چهارشنبه 7 آذر 1403

«سیل» و «زلزله» در راه تهران؟

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
«سیل» و «زلزله» در راه تهران؟

حناچی با بیان اینکه بنا داریم تعداد حس‌گر‌های سیل و زلزله را افزایش دهیم، چرا که به میزان افزایش آن‌ها آمادگی ما نیز افزایش پیدا می‌کند، ادامه داد: به ازای هر یک ریال که برای پیشگیری از بحران صرف می‌کنیم، از 40 ریال هزینه برای بعد از بحران جلوگیری می‌کنیم.

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، پیروز حناچی صبح امروز در حاشیه آیین افتتاح و بهره‌برداری از پروژه‌های مدیریت بحران شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران گفت: دو حادثه محتمل در شهر تهران سیل و زلزله است که در این زمینه یکی از اقداماتی که انجام داده‌ایم و امروز به بهره‌برداری رسیده است، افزایش شتاب‌نگار‌ها است.

بیش از 30 شتاب‌نگار با همکاری مرکز تحقیقات وزارت راه، مسکن و شهرسازی به شهر اضافه شده است. همچنین دستگاه‌های هشدار سیل که 10 عدد از آن‌ها در مسیر روددره‌ها قرار گرفته‌اند امروز به بهره‌برداری رسیدند.

وی با بیان اینکه بنا داریم تعداد حس‌گر‌های سیل و زلزله را افزایش دهیم، چرا که به میزان افزایش آن‌ها آمادگی ما نیز افزایش پیدا می‌کند، ادامه داد: به ازای هر یک ریال که برای پیشگیری از بحران صرف می‌کنیم، از 40 ریال هزینه برای بعد از بحران جلوگیری می‌کنیم.

این کار هم اقتصادی است و هم به‌صرفه‌تر. ضمن اینکه قطعا آمادگی ما را افزایش می‌دهد.

شهردار تهران در پاسخ به این سوال که آیا شتاب‌نگار‌ها زلزله را با دقت پیش‌بینی می‌کنند، گفت: مقالات علمی نشان می‌دهد که نمی‌توانیم دقیقا تعیین کنیم چه زمان و چه مکانی زلزله رخ می‌دهد، اما شتاب نگار‌ها نشان می‌دهند که فعالیت گسل‌ها و تدقیق در آن‌ها به چه شکل است. تدقیق آن‌ها نشان می‌دهد که چه اقداماتی را باید و نباید انجام دهیم. کمااینکه بر همین اساس نقشه گسل‌ها را تهیه کرده‌ایم و همین موارد است که می‌تواند تلفات ناشی از حوادث احتمالی را کاهش دهد.

حناچی درباره هزینه این دستگاه‌ها گفت: دستگاه‌های مذکور با اینکه خارجی هستند، اما چندان هزینه بالایی نداشتند، البته سعی می‌کنیم، آن‌ها را توسط استارتاپ‌های داخلی تامین کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا مراکز معاینه فنی تنها تجهیزات خارجی قبول می‌کنند، ضمن تاکید بر اینکه این موضوع را بررسی خواهد کرد، گفت: قاعدتا اگر این تجهیزات استاندارد باشند، تجهیزات داخلی را هم قبول می‌کنند. آن‌ها معمولا با خروجی دود کار دارند و برایشان فرقی نمی‌کند.

شهردار تهران در پایان درباره استودیو شهر آماده خاطرنشان کرد: قولی که داده شده این است که این استودیو به برنامه‌های آموزشی مباحث مدیریت بحران اختصاص داده شود و تلاش می‌کنیم، اتفاقات گذشته دوباره تکرار نشود و این فضا دراختیار کاربری‌های نامرتبط قرار نگیرد.