سیامین محفل طنز قندشکن در یزد و دو خبر از میبد و خاتم
یزد - ایرنا - همزمان با شب ولادت کریم اهلبیت حضرت امام حسن مجتبی (ع) سیامین محفل طنز «قندشکن» به صورت مجازی در یزد برگزار میشود.
به گزارش عصر دوشنبه حوزه هنری یزد، شاعران و طنزپردازان «قندشکن» در نخستین محفل مجازی خود در سال 1400 به موضوع جمعیت و فرزندآوری میپردازند.
در این برنامه، تعدادی از شاعران و طنزپردازان جوان و پیشکسوت در زمینه لزوم افزایش جمعیت و فرزندآوری، رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش موالید و همچنین موضوعات آزاد، اشعار و آثار خود را ارائه میکنند.
این برنامه که ششمین محفل مجازی قندشکن محسوب میشود ساعت 18 سهشنبه هفتم اردیبهشتماه جاری به صورت مجازی از طریق صفحه Qandshekan پخش میشود و در پایان به آثار برتر جوایزی اهدا خواهد شد.
علاقهمندان میتوانند فیلم شعرخوانی یا نثرخوانی خود را در رابطه با موضوع محافل از طریق رایانامه qandshekan@gmail.com یا شماره 09132597012 به دبیرخانه محفل ارسال کنند.
این ویژهبرنامه با همکاری حوزه هنری استان و سازمان فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شهرداری یزد برگزار میشود.
***
هنرمندان طراح و زیلوباف میبدی برای اولین بار موفق شدند تار و پود زیلو را به آرم دانشگاه میبد و خط نوشته نستعلیق منقش کرده و زیلویی نفیس را با دستان هنرمند خود ببافند.
به گزارش روابط عمومی پاتوق زیلوی میبد، زیلوی یاد شده توسط راضیه زمانیان ومحدثه ایزدی دانشجویان رشته زیلوبافی دانشگاه میبد طراحی و بافته شدهاست.
این زیلوی نفیس منحصر به فرد است، چون با توجه به آموزشهای ارایه شده در دانشگاه توسط مدرسین این رشته آقایان حسن امامی و ماشا الله غنی پور طراحی شدهاست.
به گفته راضیه زمانیان بافت این زیلو در 60 مج و سه ردیف نویسندگی در 19 مج و دوتا 17 مجی و در 2 هفته انجام گرفتهاست.
وی ادامه داد: چون بافت خط نستعلیق بسیار سخت و دشوار است، کتیبه نویسیهای داخل زیلوها معمولا به خط نسخ و ثلث بافت میشود.
این زیلوی نفیس منفش به آرم دانشگاه میبد و خط نوشته نستعلیق به عباس کلانتری خلیل آباد رییس دانشگاه به پاس قدردانی از زحمات وی و همکاری و حمایت انجام شده از دانشجویان رشته زیلوبافی اهدا شد.
زیلو نوعی زیرانداز و کفپوش دست بافت است که با نخ بافته میشود و شباهت زیادی به حصیر دارد و در برخی مناطق ایران استفاده میشود.
**
فرماندار خاتم گفت: آبرسانی به شهرک صفائیه هرات که مطالبه یک ساله اهالی منطقه و صاحبان زمین در این شهرک بوده است با پیگیری های صورت گرفته عملیات اجرایی آن آغاز شد.
جواد میربهبودی روز دوشنبه در گفتگو با ایرنا گفت: متقاضیان این مناطق قصد ساخت و ساز داشتند اما به دلیل نبود آب، ساخت واحدهای مسکونی در شهرک نیز متوقف شده بود اما با همراهی مدیر اداره آب و فاضلاب و مدیر اداره راه و شهرسازی شهرستان در راستای تأمین زیرساخت های آن موانع رفع و عملیات آبرسانی به آن اجرایی شد.
وی اضافه کرد: مشکل تامین آب شهرک صفائیه هرات حدود سه سال به دلیل کمبود اعتبار انجام نشده بود که با مکاتبات، پیگیریهای صورت گرفته و طرح موضوع در جلسه مشترک با حضور استاندار و نماینده مردم در مجلس با دستور استاندار اعتبار این پروژه توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تامین و مراحل برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار انجام شد و در حال حاضر عملیات اجرایی آن آغاز شده است.
وی افزود: با اجرا و اتمام این پروژه، روند ساخت و ساز نیز در شهرک صفائیه هرات آغاز خواهد شد و شاهد سکونت جوانان و اهالی فاقد منزل در این شهرک خواهیم بود.
وی اظهار کرد: طرح آبرسانی به شهرک صفائیه هرات به طول حدود هزار و 800 متر شبکه توزیع آب و ساخت چهار حوضچه با اعتبار بالغ بر 2 هزار و 500 میلیون ریال توسط اداره آب و فاضلاب شهرستان در حال اجراست که پس اتمام پروژه 237 نفر از اهالی شهر هرات از شبکه آب شرب بهرهمند خواهند شد.
هرات مرکز شهرستان خاتم در فاصله 240 کیلومتری از یزد واقع شده است.
*س_برچسبها_س*