پنج‌شنبه 13 اردیبهشت 1403

شریعتی: چاه وین برای مردم آب ندارد ولی برای عده‌ای نان سیاسی دارد / دولت در ضعیف‌ترین حالت ادوار تاریخ دولت‌های جمهوری اسلامی است

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
شریعتی: چاه وین برای مردم آب ندارد ولی برای عده‌ای نان سیاسی دارد / دولت در ضعیف‌ترین حالت ادوار تاریخ دولت‌های جمهوری اسلامی است

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به همت هشت بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران، در پی مذاکرات اخیر وین، همایش بزرگ وین نان نمی‌شود، با حضور چندین تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد. در بخش اول این همایش مالک شریعتی، نماینده مجلس شورای اسلامی و سخنگوی کمیسیون انرژی به بیان نکات و مباحث خود پیرامون مذاکرات اخیر پرداخت. مالک شریعتی در ابتدای این همایش بیان کرد: بهتر بود...

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به همت هشت بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران، در پی مذاکرات اخیر وین، همایش بزرگ وین نان نمی‌شود، با حضور چندین تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد. در بخش اول این همایش مالک شریعتی، نماینده مجلس شورای اسلامی و سخنگوی کمیسیون انرژی به بیان نکات و مباحث خود پیرامون مذاکرات اخیر پرداخت.

مالک شریعتی در ابتدای این همایش بیان کرد: بهتر بود عنوان برنامه اینجوری ذکر شود که چاه وین آب ندارد، ولی برای عده‌ای نان دارد. آنچه که ما انتقاد داریم به دولت آقای روحانی یک رویکرد و روش است که در بحث اقتصادی بیشتر خودش را نشان می‌دهد. این تدبیری که در این هشت سال مشاهده کردیم، در هر حوزه‌ای شکست خورد. با دولتی مواجه هستیم که در اوج دوران رکود و بیکاری می‌گویند که از رکود عبور کردیم و حتی در این اخیر در اوج بیماری کرونا اعلام می‌کنند که ما از پیک بیماری عبور کردیم و اجازه سفر به مردم می‌دهند و آمار مبتلایان چندین برابر می‌شود و هر روز یک فاجعه ملی رقم می‌خورد. عبور از تحریم نیز از همان صد روزه‌ی اول گفته شد و در صد روزه‌ی آخر پس از هشت سال نیز دوباره تکرار می‌شود و این مسئله را ما در مسکن، بورس و بازار مرغ و.. دیدیم و این‌ها چیزی جز یک شیوه غلط مدیریتی نیست.

انتفاع اقتصادی با راستی‌آزمایی شریعتی افزود: آنچه که مجلس شورای اسلامی تحت عنوان قانون لغو پروتکل‌های الحاقی تصویب کرد و همچنان بر آن اصرار دارد، لغو تمامی تحریم‌هاست نه صرف تعلیق آن‌ها. اگر لغو تحریم‌ها منجر به یک انتفاع اقتصادی پایدار برای مردم نشود، عملا همان تجربه گذشته خواهد بود. این انتفاع اقتصادی نیز با راستی‌آزمایی حاصل خواهد شد. این مسیری که تحت عنوان سیاست قطعی نظام مطرح شد، یک تصمیم کاملا سیاسی و حقوقی است. یعنی آمریکا باید تمامی تحریم‌ها را لغو کند و ایران در صورت راستی‌آزمایی، به تعهدات خود بازخواهد گشت. طرف اروپایی و آمریکایی به خواسته‌های خود رسیدند و الان نوبت ماست.

سخنگوی کمیسیون انرژی در ادامه اظهار کرد: هم از سمت طرف مقابل و هم از سمت ما، شواهد پیداست که این مذاکرات به بهانه انتخابات ریاست‌جمهوری ایران انجام می‌شود و اهداف سیاسی دارد. به عبارتی جریان غربگرا نیازمند این مذاکرات برای تبلیغات انتخاباتی خود هستند. جریان حاکم بر دولت در ضعیف‌ترین حالت ادوار تاریخ دولت‌های جمهوری اسلامی است و محبوبیت شخص رئیس جمهور زیر ده درصد است. در هر عرصه‌ای کارنامه آقای روحانی مشخص و واضح است. مجموعه‌ی فعالیت‌های دولت مجموعه‌ای از نداستن و نخواستن است و چیزی به نام نگذاشتن وجود ندارد. دولت با توجه به نزدیکی انتخابات و خالی بودن دست خود، مجبور می‌شود هر امتیازی بدهد و هر کاری را بکند.

مالک شریعتی با اشاره به قانون اخیر مجلس شورای اسلامی در زمینه تحریم‌ها گفت: بعد از قانون لغو پروتکل‌های الحاقی و افزایش سطح غنی‌سازی، خیلی از دانشمندان و کارشناسان ما امیدوارتر شدند، ولی دولت از این پر بودن دست و امتیاز به دست آمده سواستفاده می‌کند. سابقه نشان می‌دهد که تعلیق تحریم‌ها فایده‌ای ندارد و باید به صورت کامل کلیه‌ی تحریم‌ها لغو شود. در سال 94 در مصاحبه‌ای با آقای ظریف، ایشان در پاسخ به این سوال که اگر دولت بعدی آمریکا از برجام خارج شود، واکش شما چیست، می‌گوید که طرف مقابل نمی‌تواند این کار را انجام دهد و اگر هم انجام دهد، یک قاعده‌ی جدید ایجاد می‌شود.

شریعتی تأکید کرد: چرا در الان حال حاضر این احتمال را نمی‌دهید که آن‌ها دوباره به تعهدات خود عمل نکنند؟ چرا باید به دشمنی که بدعهدی کرده، دوباره اعتماد شود؟ این شرط گذاری ایران برای راستی‌آزمایی عین حقوق بین‌الملل است و قسمت کوچکی از خسارت‌های زیادی است که به ایران وارد شده است. مجلس زمین بازی را برای دولت تعریف کرد و منتظر اقدامات دولت است تا بر روی آنان نظارت کند. گزارشات مذاکرات باید ابتدا در کمیسیون انرژی و سپس کمیسیون امنیت ملی بررسی و تایید شود و سپس تصویب و به دوران برجام بازگردیم.

بودجه با فرض لغو تحریم‌ها نوشته شده بود وی در ادامه بیان کرد: در ماجرای بودجه 1400 در مجلس، دولت پیش‌بینی کرده بود که 2/3 میلیون بشکه در روز نفت بفروشد و ما زمانی که از آن‌ها پرسدیم، علت اینکار چیست، آنان گفتند که با توجه به فرض لغو تحریم‌ها این اعداد نگاشته شده است و وزیر نفت نیز معتقد بود که با این فرض، سه ماه زمان می‌برد که اینکار در واقعیت اتفاق بیفتد.

نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار کرد: دولت سه مجموعه‌ی وزارت راه، وزارت نفت و بانک مرکزی را مسئول راستی‌آزمایی کرده است. الان بانک مرکزی ما هم تحریم هسته‌ای، هم تحریم تروریستی، هم تحریم حقوق بشری و هم تحریم پولشویی است و امکان برداشتن یک تحریم بدون توجه به دیگر تحریم‌ها وجود ندارد و این مسئله زمان‌بری است. زمان‌بر بودن راستی‌آزمایی از نظر ایران یک امر معقول و منطقی است.