سیره اهلبیت (ع) در گرهگشایی از مردم در دهه کرامت تبیین شود
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، امروز سهشنبه 11 خردادماه آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) میزبان 32 نهاد و دستگاه عضو در ستاد بزرگداشت دهه کرامت در بستر فضای مجازی بود. آیتالله سید محمد سعیدی تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) در این نشست مجازی طی سخنانی با اشاره به واقعه غدیرخم و انتخاب حضرت امیر (ع) به عنوان جانشین پیامبر (ص)، اظهار کرد: مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی)...
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، امروز سهشنبه 11 خردادماه آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) میزبان 32 نهاد و دستگاه عضو در ستاد بزرگداشت دهه کرامت در بستر فضای مجازی بود.
آیتالله سید محمد سعیدی تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) در این نشست مجازی طی سخنانی با اشاره به واقعه غدیرخم و انتخاب حضرت امیر (ع) به عنوان جانشین پیامبر (ص)، اظهار کرد: مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) نیز قبل از خاکسپاری امام خمینی (ره) به عنوان، ولی فقیه معرفی شدند و انتخاب امام خامنهای به عنوان، ولی فقیه موجب شد که کشور، منطقه و جهان تحت تاثیر مدیریت عالی ایشان قرار بگیرند، بسیاری از نظریهپردازان امروز به پیشگوییهای معظمله توجه دارند، پیشگوییهای ایشان همواره به عنوان یک پدیده خاص و قابل توجه قرار گرفته است.
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه بحث مقاومت مردم فلسطین، از بین رفتن داعش و نابودی صدام از جمله پیشگوییهای مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) بوده است، تصریح کرد: همه این موارد در پرتو عنایات خداوند، حضرت ولیعصر (عج) و مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) بوده است که باید ما باید این نعمت را شکر کنیم.
وی در ادامه افزود: شهادت امام صادق (ع)، ولادت حضرت معصومه (س)، ولادت امام رضا (ع) مصادف با ایام دهه کرامت بوده و انتخاب شعار «خدمت کریمانه؛ گرهگشایی به رسم اهل بیت (ع)» شعار محتوایی و مناسبی برای این ایام است، اهل بیت (ع) در عمر با برکت خود همواره گرهگشای مسلمانان و حتی پیروان سایر مذاهب بودند.
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) افزود: امام علی (ع) در بخشی از نامه خود به مالکاشتر مینویسد: «مردم دو دستهاند، دستهای برادر دینی تو، و دسته دیگر همانند تو در آفرینش میباشند»؛ این نشان میدهد که نگاه اسلام فراتر از فرقهها و مکاتب است.
وی ادامه داد: ائمه اطهار (ع) در امور کلان و خرد نسبت به مسایل اجتماعی و سیاسی و فقهی گرهگشا بودند بنابراین امسال در این ایام و با توجه به انتخاب شعار دهه باید از این ویژگی ائمه (ع) با مردم سخن بگوییم.
سعیدی همچنین با اشاره به همزمانی انتخابات ریاست جمهوری با دهه کرامت گفت: این انتخابات باید گره گشای کار مردم باشد و شخص منتخب به مردم خدمت کریمانه داشته باشد، شرکت حداکثری در انتخابات اهمیت دارد.
وی در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه دهه کرامت درس بزرگ حمایت از قشر محروم در قالب مواسات و کمک مومنانه را به همراه دارد، افزود: مردم باید بدانند هرجا پرچم اهل بیت (ع) بلند میشود گروه گشایی از سوی این، ولی نعمتان صورت میگیرد؛ بنابراین دهه کرامت باید همراه با خدمات و گره گشایی کریمانه و به نام اهل بیت گره بخورد تا مردم بیش از پیش این مساله را درک کنند.
