دوشنبه 5 آذر 1403

سیر توسعه روستاها با انقلاب اسلامی آغاز شد / از تحول شاخص بهداشت و درمان تا رونق بازار تولیدات روستایی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
سیر توسعه روستاها با انقلاب اسلامی آغاز شد / از تحول شاخص بهداشت و درمان تا رونق بازار تولیدات روستایی

طنین انقلاب اسلامی که در روستاهای سراسر کشور پیچید؛ تحول و آبادانی آغاز شد. امروز بعد از 43 سال از پیروزی شکوهمند اسلامی در سال 57 وضعیت روستاها به طور شگفت‌آوری نسبت به دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی متحول شده و حالا روستاها به محور تولیدات و اقتصاد برون‌زای کشور تبدیل شده‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، اوضاع قبل از انقلاب از نظر سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و... به هیچ عنوان با پیشرفت امروز آن در همه حوزه ها قابل قیاس نیست، با این وجود اگر این پیشرفت‌ها و موفقیت‌ها یادآوری نشود، ممکن است به کلی یا از یاد برود و با توجه به هجمه‌ی گسترده جنگ نرم دشمن و سیاه‌نمایی شدید نسبت به خدمات انقلاب اسلامی، بیان این پیشرفت‌ها بیش از پیش ضرورت دارد.

آنچه که مبرهن است این است که حکومت پهلوی با تصور محدود کردن مردم کرد اجازه خدمت رسانی به مردم این خطه از کشور را نمی داد و مردم استان کردستان از حداقل امکانات نیز بی بهره و محروم بودند اما با پیروزی انقلاب اسلامی و بالا رفتن سطح آگاهی مردم میزان خدمت رسانی به آنها نیز روند مناسبی پیدا کرد و نظام اسلامی ایران نیز بدون نگاه به تفاوت زبانی و مذهبی از خدمت رسانی به مردم این استان از هیچ تلاش و کوششی دریغ نورزید.

البته تردیدی نیست که جمهوری‌اسلامی به این اندازه پیشرفت هم قانع نخواهد بود اما در عین حال پیشرفت‌هایی که در 43 سال گذشته صورت گرفته در مقایسه با آنچه قبل از انقلاب بود، حیرت‌انگیز است.

یکی از اقدامات ارزشمند انقلاب اسلامی در چهار دهه اخیر خدماتی است که در مناطق روستایی استان کردستان انجام شده است.

دایه مینا یکی از بانوانی است که نزدیک به 85 سال سن دارد وی در گفتکو با خبرنگار کردتودی از تفاوت ها و محرومیت های قبل از انقلاب در روستاهای استان برایمان گفت.

وی افزود: قبل از انقلاب در روستا های استان کردستان هیچ گونه امکاناتی نبود و مردم روستا برای تامین حداقل نیازمندی های خود باید سختیهای زیادی را متقبل می شدند.

دایه مینا عنوان داشت: محرومیت قبل از انقلاب زندگی را برای ما که در آن زمان نوجوان و جوان بودیم بسیار سخت کرده بود برای مثال برای گرم کردن خانه و پخت و پز باید به جنگل میرفتیم و آذوقه مورد نیاز را از آنجا تهیه میکردیم و یا برای تهیه آب مورد نیازمان باید فرسنگ ها راه را طی میکردیم.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: بسیاری از مردم روستا بخصوص زنان روستایی بخاطر نبود امکانات بهداشتی و پزشک حاضر در روستا در وقت زایمان سر زا می رفتند و یا بخاطر بسیاری از بیماریها مردم روستا جان خود را از دست می دادند.

دایه مینا افزود: فقر و نداری گریبانگیر تمام مردم روستا بود و زندگی با رنج و مشقت برای مردم پیش می رفت چرا که قبل از انقلاب هیچ گونه عدالت و برابری وجود نداشت وتنها اربابان و یا خان ها در روستا بودند که با ظلم به مردم زندگی مرفه ی می کردند.

وی در ادامه گفت: اما با پیروزی انقلاب اسلامی ایران توسعه و پیشرفت در کشور بخصوص در استان کردستان در همه حوزه ها فراهم گردید و این توسعه را فقط مردمانی قادر به درک آن هستند که طعم محرومیت را در گذشته چشیده باشند.

