شاهکار دولت شهید رئیسی در بازار مسکن | ساخت خانه ادامه داد
مهرداد بذرپاش با بیان اینکه از مجموع 240 هزار مسکن مهر رسیده به دولت سیزدهم بیش از 138 هزار مسکن تحویل و 102 هزار واحد باقی مانده است، گفت: تا پایان سال بخش زیادی از آنها تحویل مردم میشود و امیدواریم دولت بعدی حتما این مسیر را ادامه دهد و تحویل زمین و اتمام عملیات اجرایی واحدهای آغاز شده را انجام دهد.
صبح امروز، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی، در آیین واگذاری 3191 واحد و آغاز عملیات اجرایی 10 هزار واحد نهضت ملی مسکن در استان لرستان حضور یافت. او اعلام کرد که نهضت ملی مسکن در دولت سیزدهم به سرعت پیش میرود و تاکنون در تامین زمینهای شهری و روستایی در سراسر کشور به مساحت 100 هزار هکتار پیشرفت کردهایم.
وی با بیان اینکه در استان لرستان نیز در تامین زمین به 3 هزار هکتار زمین نیاز است، افزود: 2 هزار هکتار تاکنون تامین شده و مابقی هم در حال تامین است و امروز نیز 3190 واحد در بخشهای مختلف روستایی و شهری در قالب پروژه نهضت ملی مسکن تحویل مردم میشود؛ همچنین عملیات اجرایی 10 هزار واحد مسکونی آغاز میشود.
بذرپاش با بیان اینکه در سراسر کشور ساخت مسکن ملی از 2 میلیون و 653 هزار واحد عبور کرد، ادامه داد: از این تعداد 560 هزار واحد تقدیم مردم و مابقی در مسیر اتمام و تحویل به متقاضیان در بخشهای مختلف است و در بخش روستایی نیز از مجموع 550 هزار واحدی که در سراسر کشور آغاز شده که نزدیک به 300 هزار واحد تحویل مردم شده است.
وزیر راه و شهرسازی هدفگذاری دولت را تحویل یک قطعه زمین روستایی تا پایان 1403 عنوان کرد و افزود: تاکنون 600 هزار قطعه آن تایید شده و در مسیر تحویل قرار گرفته است، البته بیش از 100 هزار قطعه تحویل مردم شده و تمام این اتفاقات با دستور رئیس جمهور شهید رخ داده است.
وی با بیان اینکه از مجموع 240 هزار مسکن مهر رسیده به دولت سیزدهم بیش از 138 هزار مسکن تحویل و 102 هزار واحد باقی مانده است، گفت: تا پایان سال بخش زیادی از آنها تحویل مردم میشود و امیدواریم دولت بعدی حتما این مسیر را ادامه دهد و تحویل زمین و اتمام عملیات اجرایی واحدهای آغاز شده را انجام دهد.
یکی از مسائل مهمی که در پیش روی دولت چهاردهم قرار دارد، مشکل خلق پول غیرمولد در شبکه بانکی و عدم هماهنگی فرآیند خلق پول توسط بانکهای خصوصی، به ویژه در زمینه اعطای تسهیلات هدفمند و هماهنگ با اهداف توسعهای دولت است. در دولت سیزدهم، مشاهده کردیم که بیش از 18 بانک خصوصی به طور نادرستی در تامین مالی ساخت مسکن و اعطای تسهیلات ساخت مسکن همراهی نکردند، با وجود تاکید رئیس جمهور بر این موضوع و اهمیت پرداخت تسهیلات ساخت مسکن به مردم از طریق شبکه بانکی.
از همین رو برای مقابله جدی با بحث خلق پول غیرمولد و تداوم ایده ساخت مسکن در دولت چهاردهم، باید به طور ویژه روی اصلاح رفتار شبکه بانکی و پرداخت تسهیلات ساخت مسکن تمرکز کرد که دولت چهاردهم حتی امکان قانونی این موضوع را با تصویب قانون برنامه هفتم توسعه و تصویب بند مربوط به استفاده از ابزارهای تنبیهی علیه بانکهای خصوصی را به کار ببندد.
حجت الاسلام سید جواد حسینی کیا، نماینده مردم سنقر در مجلس شورای اسلامی درباره سیاست دولتها در بحث ساخت مسکن، اظهار داشت: دولت بعد باید تمام همت خود را داشته باشد که همه ظرفیتها را برای ساخت مسکن پای کار بیاورد که تعهداتی که در ابتدای دولت سیزدهم داده شده یعنی 4 میلیون مسکن را حل کند.
وی اظهار کرد: باید بخشی از این تعهد را با تهاتر کالا حل کند یعنی فولادیها را پای کار بیاورد و این ظرفیت بوجود بیاید که مشکلات حوزه مسکن حل شود.
حسینی کیا با تاکید بر تعهد بانکها در بحث ارائه تسهیلات، گفت: بحث تامین زمین نیز بر عهده منابع طبیعی و وزارت خانه مسکن شهرسازی است که باید این زمین را تامین کنند. تامین زمین با بافتهای فرسوده نیز امکان پذیر است که این بخش مغفول مانده و باید با تراکم بالا بدون تراکم بتواند اینها را حل کند.
وی تاکید کرد: منابع بانک باید به سمت تولید مسکن برود و با ابزارهای مختلف قانونی تعبیه شده برای دولت باید به سمت اصلاح این رویکرد غلط برویم و بتوانیم با پرداخت تسهیلات ساخت مسکن توسط شبکه بانکی، ایده ساخت مسکن برای رفع دغدغه و نیاز مسکن مردم را به اجرا برسانیم.
حسینی کیا در مورد استفاده از بافتهای فرسوده توضیح داد که اگر بتوانیم تراکم این بافتها را حل کنیم که بگوییم که هرکس بافت فرسوده دارد بجای 5 طبقه ده طبقه بسازد این موضوع برای انبوه سازان انگیزه ایجاد میکند.