پنج‌شنبه 8 آذر 1403

شاکری: سوله‌های مدیریت بحران برای اسکان اضطراری نیست

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
شاکری: سوله‌های مدیریت بحران برای اسکان اضطراری نیست

مدیر هماهنگی امور مناطق سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، کارکرد انواع پایگاه‌های پشتیبانی مدیریت بحران شهر تهران را تشریح و اعلام کرد که این سوله‌ها جای اسکان اضطراری نیست.

خسرو شاکری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره کاربرد پایگاه‌های پشتیبانی مدیریت بحران در زمان وقوع حوادث و بلایا اظهارکرد: در میان برخی از مردم، این تصور ایجاد شده است که سوله‌های بحران به منظور حضور و اسکان مردم در زمان بحران و حوادث ایجاد شده است، به همین دلیل است که برای برخی گنجایش و تعداد سوله‌های بحران محل بحث و سوال است.

وی با رد این موضوع که سوله‌های بحران برای اسکان مردم در زمان بحران‌ها احداث شده‌اند، گفت: هدف اصلی از ایجاد این پایگاه‌ها ایجاد یک شبکه توزیع شده از کانون‌های مدیریت بحران در کلان‌شهر تهران و متناسب‌سازی معماری نظام مدیریت بحران با الزامات و نیازمندی‌های این کلان‌شهر است. این سوله‌ها در واقع محلی هستند برای نگهداری یکسری از امکانات و تجهیزات اولیه امدادرسانی در زمان بحران و همچنین دپوی اقلامی امدادی و توزیع آن در سطح محلات در هنگام بحران‌ها.

مدیر هماهنگی امور مناطق سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره اینکه آیا اقلام و موادغذایی نیز در این سوله‌ها نگه‌داری می‌شود یا خیر گفت: لیست مواردی که در سوله‌ها وجود دارد مشخص است و مواد غذایی جزو آن نیست. در واقع سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر مسئولیت نگهداری از مواد غذایی برای زمان وقوع بحران را دارد.

شاکری افزود: در واقع پس از وقوع زمین لرزه دلخراش بم بود که طرح ساخت این پایگاه‌های پشتیبانی در تمامی نواحی تهران، در جلسه اضطراری ستاد مدیریت بحران شهر تهران که در 15 دی‌ماه 1382 مطرح شد مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت و در نهایت به تصویب رسید و به تدریج نیز از سال 83 انتخاب زمین و ساخت پایگاه‌ها آغاز شد.

مدیر هماهنگی امور مناطق سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اظهار کرد: اولین پایگاه‌های مدیریت بحران در سال 1385 بهره‌برداری شد و به تدریج تعداد آن‌ها افزایش پیدا کرد که حالا به حدود 105 سوله رسیده است.

شاکری ادامه داد: این زمین‌ها در محدوده شهرداری هر ناحیه ایجاد شده است و نزدیک به مناطقی است که کاربری مسکونی دارد. همچنین این پایگاه‌ها اغلب در نزدیکی مکان‌های اسکان قرار دارد.

انواع پایگاه‌های مدیریت بحران چیست؟ وی با بیان اینکه پایگاه‌های پشتیبانی مدیریت بحران، سه نوع از جمله، پایگاه ویژه پشتیبانی مدیریت بحران، پایگاه چندمنظوره پشتیبانی مدیریت بحران و پایگاه ویژه استان های معین هستند گفت: پایگاه‌های ویژه با کارکرد اختصاصی مدیریت بحران، محل استقرار ستاد مدیریت بحران در هر یک از مناطق 22گانه شهر تهران است. این پایگاه‌ها محل ذخیره‌سازی تجهیزات امداد و نجات است و در مجاورت برخی از پایگاه‌های ویژه پشتیبانی مدیریت بحران مناطق، پد بالگرد نیز احداث شده است.

مدیر هماهنگی امور مناطق سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: پایگاه‌های چندمنظوره پشتیبانی مدیریت بحران، محل استقرار ستادهای مدیریت بحران نواحی است و با کارکرد مدیریت بحران در هنگام بروز سوانح و کاربری آموزشی و ورزشی و محل استقرار ستاد مدیریت بحران ناحیه در شرایط عادی است. در برخی دیگر از این پایگاه‌ها هم فعالیت‌های مرتبط با پیشگیری، آمادگی و مقابله با بحران در حال انجام است. همچنین امکان استقرار واحدی از سازمان‌ها و نهادهای فعال در امر مدیریت خدمات اضطراری از جمله آتش نشانی، اورژانس و هلال احمر در بخشی از این پایگاه‌ها پیش‌بینی شده که در حال حاضر در 60 پایگاه مدیریت بحران واحد اورژانس تهران مستقر شده‌اند که باعث کوتاه شدن زمان حضور گروه‌های اورژانس در حوادث و نجات جان شهروندان شده است.

به گفته وی پایگاه‌های استان معین که در نزدیکی ورودی‌های اصلی تهران قرار دارند، می‌توانند هنگام سوانح بزرگ به تهران امدادرسانی کنند نیز در مبادی ورودی تهران پایگاه‌های معین مدیریت بحران با هدف استقرار ساختار مدیریت بحران پیش‌بینی شده تا از این طریق ارائه کمک شهرهای همجوار ساماندهی شود.