43 سال بعد از انقلاب

43 سال از انقلاب اسلامی می گذرد، انقلابی که حامی پابرهنگان و مستضعفان بود و حالا دیگر کمتر روستایی را می توان پیدا کرد که از امکانات های لازم برای زندگی و زیرساختهای لازم برخوردار نباشد.

17 طرح هادی همزمان با دهه فجر در کردستان بهره‌برداری می‌شود

رضا قادری مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردستان در این باره در گفتگو با خبرنگار کردتودی با بیان اینکه یکی از تدابیر حکیمانه امام خمینی (ره) تاسیس نهادهای انقلابی در بدو انقلاب بود که بنیاد مسکن از جمله آنهاست و خدمات مناسبی در کشور داشته است، اظهار داشت: تهیه و اجرای طرحهای هادی از جمله وظایف بنیاد مسکن برای تمامی روستاهای بالای 20 خانوار به عنوان سند توسعه روستایی است که برای یک هزار و 315 روستای بالای 20 خانوار استان طرح هادی تهیه و تا کنون در 562 روستا اجرا شده است که در 400 روستا بیش از 2 فاز این طرح به اجرا درآمده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردستان اعتبار امسال اجرای طرح هادی در استان را یک هزار و 900 میلیارد ریال اعلام کرد و اضافه کرد: یکی دیگر از طرحهای بنیاد مسکن برای عمران روستایی، مقاوم سازی واحدهای مسکونی است که تاکنون 41 درصد از 119 هزار واحد مسکن روستایی استان مقاوم سازی شده و در دهه فجر امسال 48 هزار و ششصد و پنجاه و ششمین واحد مسونی مقاوم سازی شده در استان بهره برداری می شود.

قادری افزود: بیش از 87 و 266 جلد سند مالکیت روستایی هم در استان صادر شده که 6 هزار و 66 جلد برای شهرهای زیر 25 هزار خانوار بوده و سهمیه امسال استان هم 2 هزار و 500 جلد است.

استان کردستان یک‌هزار و 659 روستای دارای سکنه دارد که هزار و 315 روستای آن دارای 20 خانوار به بالا بوده و از جمعیت یک میلیون و 603 هزار نفری استان 71درصد معادل یک میلیون و 135 هزار نفر در 31 شهر و 29درصد معادل 468 هزار نفر در یک هزار و 703 روستا سکونت دارند.

گرمای گاز گرما بخش زندگی در روستاها شد

بعد از انقلاب اسلامی، این روزها و در بسیاری از خانه های روستایی دیگر خبری از بخاری‌های دود گرفته نفتی نسیت و گاز طبیعی توسط مهندسین ایرانی هزاران کیلومتر آن طرفتر و از دل خاک‌های گرم جنوب تا کوه‌های سرد و کوهستانی کردستان آورده شده تا هیچ خانه‌ای خالی از گرما نباشد.

احمد فعله گری مدیر عامل شرکت گاز کردستان در گفتگو با خبرنگار کُردتودی اظهار داشت: ضریب نفوذ گاز طبیعی در جمعیت روستایی کردستان به 96.5 درصد رسیده است.

وی افزود: در مجموع یک هزار و 596 روستا در کردستان قابلیت گازرسانی دارند که تاکنون یک هزار و 430 مورد آن از گاز طبیعی بهره‌مند شده‌اند.

مدیر عامل شرکت گاز کردستان گفت: در حال حاضر 575 هزار مشترک در بخش‌های خانگی، اداری و صنعتی از خدمات شرکت گاز کردستان بهره‌مند است.

فعله گری هزینه گازرسانی به هر خانوار روستایی را بیش از 200 میلیون ریال اعلام کرد و افزود: تلاش می‌کنیم تا پایان سال جاری تمام روستاهای بالای 20 خانوار جمعیت در استان به شبکه سراسری گاز متصل شود.