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) تصریح کرد: همچنین خدمات مومنانه، ایجاد اشتغال جوانان و تهیه جهیزیه از جمله فعالیتهایی محسوب میشود که ضرورت دارد در این ایام مورد توجه قرار گیرد؛ باید دهه کرامت را با عمل و خدمت خود با یاد اهل بیت (ع) گرامی بداریم و تلاش کنیم که برنامههای این ایام از بعد مردمی بودن خارج نشود.
* برگزاری وبینارهایی با حضور اندیشمندان در دهه کرامت
در بخش دیگری از این نشست حجتالاسلام حبیبرضا ارزانی رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت طی سخنانی اظهار کرد: امسال به دلیل کرونا امکان برگزاری نشستهای حضوری را نداشتیم و امیدوارم با برطرف شدن این ویروس بتوانیم سال آینده به صورت حضوری مجموعه نشستها را برگزار کنیم.
رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت با اشاره به همزمانی انتخابات ریاست جمهوری و دهه کرامت افزود: انتخاب اصلح بحث مهمی است، کار اصلی دهه کرامت با آستانهای مقدس است و سازمانها و نهادها در این عرصه یاری رسان آستانها هستند؛ به بیان دیگر همه مردم ایران به دلیل ارادت خاصی که به حضرات معصومین (ع) دارند در این عرصه وارد شده و هرکسی به نوبه خودش فعالیت میکند.
وی با تاکید بر حضور و هم افزایی بیشتر با شوراهای هماهنگی کشور به منظور هرچه باشکوهتر برگزار شدن دهه کرامت گفت: باید از ظرفیت این مجموعهها استفاده شود.
ارزانی در ادامه نسبت به فعالیت ستاد هماهنگی کانونهای مساجد استان قم در دهه کرامت تاکید کرد و افزود: ستاد فهما این استان در ایام دهه کرامت باید برنامههای ویژهتری را در سطح کلان و کشوری داشته باشد.
رئیس ستاد فهما افزود: مساله مهم دیگر رعایت پروتکلهای بهداشتی در این ایام است، جان مومن اهمیت دارد بنابراین در برگزاری معدود نشستهای حضوری این مساله باید مورد توجه قرار گیرد.
ارزانی گفت: همچنین تمرکز برنامهها در سطح فضای مجازی و تولید کلیپ، نماهنگ، اینفوگرافی از جمله اقداماتی است که میتواند در معرفی سیره حضرات معصومین در سطح فضای مجازی موثر باشد.
وی در ادامه عرصه بینالملل را از جمله محورهای مورد توجه در بزرگداشت دهه کرامت دانست و افزود: ضرورت دارد در این ایام در قالب وبینار از دیدگاهها و نظرات اندیشمندان شیعه و اهلسنت بهرهمند شویم.
* کرونا نتوانست موجب کاهش برنامههای دهه کرامت شود
در بخش دیگری از این نشست، مرتضی طاهریان معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد فهما با بیان اینکه یکی از شاخصههای اهل مسجد و هیات آن است که هر تهدیدی را تبدیل به فرصت میکنند، اظهار کرد: در جریان شیوع ویروس کرونا با وجودی که به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی مساجد تعطیل و بسیاری از فعالیتها با محدودیت مواجه شد، اما بچههای مسجد و آنان که علاقهمند به مکتب اهل بیت (ع) بودند آغاز یک جریان مهم بود.
معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد فهما گفت: ما بچههای مسجدی اصطلاحی داریم بر این مبنا که مسجد تعطیل بردار نیست، با عنایت به این مساله بچههای مسجد در عرصه خدمت به مردم در ایام شیوع کرونا جانانه به میدان آمده و در قالب ضدعفونی معابر و اماکن عمومی، کمکهای مومنانه و توزیع بستههای معیشتی پیش قراول شدند.
