شرایط امروز کشور اولویت مجلس یازدهم باشد
تهران - ایرنا - فعال سیاسی گفت: امیدوار مجلس یازدهم با هر طیف و جناحی شرایط امروز کشور را در نظر بگیرد و تمام هدف خود را رضایت مردم و مطالبات آنها مشخص کند.
در گفت و گوی روزنامه آرمان با غلامرضا ظریفیان می خوانیم: عملکرد فراکسیون امید بهرغم اقبال گسترده مردم از آنها در انتخابات دوره دهم مجلس، آنطور که باید و شاید مردم را راضی نکرد و نخبگان همواره نقدهایی را به عملکرد آنها در مجلس وارد میدانستند از جمله این نقدها رویکرد بعضا انفعالی فراکسیون امید بود و در برخی موارد هم فعالیت آنها و اقدامات موثر نمایندگان در فراکسیون امید دیده نمیشد. غلامرضا ظریفیان در این باره معتقد است: «بهتر بود مجلس در عرصههایی که توانسته بود گامی بردارد به عملیاتی شدن آنها تاکید بیشتری میکردند. شاید برخی اقدامات و استراتژیهای فراکسیون امید روشن نبود و توقع بیشتری از آنها میرفت اما این فراکسیون هم اقدامات خوبی داشت و گامهایی را برای شفافتر کردن قوانین و نظارت بیشتر برداشت اما فراکسیون امید هم نتوانست اقدامات خود را بهطور کلی به پایان برساند یا حتی به جامعه و افکار عمومی برخی از عملکردهایی که انجام شد را نشان بدهد.» اولین بار نیست که این ضعف در خصوص عملکرد فراکسیون امید مطرح میشود. «آرمان ملی» برای بررسی جنبههای این موضوع با غلامرضا ظریفیان گفتوگو کرده که در ادامه میخوانید.
ارزیابی شما از عملکرد فراکسیون امید در مجلس دهم چگونه است؟ از دیدگاه شما آیا توانست آن طور که باید مطالبات مردم را برآورده کند؟
مجلس دهم انتظاراتی را برآورده نکرد و این روشن است دلایل آن هم عدیده است جناح اصلاحطلب انتظاراتی از مجلس دهم داشت که توقع میرفت با یک استراتژی روشنتر و شفافتر به مشکلات و شکافهای کشور بپردازد و گرهگشاییهایی برای آینده داشته باشد در واقع افکار عمومی و نخبگان انتظارات برآورد نشده زیادی از مجلس دهم دارند. البته جا دارد که اشاره شود مجلس دهم اقدامات خوبی را در مباحث تقنینی و قوانین ناکارآمد انجام داده است و در عرصههای اقتصادی و شفافسازی گامهایی رو به جلو توسط نمایندگان مجلس دهم برداشته شده، اما این اقدامات به دلایل متعددی دیده نشدهاند. البته برخی اقدامات هم توسط مجلس دهم انجام شد که اجازه عملیاتی شدن آن به آنها داده نشد.
با این وجود معتقدید فراکسیون امید خوب عمل کرد اما اقدامات آنها به معرض دید عموم گذاشته نشد.
هم این موضوع و هم اینکه بهتر بود مجلس در عرصههایی که توانسته بود گامی بردارد به عملیاتی شدن آنها تاکید بیشتری میکردند. شاید برخی اقدامات و استراتژیهای فراکسیون امید روشن نبود و توقع بیشتری از آنها میرفت اما این فراکسیون هم اقدامات خوبی داشت و گامهایی را برای شفافتر کردن قوانین و نظارت بیشتر برداشت اما فراکسیون امید هم نتوانست اقدامات خود را بهطور کلی به پایان برساند یا حتی به جامعه و افکار عمومی برخی از عملکردهایی که انجام شد را نشان بدهد. معتقدم به دلایلی مجلس دهم از نظر جایگاه و موقعیت دچار مشکل شده و شاید یکی از دلایلی که انتظارات را نتوانست برآورده کند همین بود حاصل آن هم این بود که شاهد اقبال مردم در اسفندماه به صندوقهای رأی بودیم در مجموع معتقدم مجلس دهم در ارائه نقاط قوت خود ضعف دارد و نتوانست آنچه انجام داده را به جامعه و افکار عمومی ارائه کند و جایگاه خود را بین مردم توسط اقداماتش بازیابی کند.
فکر میکنید این چالشها میان مجلس دهم و یازدهم مشترک باشد؟
امیدوارم مشترک نباشد و مجلس یازدهم با هر طیف و جناحی شرایط امروز کشور را در نظر بگیرد و تمام هدف خود را رضایت مردم و مطالبات آنها مشخص کند. این امید وجود دارد که مجلس یازدهم با توجه به مساله جایگاه فعلی مجلس بتواند آن را بازگردانی کند چون مجلس مهمترین نماد مردمسالاری است و نمایندگان باید با اقدامات خود صحبتهای خود و نظارت مختص به مجلس جایگاه آن را باز پس گیرند و استراتژیهای آنها هم روشن باشد تا مردم بدانند نمایندگان آنها در مجلس به چه شکلی به مطالبات آنها رسیدگی میکنند و البته امیدوارم مطالبات مردم را در نظر بگیرند.
در نهایت در یکسال پایانی دولت فکر میکنید نحوه مواجهه دولت و مجلس به چه شکلی پیش برود؟
در بحث تعامل دولت و مجلس دو احتمال وجود دارد که یکی از آنها آرزوست و دیگری پیشبینی است. آرزو دارم مجلس در یک سال پایانی دولت به جای تنازعات بیدلیل و بینتیجه در لایههای جامعه به بررسی بپردازد و مطالبات مردم را شناسایی کند امروز نیاز بیشتری به اعتماد مردم و بازگردانی اقبال آنها داریم تا اینکه با جنگ بینتیجه با دولت وقت را بیش از پیش هدر بدهیم. امیدوارم با توجه به شرایط جدی و ملی که کشور درگیر آنهاست مجلس به اولویتها بپردازد و به پیام رهبری توجه کند و اولویتها را با توجه به ظرفیتها برآورده کند.
فکر میکنید چه پیشبینی به واقعیت نزدیکتر باشد؟
پیشبینی من برای مجلس یازدهم این است که با توجه به نزدیکی به انتخابات 1400 برخی از چهرهها امکان دارد برای خودنمایی و ابراز وجود به شعارهای تند و تیز و اینگونه اقدامات در جهت مخالفت با دولت ادامه دهند و عرصههایی از تنازع و درگیری را ایجاد میکنند، اما نهایتا این مجلس با توجه به بدنهای که دارد و اقبال کم شور مردم به آنها بعید است به سمت تنازع و درگیری برود مگر تعدادی از چهرههای محدود در آن فکر میکنم مجلس یکسال آینده را بدون حاشیه پیش ببرد و درگیر مسائل عامتر و مهمتری خواهد شد. تصور میکنم تنازعات در حد همان چهرههای همیشه مشخص باقی خواهد ماند این افراد هم حضور خود را همیشه در درگیری و تنازع میبینند و فقط از این طریق میتوانند ابراز وجود کنند و نان آنها در همین دعواهای سیاسی است.
منبع: روزنامه آرمان امروز *س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*