ایران در بحث پزشکی حرف اول را می زند

به قول دایه مینا، زمانی خیلی ها نگران این بودند که نکند همسرشان را سر زا و دیگر اعضای خانواده خود را بر اثر بیماری و بخاطر کمبود و یا نبود مراکز بهداشتی و درمانی از دست بدهند اما بعد از انقلاب و در کنار همه پیشرفتها، بخش بهداشت و درمان کردستان حتی در روستاها هم توسعه پیدا کرد.

در این باره مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: بعد از گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، تحولی عظیم در حوزه بهداشت و درمان استان ایجاد شده است و امکانات و شاخص های موجود این حوزه با دوران قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست.

فلاحی با بیان اینکه کردستان از جمله استان‌هایی است که قبل از انقلاب از لحاظ بهداشت، درمان، تجهیزات پزشکی و بیمارستانی در رده بسیار پایینی قرار داشت و از هیچگونه امکانات تشخیصی با تکنولوژی بالا برخوردار نبود، اضافه کرد: اکنون به برکت انقلاب اسلامی امکانات مختلفی از جمله ام آر آی، سی تی اسکن، دستگاه شتاب دهنده خطی و آزمایشگاه‌های متعدد و مجهز به امکانات روز در کردستان وجود دارد و شهرها و روستاهای استان در حوزه بهداشت و درمان در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

وی تعداد پزشکان عمومی استان قبل از انقلاب را 94 نفر و تعداد پزشکان متخصص را 32 نفر اعلام کرد و گفت: در آن زمان 84 درصد از پزشکان عمومی و 85 درصد از پزشکان متخصص استان خارجی بودند.

مدیرروابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه امروز 391 پزشک عمومی در استان فعالیت دارند تصریح کرد: تعداد پزشکان متخصص استان نیز به 571 نفر رسیده و 100 درصد این پزشکان ایرانی هستند.

وی تعداد خانه‌های بهداشت قبل از انقلاب را 22 باب، مراکز روستایی را17مرکز و مراکز شهری را 28 مرکز عنوان کرد و افزود: در حال حاضر 630 باب خانه بهداشت، 71 مرکز روستایی و 79 مرکز شهری در استان وجود دارد.

فلاحی گفت: قبل از انقلاب شاخص پوشش واکسیناسیون در استان کمتر از 40 درصد بود اما امروز این شاخص به 100 درصد رسیده است.

آبرسانی به 82 مجتمع روستایی

علیرضا تخت شاهی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کردستان با افتتاح پروژه آبرسانی به روستاهای استان کردستان اظهار داشت: بیش از 6 هزار و 700 نفر تحت پوشش شرکت آبفا قرار گرفته و از آب شرب پایدار بهره‌مند هستند.

وی با اشاره به جمعیت 470 هزار نفری روستاهای استان، گفت: از این تعداد 400 هزار نفر معادل 85 درصد جمعیت زیر پوشش تامین آب قرار دارند که از طریق 82 مجتمع روستایی به آنها آبرسانی انجام می‌شود.

تخت شاهی ادامه داد: این 82 مجتمع روستایی از طریق سه هزار و 290 کیلومتر خط انتقال و 2 هزار و 583 کیلومتر شبکه توزیع، کار آبرسانی به روستاهای استان را انجام می‌دهند.

مدیرعامل شرکت آبفای کردستان با اشاره به وجود 505 حلقه چاه، یک هزار و 80 دهنه چشمه و 19 رشته قنات روستایی در استان، افزود: یک هزار و 66 باب مخزن آبرسانی با ظرفیت 99 هزار و 267 مترمکعب و 198 ایستگاه پمپاژ برای تامین آب روستاییان در استان استفاده می‌شود.

از مجموع یک هزار و 677 روستای کردستان، یک هزار و 16 روستا زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب استان قرار دارند.

اتصال 549 روستای کردستان به اینترنت پرسرعت

قبل از انقلاب در روستاهای استان کردستان صدای زنگ تلفن چیزی خارج از واقعیت بود چه برسد به اینکه بخواهند وارد دهکده جهانی شوند و از این طریق بتوانند با تمام دنیا ارتباط داشته باشند.