وی افزود: در جریان برگزاری دهه کرامت نیز این مساله وجود داشت و همه به میدان آمدند، هرچند که بسیاری از مجامع و اجتماعات محدود شد، اما دهه کرامت سال گذشته اتفاقاتی افتاد که تا الان شاهدش نبودیم، از جمله حضور پررنگتر در حوزه بین الملل، تولید محتواهای متعدد و انتشار آن در شبکههای اجتماعی که منشا اثر شد.
طاهریان تصریح کرد:، اما امسال در موضوع دهه کرامت، بسیاری از نهادها فعالیتهای متعددی داشتند و به معنای واقعی کلمه کرونا برای آنها یک مانع نبود که کارها با کاهش مواجه شود بلکه خدمت در این ایام بیش از هر زمان دیگری بروز و ظهور یافت.
* برپایی 200 کاروان شادی در سراسر کشور
همچنین در ادامه حجت الاسلام والمسلمین مهدی احمدی معاون فرهنگی و معارف قرآن و عترت آستان مقدس حضرت معصومه (س) طی سخنانی اظهار کرد: امروز شاهد نقشآفرینی دستگاهها و نهادهای مختلف و مردم در بزرگداشت دهه کرامت هستیم؛ البته با توجه به اینکه اعتاب مقدسه به ویژه آستان مطهر امام رضا (ع) محور فعالیتهای این ایام هستند در نتیجه بسیاری از فعالیتها در این عرصه ظهور و بروز دارند.
معاون فرهنگی و معارف قرآن و عترت آستان مقدس حضرت معصومه (س) در ادامه به ارایه گزارشی از فعالیتهای کمیته محتوایی ستاد بزرگداشت دهه کرامت پرداخت و گفت: خدمت کریمانه؛ گرهگشایی به رسم اهل بیت (ع)، به عنوان شعار دهه کرامت سال 1400 در نظر گرفته شد و شعاری مناسبی با توجه به شرایط شیوع کرونا و مشکلات ناشی از آن بود؛ همچنین پیش رو بودن انتخابات ریاست جمهوری که در واقع این شعار همه این موارد را پوشش داد.
احمدی افزود: قطعا انتخاب یک دولت انقلابی گره گشا خواهد بود، بحث ولایت مداری و همعهدی با ولایت و توجه به توصیههای مقام عظمای ولایت باید در این ایام به شکل خاصتری مورد توجه ویژه باشد.
وی افزود: امسال کمیته محتوایی ستاد بزرگداشت دهه کرامت همچون سال گذشته جشن «فدای دخترم» را برگرفته از الگوی امام کاظم (ع) نسبت به دخترشان حضرت معصومه (س) برگزار میکند، سال گذشته از این برنامه استقبال فراوانی در ایام دهه کرامت شد؛ البته با توجه به فضای انتخاباتی تمرکز برگزاری این جشن در روز ولادت کریمه اهل بیت (ع) خواهد بود.
معاون فرهنگی و معارف قرآن و عترت آستان مقدس حضرت معصومه (س) ادامه داد: از جمله برنامههای آستان توجه به شعارهایی است که برای روزهای دهه کرامت در نظر گرفته شده به گونهای که تلاش کردیم که فقط در حد یک شعار نباشد، در این راستا به صورت روزانه کلیپهایی ویژه مسابقه «حدیث کرامت» تهیه شده است تا با مشارکت نهادهای عضو در ستاد بزرگداشت دهه کرامت در راستای تبیین شعار سال استفاده شود؛ ضمن اینکه از ویژگیهای مسابقه مذکور اختصار و در عین حال برخورداری از جذابیت صوتی و تصویری است.
وی همچنین راه اندازی کاروان شادی به منظور تغییر حال و هوای کشور را از دیگر برنامههای کمیته محتوایی عنوان کرد و افزود: 200 اجرا در کل کشور خواهیم داشت، همچنین مراسم روز ولادت حضرت معصومه (س) که آغاز جشنهای دهه کرامت است در حرم مطهر آن حضرت با سخنرانی حجتالاسلام مروی برگزار میشود.