دوشنبه 5 آذر 1403

سیزدهمین اقامتگاه بوم‌گردی شهرستان کوهرنگ افتتاح شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سیزدهمین اقامتگاه بوم‌گردی شهرستان کوهرنگ افتتاح شد

شهرکرد - ایرنا - همزمان با هفته گرشگری سیزدهمین اقامتگاه بوم‌گردی شهرستان کوهرنگ در روستای ملک‌آباد شهرستان کوهرنگ روز سه شنبه به بهره‌برداری رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری گفت: این اقامتگاه بوم‌گردی در زمینی به وسعت 2 هزار متر مربع و با چهار سوئیت به بهره‌برداری رسید.

مهرداد جوادی اظهار داشت: برای احداث اقامتگاه بوم‌گردی ملک‌آباد شهرستان کوهرنگ چهار میلیارد و 740 میلیون ریال هزینه شده است که از این مبلغ سه میلیارد و 40 میلیون ریال از محل تسهیلات بانکی و بقیه از محل آورده متقاضی بوده است.

وی گفت: با بهره‌برداری از این اقامتگاه بوم‌گردی زمینه اشتغال مستقیم چهار نفر در شهرستان کوهرنگ فراهم شد.

به گفته وی، هم‌اکنون 49 واحد فعال اقامتگاه بوم‌گردی با سرمایه‌گذاری 77 میلیارد و 868 میلیون ریال در چهارمحال و بختیاری فعالیت دارد که از این میزان 28 میلیارد و 432 میلیون ریال تسهیلات بانکی و بقیه از محل آورده متقاضیان بخش خصوصی تامین و هزینه و زمینه اشتغال مستقیم 117 نفر فراهم شده است.

جوادی افزود: برای ارتقای کمی و کیفی اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان استانداردسازی واحدها (درجه‌بندی)، برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه مدیران و کارکنان واحدها، حضور مدیران این حوزه در نمایشگاه‌های صنعت گردشگری به منظور معرفی ظرفیت‌های گردشگری استان، روند تسهیل در گرفتن استحکام بنا، توسعه کمپ‌های عشایری، معرفی به بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات و یارانه تسهیلات در دستور کار اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قرار دارد.

وی اظهار داشت: استراحت و اسکان در اقامتگاه‌های بوم‌گردی یکی از ظرفیت‌های مورد توجه در استان در حوزه گردشگری محلی است.

به گزارش ایرنا، بوم‌گردی‌ها اقامتگاه‌هایی هستند که در محیط‌های طبیعی و بومی با رعایت اصول پایداری زیست‌محیطی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و سازگار با معماری بومی، بافت تاریخی و سیمای طبیعی منطقه اقامتگاه ایجاد، احیا و یا بهره‌برداری می‌شود و ضمن بیشترین تعامل با جوامع محلی و توجه به تنوع اقلیم و طبیعت زمینه حضور گردشگران را برای تجربه زندگی در محیط طبیعی و بومی فراهم می‌کند.

بوم‌گردی‌ها براساس محیط جغرافیایی و حساسیت‌های محیطی در چهار گروه کلبه‌ها، خانه‌های سنتی روستایی و شهری، کمپ‌های عشایری و اکولاژها دسته‌بندی می‌شود. تناسب با طبیعت و معماری سنتی، مدیریت از طریق جامعه محلی و ساکنان همان خانه و ارایه خدمات مطلوب متناسب با فرهنگ جامعه محلی از مهمترین ویژگی‌های اقامتگاه‌های بوم‌گردی به‌شمار می‌رود.

کم‌هزینه بودن اجرای طرح، کسب درآمد بالا، اشتغال‌زایی ارزان و حمایت دولت از این طرح‌ها از مزیت‌های نسبی راه‌اندازی و فعالیت اقامتگاه‌های بوم‌گردی است.

چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در 90 کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

*س_برچسب‌ها_س*