شرط مکرون برای خروج نیروهای فرانسه از نیجر
اقتصادنیوز: رئیسجمهوری فرانسه گفت که تنها در صورت درخواست شخص محمد بازوم، رئیسجمهوری برکنارشده نیجر حاضر به خروج نیروهایش از این کشور آفریقایی خواهد شد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، از اسپوتنیک، پیشتر شورای نظامی حاکم بر نیجر فرانسه را به استقرار نیروهایش در برخی از کشورهای غرب آفریقا برای مداخله نظامی در نیجر متهم کرد.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه گفت: نیروهای فرانسه به درخواست دولت نیجر در این کشور مستقر شدند. موضع فرانسه ساده است: ما کودتای نیجر را محکوم کرده و خواستار آزادی محمد بازوم و برقراری دوباره نظم بر پایه قانون اساسی این کشور هستیم.
ماکرون که این اظهارات را در نشست گروه 20 در هند مطرح کرد، ادامه داد: فرانسه مشروعیت بیانیههای شورشیان را به رسمیت نمیشناسد. اگر قرار باشد نیروهایمان را از نیجر جابهجا کنیم، این کار به درخواست محمد بازوم انجام خواهد شد.
نسخه جدید اردوغان برای حل بحران قره باغ
در حال حاضر مجموعاً 1500 نظامی فرانسوی در خاک نیجر مستقر هستند و حدود 1000 نظامی دیگر هم مجبور شدند با خروج از بورکینافاسو و مالی در پی وقوع کودتا در این دو کشور، به چاد بروند.
در 26 ژوئیه ژنرال عبدالرحمن شیانی، فرمانده گارد ریاستجمهوری نیجر کودتا کرده و محمد بازوم را از قدرت کنار زد. در پی کودتا، جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اکوواس) تمامی همکاریهای خود را با نیجر به حالت تعلیق درآورده و تهدید کرد که اگر نظامیان نیجر بازوم را به قدرت بازنگردانند، مداخله نظامی خواهد کرد.
اکوواس به حاکمان نیجر ضربالاجل داد تا نهایتاً در نیمهشب ششم اوت، محمد بازوم را به قدرت برگردانند، وگرنه به نیجر حمله نظامی خواهد کرد؛ اما این موعد مقرر گذشت و اکوواس کاری نکرد. رهبران نیجر حتی ویکتوریا نولاند، قائممقام موقت وزیر خارجه آمریکا را هم که در سفر به این کشور خواستار بازگشت بازوم به قدرت شده بود، تهدید کردند که در صورت پافشاری بر خواستههایش، جنازه بازوم را تحویل خواهد گرفت!
حاکمان نظامی نیجر پیشتر بهصورت یکجانبه از توافقهای نظامی با فرانسه خارج شدند؛ اما وزارت خارجه فرانسه در بیانیهای اعلام کرد: یادآوری میکنیم که چهارچوب قانونی همکاری با نیجر در حوزه دفاعی بر پایه توافقهای حاصله با مقامات مشروع نیجر بنا شده است. اینها تنها مقاماتی هستند که فرانسه و تمامی جامعه بینالمللی به رسمیت میشناسد.
توقف همکاری نظامی نیجر با فرانسه بدین معناست که فرانسه باید 1500 نیروی خود را که در نیجر مستقر هستند، از این کشور خارج کند و این برای پاریس یک شکست محسوب میشود. تعداد کمی از سربازان ایالات متحده نیز در نیجر مستقر هستند؛ کشوری که به دلیل هممرزی با هفت کشور دیگر از جمله لیبی، چاد و نیجریه و همچنین به دلیل دارا بودن منابع معدنی غنی، از اهمیت ژئوپلتیک زیادی برخوردار است.
همچنین بخوانید