آزاد حکمت مدیر مخابرات منطقه کردستان در این باره با اشاره به الکترونیکی شدن اغلب کارها و امورات مردم و استفاده آنان از سرویس ها و درگاههای غیر حضوری که بر بستر دیتا انجام خواهد شد اظهارداشت: نقش اینترنت و سرویس‌های ip محور در زندگی روزمره افراد در نقاط روستایی کاملا مشهود است.

وی افزود: تحت پوشش قرار دادن نقاط روستایی به اینترنت پرسرعت در چند سال اخیر به عنوان یکی از وظایف شرکت مخابرات در راستای مسولیت اجتماعی و برقراری عدالت بوده که در این راستا جهت خدمت رسانی به مردم در روستاها خدمات و گامهای بلندی برداشته است.

حکمت با اعلام اینکه در حال حاضر تعداد 131 هزار و 782 مشترک اینترنت پرسرعت ADSL در استان فعال هستند اضافه کرد: از این آمار، تعداد 24 هزار و 973 مشترک در نقاط روستایی استان ساکن هستند.

50 درصد راه‌های روستایی کردستان آسفالت است

کردستان اگرچه بعد از انقلاب درگیر جنگ بود و از قطار توسعه عقب ماند، اما دولت مرادن این انقلاب همواره تمام تلاش خود را بکار بستند تا این استان هم بتواند راه همواری در زمینه توسعه و پیشرفت داشته باشد.

عطاءالله ایران منش در گفت‌وگو با خبرنگار کردتودی اظهارداشت: از حدود 2 سال گذشته که آسفالت راه های روستایی به اداره کل راهداری واگذار شده است حدود 200 کیلومتر راه در استان آسفالت شده که 50 کیلومتر آن در 9 ماهه امسال انجام شده است.

وی افزود: امسال همچنین 70 کیلومتر دیگر راه روستایی در استان آماده آسفالت بوده و بخشی از آن قیرپاشی نیز شده است و به محض مساعد شدن وضعیت آب و هوایی، عملیات آسفالت این مسیرها نیز انجام خواهد شد.

رییس اداه راه های روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای کردستان یادآور شد: در مجموع 6 هزار و 181 کیلومتر راه روستایی در استان وجود دارد که سه هزار و 140 کیلومتر آن آسفالت بوده که مابقی آن خاکی و یا شنی است.

ایران منش خاطرنشان کرد: در حال حاضر میزان بهره‌مندی راه های روستایی روستاهای بالای 20 خانوار در استان 64 درصد و در کشور 80 درصد است و برای رسیدن به میانگین کشوری در این بخش باید 800 کیلومتر اسفالت انجام شود، ضمن اینکه اولویت ما آسفالت این راه ها است.

استان کردستان حدود هشت هزار کیلومتر راه دارد که از این میزان 6 هزار و 100 کیلومتر آن راه روستایی و حدود یک هزار و 900 کیلومتر آن هم راه بین‌شهری است.

به گزارش کردودتوی، توسعه مناطق روستایی در کردستان باعث مهاجرت معکوس از شهر به روستاها شده و انجام طرح‌ها و پروژهای عمرانی در کنار فراهم کردن امکانات لازم برای رفاه بیشتر روستاییان و دسترسی آسان و سریع به مراکز درمانی، باعث امیدآفرینی در روستاهای کردستان شده است.

انتهای پیام /

سیر توسعه روستاها با انقلاب اسلامی آغاز شد / از تحول شاخص بهداشت و درمان تا رونق بازار تولیدات روستایی 2
سیر توسعه روستاها با انقلاب اسلامی آغاز شد / از تحول شاخص بهداشت و درمان تا رونق بازار تولیدات روستایی 3
سیر توسعه روستاها با انقلاب اسلامی آغاز شد / از تحول شاخص بهداشت و درمان تا رونق بازار تولیدات روستایی 4
سیر توسعه روستاها با انقلاب اسلامی آغاز شد / از تحول شاخص بهداشت و درمان تا رونق بازار تولیدات روستایی 5
سیر توسعه روستاها با انقلاب اسلامی آغاز شد / از تحول شاخص بهداشت و درمان تا رونق بازار تولیدات روستایی 6
سیر توسعه روستاها با انقلاب اسلامی آغاز شد / از تحول شاخص بهداشت و درمان تا رونق بازار تولیدات روستایی 7