در اقتصاد ما می‌شود و از سوی دیگر هر گاه جناح‌های داخلی نیز با یکدیگر مشغول به تسویه حساب می‌شوند دوباره شاهد افزایش این فشارهای اقتصادی هستیم. در نتیجه امسال هم به دلیل انتخابات مجلس این هجمه‌ها ادامه دارد که معتقدم نتیجه آن ضربه زدن به اقتصاد است.