سیگنال دلار به بورس؟
بررسی آمار و ارقام ورود و خروج پول حقیقی به بورس در 6 هفته معاملاتی اخیر بیانگر این نکته است که در پنج هفته از 6 هفته معاملاتی اخیر، بازار با خروج پول حقیقی مواجه شده است.
معاملات هفته گذشته بورس تهران با نوسانات اندک نماگرهای سهامی پیگیری شد. در هفتهای که گذشت، شاخصکل بورس تهران با افت 1.01 درصدی همراه شد. نماگر هموزن رشد 0.19 درصدی را تجربه کرد. شاخصکل فرابورس نیز با افت 0.65 درصدی همراه شد. بهنظر میرسد که فروکشکردن خوشبینیهایی که از اخبار مختلف در بازار ایجاد شده بود، مهمترین عاملی است که سببشده بازار نتواند در مسیر صعودی به حرکت خود ادامه دهد.
به گزارش دنیای اقتصاد، بررسی آمار و ارقام ورود و خروج پول حقیقی در 6 هفته معاملاتی اخیر بیانگر این نکته است که در پنج هفته از 6 هفته معاملاتی اخیر بازار با خروج پول حقیقی مواجه شدهاست. فقط در هفته منتهی به 15 آذر، حقیقیها 990 میلیاردتومان وارد گردونه معاملات سهام کردند و در چهار هفته بعدی بازار به ترتیب با خروج 1050، 550، 1330 و 640 میلیارد تومانی پول همراه شده است.
مقایسه آمار خروج پول از تالار شیشهای در هفته گذشته با هفته پیش از آن، گویای این نکته است که شتاب خروج پول از گردونه معاملات در هفته گذشته کمتر شده است.
با توجه به آمار خروج پول از بازار سهام در هفتههای اخیر میتوان این چنین استنباط کرد که سرمایهگذاران حقیقی در بازار سهام، همچنان نظارهگر اتفاقات حادث شده در بورس تهران هستند و هر زمان که پتانسیل رشد قیمتها را در صحنه معاملات احساس کنند، به سمت و سوی خرید سهام متمایل خواهند شد. همانطور که مشاهده میشود، بازار در هفته منتهی به 15 آذر با افزایش ارتفاع نماگرها همراه شده و به موازات این موضوع شاهد استقبالگرم حقیقیها از جریان دادوستدهای تالار شیشهای بودهایم.
ارزش معاملات خرد
ارقام بهثبت رسیده در فاکتور ارزش معاملات در هفتههای اخیر نشان میدهد که در هفته منتهی به 15 آذر، بازار سهام با افزایش فوقالعاده ارزش معاملات خرد همراه شده است، اما در هفتههای گذشته این متغیر آماری از رقم ثبتشده در هفته مذکور که سقف هفتههای اخیر بود، عقبنشینی داشتهاست. ارزش معاملات خرد بازار سهام که شامل سهام و حقتقدم میشود، در هفتهای که سپری شد، رقم 4 هزار و 380 میلیارد تومان را ثبت کرد.
نگاهی به سابقه ارزش معاملات در هفتههای گذشته نشان میدهد که این پارامتر در دو کانال 4 هزار و 5 هزار میلیارد تومان در حال نوسان بودهاست، در هفتههای منتهی به 15، 22 و 29 آذر این آیتم موفق به تثبیت خود در بالای سطح 5 هزار میلیارد تومان شده که این موضوع بهخاطر فضای مثبتی بود که در اثر اخبار تجدید ارزیابی در تالار شیشهای ایجاد شد و به یکباره بازار با صعود قابلتوجه ارزش معاملات همراه شد، اما مجددا در هفته گذشته و هفته پیش از آن، این متغیر به کانال 4 هزار میلیارد تومان بازگشته است.
همانطور که در بخش قبلی نیز گفته شد، رشد نماگرهای سهامی منجر به اقبال عمومی در هفته منتهی به 15 آذر به بازار سهام شد که این موضوع خود را در خالص تغییر مالکیت به سمت حقیقیها و همچنین افزایش ارزش معاملات خرد نشانداد و باثبات در کلیت بازار در هفتههای گذشته، این پارامتر نسبت به سقف هفتههای گذشته عقبنشینی داشت.
میانگین هفتگی قیمت دلار
بررسی میانگین هفتگی قیمت دلار در 6 هفته اخیر نیز نشانگر این مساله است که در 6 هفته گذشته، قیمت دلار در کانال 50 هزار تومان قرار داشتهاست. در مهرماه میانگین هفتگی قیمت دلار بهطور موقت وارد کانال 51 هزار تومان شد، اما دیری نپایید که دلار به کانال پایینتر بازگشت. دلیل جهش موقتی قیمت دلار به کانال 51 هزار تومان، جنگ درگرفته در خاورمیانه بود.
نکته قابلتوجه این است که بازار سهام همواره همبستگی مستقیمی با قیمت اسکناس آمریکایی در بازار آزاد داشته و همواره تغییرات در این متغیر در محاسبات ذهنی سهامداران برای خرید و فروش سهام شرکتهای مختلف از وزن قابلتوجهی برخوردار بودهاست. در هفته گذشته، میانگین قیمت دلار به پلههای پایانی کانال 50 هزار تومان نزدیک شد. با توجه به اینکه دلار مجددا تمایلات صعودی از خود ابراز کرده، باید دید که در هفته آتی واکنش سرمایهگذاران بورس تهران به این مقوله چگونه خواهد بود؟
ورود و خروج پول به صندوقهای با درآمد ثابت
رصد تحرکات خرید و فروش در صندوقهای با درآمد ثابت نیز این نکته را برای سهامداران بازنمایی میکند که در هفته منتهی به 15 آذر که بازار با افزایش ارتفاع نماگرها همراه بود، این صندوقها با خروج سنگین پول حقیقی همراه شدهاند، در هفته منتهی به 29 آذر نیز که بازار با رشد همراه شد، این صندوقها با خروج پول همراه شدند، اما در هفته گذشته مجددا پول به سمت این صندوقها روانه شد و ورود پول 420 میلیارد تومانی به این ابزارها را شاهد بودیم.
میتوان گفت که این صندوقها بهعنوان یک پناهگاه امن در حوالی معاملات تالار شیشهای در دسترس سهامداران قرار گرفته اند و هر زمان که بازار سهام اوضاع و احوال مناسبی نداشتهباشد، پولهای خارج شده از متن بازار سهام، روانه این صندوقها میشود و از سوی دیگر در زمانیکه بازار سهام و روند قیمتها در آن از تمایلات صعودی برخوردار است، این صندوقها با خروج پول همراه میشوند.
نمود عینی این ماجرا را میتوان در معاملات هفته منتهی به 15 آذر مشاهده کرد که عملکرد مثبت در نماگرهای سهامی، موجبات خروج 1610 میلیارد تومانی پول از این صندوقها را فراهم کرد.
میانگین هفتگی ارزش دلاری بازار سرمایه
بررسی میانگین ارزش دلاری بازار سهام نیز نشان میدهد که این متغیر آماری به کانال 173 میلیارد دلاری رسیده که نسبت به میانگین هفته گذشته، 4 میلیارد دلار افت داشته است. با توجه به افزایش میانگین قیمت دلار و ثبات ارزشریالی بازار سرمایه، ارزش دلاری بازار سرمایه نسبت به هفته پیش از آن با کاهش همراه شدهاست.
از میان اخبار