شرکتهای دانشبنیان عصای دست وزارت نفت
مدیر پشتیبانی ساخت و تامین کالا شرکت ملی نفت با حضور در برنامه تهران بیست، درباره دانش بنیان شدن صنایع نفتی گفت: وزارت نفت در دولت سیزدهم زمین بازی را در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار داد. نیاز فناورانه شرکت ملی نفت توسط این شرکتها تامین شد و شرکتهای دانشبنیان محصولات ما را تولید کردند.
گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو: بهروز قنبری عدیونی مدیر پشتیبانی ساخت و تامین کالا شرکت ملی نفت، در برنامه تهران بیست در خصوص دانش بنیان شدن صنایع نفت گفت: این کارگروه در وزارت نفت در راستای تسهیلگری و سیاستگذاری کلان شرکتهای دانشبنیان تشکیل شده است و قصد دارد از اولین تولیدات آنها حمایت کند. کارگروه فوق در حوزه مالی و استفاده از صندوقهای فناوری به تامین مالی شرکتهای دانشبنیان کمک میکند.
قنبری درباره طرحهای موجود در وزارت نفت گفت: وزارت نفت سال گذشته رتبه نخست در حمایت از محصولاتی که اولین بار تولید میشدند را کسب کرد. بیش از 311 طرح به عنوان طرحهایی که برای اولین بار اجرا میشدند تعریف و 24 قرارداد منعقد شد که 2.3 دهم همت یعنی 11 و نیم میلیون یورو ارزش این قراردادها است. 59 طرح متعلق به شرکت ملی گاز، چهار طرح متعلق به شرکت ملی پتروشیمی و 220 طرح متعلق به شرکت ملی پخش و پالایش است که چهار مورد از آن به اولین تولیدات مربوط هستند.
مدیر پشتیبانی ساخت و تامین کالا شرکت ملی نفت درباره سیاست وزارت نفت اظهار کرد: وزارت نفت در دولت سیزدهم زمین بازی را در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار داد. نیاز فناورانه شرکت ملی نفت توسط این شرکتها تامین شد و شرکتهای دانشبنیان محصولات ما را تولید کردند. وزارت نفت برای اولین بار نیازمندی خود به تجهیزات را در سامانه و در معرض دید عموم قرار داده است. شرکتهای دانشبنیان اگر ایدهای دارند میتوانند از طریق سایر شرکتهای شرکت ملی نفت به ما اعلام کنند و زمانی که طرح توجیهی کاملی از آنها دریافت شود، ارزیابی صورت بگیرد و محرز شود که پتانسیل ساخت دارند؛ برای آنها اعتبار تامین میشود تا اقدام به ساخت این محصولات کنند.
قنبری با شاره به اینکه 14 پروژه جدید کلید خورده که توسط شرکتهای دانشبنیان اجرا میشود گفت: اجرای این پروژهها تاثیر بهسزایی در ارتقا شرکت ملی نفت خواهد داشت. این تجهیزات شامل ساخت لولههای مقاوم اروپایی هستند که در برابر خوردگی مقاومت میکنند. برای تولید 14 عدد توربو کمپرسور 15 مگاوات، با یک شرکت دانشبنیان قراداد بستهایم؛ که برای جمع آوری گازهای فلر و فشار افزایی لولهها از آنها استفاده خواهیم کرد. لامپهای الای دی ضد انفجار که حجم بالای مصرف دارند نیز از جمله سفارشات ما به شرکتهای دانشبنیان است. یکی دیگر از سیاستهای ما تجاریسازی این محصولات است.
قنبری درباره چالشهای موجود در این حوزه گفت: یکی از معضلات و مشکلات ما تولیدات دوار، توربین و کمپرسورها است؛ به همین دلیل طرح جایگزینی این تولیدات را مطرح کردهایم. ما از هر طرح و ایدهای استقبال میکنیم و اگر با نیاز ما همخوانی داشته باشد، از آنها استفاده خواهیم کرد.