دوشنبه 5 آذر 1403

شناساندن نظامی گنجوی به نسل جدید جزو وظایف ملی و انقلابی است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
شناساندن نظامی گنجوی به نسل جدید جزو وظایف ملی و انقلابی است

اردبیل - ایرنا - رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: امروز که دشمنان با تهاجم فرهنگی، فرهنگ ایران را نشانه گرفته‌اند، شناساندن نظامی گنجوی به نسل آینده جزو وظایف ملی، اسلامی و انقلابی است.

به گزارش ایرنا، غلامعلی حداد عادل روز شنبه در آیین بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی در مجتمع فرهنگی هنری فدک اردبیل بیان کرد: اردبیل استانی است که وحدت دیانت و سیاست را نزدیک به 500 سال پیش محقق ساخت که بعدها شعار شهید مدرس و قلب حرکت انقلاب اسلامی امام راحل (ره) بود.

وی با بیان اینکه راز پیروزی انقلاب این بود که امام راحل (ره) فاصله میان سیاست و دیانت را برداشت، گفت: امروزه دشمنان انقلاب درصدد هستند که دیانت را از سیاست جدا کنند. مفهوم پرقدرت و پرتاثیری که با آغاز حرکت صفویان در اردبیل ذیل اعتقاد به اسلام و تشیع و اهتمام به برپایی حکومتی بر پایه دین و مذهب که ضامن حفظ ایران منجر شد.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی اظهار کرد: در زمانی که قدرت مهارنشدنی همسایه غربی ما حد و مرزی برای گسترش قلمرو خود نمی‌شناخت، این امر محقق شد و امروز هم مردم اهل علم، ادب، دیانت، غیرتمند در دفاع از حریم اسلام و تشیع اردبیل فرزندان همان نیاکانند و برگزاری آیین بزرگداشت نظامی در این استان باید در چنین چشم‌اندازی ارزیابی شود.

وی با قدردانی از نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه اردبیل به عنوان قافله‌سالاری که بینش عمیق و صحیح خود را با بزرگداشت نظامی گنجوی به ظهور رساند، اضافه کرد: نظامی یکی از پنج شاعر درجه اول تاریخ ادبیات فارسی و در ردیف مولوی، سعدی، حافظ و فردوسی است.

حداد عادل گفت: نظامی گوهری ارزنده و تابناک از گنجینه جواهرات معنوی و فرهنگی ایران و شاعری پرکار بوده که حدود 20 هزار بیت شیرین، دلپذیر، خوش لفظ، خوش مضمون و خوش آهنگ از او به یادگار مانده است.

وی با اشاره به جایگاه پنج‌گنج در ادبیات ایران و جهان در کنار مخزن الاسرار، اسکندرنامه، خسرو و شیرین، لیلی و مجنون و هفت پیکر افزود: همان طور که رستم با شاهنامه وارد فرهنگ ایران شد و همه جا نامش گسترش یافت، لیلی و مجنون هم با نظامی این شهرت را پیدا کرد.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی بیان کرد: یکی از خصوصیات خمسه نظامی آن است که از قرن 6 که سروده شده تا امروز مونس و شمع محفل اهل ذوق، ادب و هنر در سراسر قلمرو ایران و بین فارسی زبانان بوده و به اندازه‌ای گیرا، جذاب و انگیزاننده بوده که اهل هنر را دعوت کرده تا بالاترین هنر خود را در خوشنویسی و مجلس‌سازی آن به کار گیرند.

وی اضافه کرد: نظامی گنجوی نه تنها یکی از ذخایر ادبی ایران، بلکه یکی از ذخایر هنری دنیا و کتاب‌های او زینت‌بخش کتابخانه‌ها و موزه‌های سراسر جهان است.

حداد عادل ادامه داد: شاعر در ایران فراوان بوده است اما تنها معدودی از آنها حکیم نامیده شده‌اند که از انگشتان یک دست بیشتر نیست و از جمله می‌توان به ابوالقاسم فردوسی اشاره کرد.

خبر در حال تکمیل است...

برچسب‌ها