سیده مریم حسینی: بستری در بیمارستانها فقط با کد ملی / توقف چاپ تمام دفترچه ها از اول تیرماه
سرپرست اداره کل بیمه سلامت استان تهران با اشاره به زمانبندی صورت گرفته در توقف چاپ دفترچه های بیمه که از فروردین امسال کلید خورد و تیرماه نیز به صورت کامل در تمام پنج صندوق بیمه ای این سازمان بیمه گر، حذف می شود، در عین حال فرایند دریافت خدمات به صورت الکترونیکی در بخش سرپایی و بستری را تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، سیده مریم حسینی در نشست خبری شورای اطلاعرسانی با تبریک دهه کرامت، گفت: مسئله اساسی این روزها مربوط به نسخه نویسی الکترونیک است. نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک بر اساس قانون برنامه ششم توسعه و قانون بودجه 1399 و 1400 باید انجام میشد و تمام مراکز درمانی مکلف به اجرا هستند و نقش نهادهای یاریگر سلامت در این باره مشخص است و ان شاءلله تا پایان آبان در تمام مراکز نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک اجرایی می شود.
وی افزود: از دو سال قبل سازمان بیمه سلامت این کار را آغاز کرده است و اکنون خدمات بستری در کل کشور فقط با ارائه کد ملی و بدون دفترچه بیمه انجام میشود. ولی در بخش سرپایی در بخش دولتی و خصوصی هم این کار آغاز شده اما چون وسعت تعداد خدمات بالا است هنوز کار ادامه دارد و تا پایان آبان ماه تمام مراکز به این امر خواهند پیوست.
وی در ادامه اظهار کرد: حدف دفترچه در سازمان بیمه سلامت رقم خورد و چون سازمان دارای 5 صندوق است و 72 درصد بیمه شدگان ما در صندوق رایگان قرار گرفتند که شامل بیمه همگانی و بیمه روستاییان است و از اول اردیبهشت صندوق بیمه سلامت همگانی توقف چاپ دقترچه داشت و از اول خرداد صندوق روستایی توقف چاپ دفترچه داشت و از اول تیرماه هم 28 درصد جمعیت تحت پوشش استان تهران شامل صندوقهایی با دریافت سرانه مستقیم شامل کارمندان دولت با 22 درصد جمعیت و 6 درصد مابقی یعنی 3 درصد صندوق ایرانیان و 3 درصد سایر اقشار شامل بنیاد شهید، دانشجویان و... از اول تیر ماه چاپ دفترچه آنها متوقف میشود.
وی افزود: از 2 سال قبل نسخه پیچی و نسخه نویسی الکترونیک شروع شده است و با توجه به برنامه توقف چاپ دفترچه از فرودین 1400 نسخه نویسی پیشرفت خوبی داشت و راه جایگزین آن ابزار الکترونیک بود و این ابزارها در بخش بستری کامل شده بود. الان و در بخش سرپایی با ارائه کد ملی خدمات باید ارائه شود و با توقف چاپ دفترچه رشد چشمگیری در ارائه خدمات الکترونیک بخصوص در بخش خصوصی داشتیم.
وی ادامه داد: در سال گذشته، 1400 پزشک طرف قراداد داشتیم که الکترونیک خدمت ارائه میدهند و در درمانگاههای طرف قرارداد 5000 پزشک خدمت ارائه میدهند و با ارائه کد ملی خدمت میدهند. استان تهران شرایط متفاوتی دارد و این تفاوت به خاطر پزشکانی است که با ما قرارداد ندارند و باید دسترسی داشته باشد و نسخه الکترونیک بنویسند؛ لذا در استان تهران شماره همراه پزشکان دریافت شد و گروههایی با پزشکان تماس گرفتند و حدود 4000 پزشکی که با ما قرارداد مستفیم ندارند، ثبت نام شدند که دسترسی برایشان ایجاد شود و نسخه الکترونیک بنویسند. خط قرمز ما ارائه خدمت به بیمه شده است و نباید خدمت متوقف شود.
حسینی گفت: قبلا پزشک غیر طرف قرارداد نسخه را در دفترچه مینوشته و بیمار ویزیت پرداخت میکرده، اما الان با حذف دفترچه پزشک غیرطرف قرارداد هم باید وارد فضای الکترونیک شده تا بیمه شده بتواند دارو و خدمت را به صورت بیمهای دریافت کند؛ لذا باید همه پزشکان سراسر کشور وارد این فضا شوند. کار در تهران سخت تر است چون پزشکان بیشتر هستند. اکنون 4000 پژشک ثبت نام کردند و حدود 2500 نفر آموزش دیدند. حدود 1000 تراکت تهیه کردیم تا پزشکان در مطب نصب کنند و مشخص شود که این فرد چگونه خدمات ارائه میدهند و بیمه شده متضرر نشود. سامانه 1666 اطلاع رسانی میکند و ما 24 ساعته پاسخگو هستیم.