سیمرغی که از دستان این داوران به پرواز درمیآید
ترکیب هیات داوران چهلمین جشنواره فیلم فجر برخلاف ادوار مختلف این فستیوال، خبر از نوعی بلوغ و پختگی و به گمان برخی نقطه طلایی این جشنواره به شمار می رود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با اعلام ترکیب هیات داوران چهلمین جشنواره فیلم فجر در روزهای گذشته، عملا زنگ افتتاحیه فستیوال بزرگ سینمای ایران از دور شنیده می شود.
مسعود جعفری جوزانی، مجید انتظامی، محمدعلی باشه آهنگر، مهدی سجادهچی، محمد داوودی، پژمان لشگریپور و شهاب حسینی قرار است داوری بخش سودای سیمرغ سینمای ایران را عهده دار باشند؛ ترکیبی کاملا سینمایی و نام هایی به شدت آشنا در میان اهالی این خانواده و رسانه که خبر از چیدمانی حرفه ای برای داوری این بخش می دهد.
هرچند در میان این اسامی، شاید جای خالی یک بانوی سینماگر به شدت احساس می شود، اما وزن بالای هیات داوران و تجربه تک تک آنها در عالم سینما، خیال هر تماشاگر و هنرمندی را برای یک داوری عادلانه آسوده می کند تا در این دوره شاهد حاشیه های کمتری برای سیمرغ های امسال باشیم.
مسعود جعفری جوزانی، مجید انتظامی، مهدی سجادهچی و محمد داوودی افرادی هستند که در زمینه فیلسازی، موسیقی، فیلمنامهنویسی و فیلمبرداری با کوله باری از تجربه در عالم سینما، وزن بالایی به این ترکیب داده اند.
محمدعلی باشه آهنگر و پژمان لشگریپور نیز به عنوان نماینده نسل دوم این ترکیب، با کارنامه ای روشن و نگاهی به روز تر، می توانند دل نگرانی های فیلم سازان اولی را رفع کنند و در نهایت حضور شهاب حسینی در مقام بازیگر و تهیه کننده ای جوان، برگ برنده این دوره داوران جشنواره به شمار می آید.
هر ساله عادت کرده بودیم که در میان هیات داوران بخش سینمای ایران، نام یکی دو مدیر دولتی را تماشاگر باشیم؛ مدیرانی که با سفارش و فشار خارج از جشنواره، به هر ترتیب راهی این ترکیب می شدند. اما شاید امسال یکی از نکات مورد توجه در این ترکیب، عدم حضور مدیران دولتی است. مدیرانی که موجب ایجاد عدم تجانس میشدند و هربار شائبه این موضوع به وجود میآمد که با سفارش و یا به مصلحتهای مختلفی در این ترکیبها قرار دارند.
انصراف پدر و پسر از جشنواره چهلم
مسعود کیمیایی که امسال و در جشنواره چهلم فیلم فجر، «خائن کشی» را به عنوان سی امین فیلم خود آماده اکران دارد، یک روز پس از اعلام هیات داوران با انتشار متنی از این جشنواره انصراف داد.
او در یادداشتی نوشته است:
«به نام خدا
درود سرزمین کهن - ایران
درود به مردم قدرندیده و هنرمندان
با احترام،
به هنرمندان و زحمتکشیدگان فیلم «خائنکشی»، با موضوع ملی شدن صنعت نفت ایران و مقوله قرضه ملی بوسیله دکتر محمد مصدق در سالهای 1330 که با مردم انجام شد، این دوست در هشتادویک سالگی برای قضاوت شدن در سینما خودم را کنار میبینم و به این خط و نوشته از قضاوت بیرون میآیم.
دیگر هنرمندان فیلم خائنکشی به جای خود میمانند.
در این سنِ بسیار زحمتکشیده، برای قضاوت شدن درباره فیلمی به مفهوم آزادی نفت، ایران، مقوله نفت، انگلیس و دکتر محمد مصدق تردید بسیار دارم.
عدالت همیشه نگران قضاوت است.
مسعود کیمیایی»
پولاد کیمیایی نیز که با فیلم «خائن کشی» پدر در این جشنواره حضور دارد نیز با انتشار متنی در فضای مجازی از حضور در جشنواره چهلم انصراف داده است.
برخی در فضای مجازی علت انصراف پدر و پسر کیمیایی را حضور شهاب حسینی در ترکیب هیات داوران امسال جشنواره می دانند؛ کیمیایی در جشنواره 38 فجر که با فیلم «خون شد» راهی جشنواره شده بود، پیش از برگزاری، انصراف و تحریم خود را از این جشنواره اعلام کرد و شهاب حسینی در نشست خبری فیلم خود (شین) با انتقاد شدید از کیمیایی، رفتار او را باعث تفرقه افکنی میان سینماگران خواند.
انتهای پیام /