شنبه 3 آذر 1403

شناسایی درآمد‌های پایدار مالیاتی راهکار رهایی بودجه از نفت

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
شناسایی درآمد‌های پایدار مالیاتی راهکار رهایی بودجه از نفت

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: مجلس برای تحقق بودجه بدون نفت اقدامات زیادی انجام داد و یکی از این اقدامات شناسایی درآمد‌های پایدار مالیاتی است.

علی‌اکبر علیزاده برمی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره اقدامات انجام شده برای کاهش میزان وابستگی بودجه به درآمد‌های نفتی گفت: مجلس در کنار تلاش برای تحقق شعار بودجه بدون نفت اقدامات زیادی انجام داد و یکی از این اقدامات شناسایی درآمد‌های پایدار مالیاتی است.

وی ادامه داد: مجلس اقدامات دیگری هم انجام داد مثلا قانون مالیات بر عایدی سرمایه، سکه، دلار، خودرو و ملک را تصویب کردیم تا بدین وسیله از این منابع درآمدی هم مالیات اخذ کنیم و هم صرفا برای تامین بودجه به درآمد‌های نفتی وابسته نباشیم.

علیزاده برمی بیان کرد: سرمایه، سکه، دلار، خودرو و ملک که برخی از دلال‌ها آن‌ها را خرید و فروش می‌کنند برای این مشمول مالیات شده است که مثلا یک نفر به یکباره 25 هزار سکه بهار آزادی خریداری کرده است و این سکه که زمانی 10 میلیون بوده است بر فرض 15 میلیون شده که این درآمد کلان در گذشته مشمول مالیات نمی‌شد، اما با این قوانین این مالیات‌ها هم مشمول قانون شد و تمام این اقدامات گام‌هایی در مسیر رسیدن به بودجه بدون نفت است.

علیزاده برمی با بیان اینکه در گذشته فرد ملک و املاک خریداری می‌کرد و بعد از افزایش قیمت بدون اینکه مالیاتی بدهد آن را به فروش می‌رساند، گفت: قانون بانک مرکزی در این مجلس بعد از 50 سال تصویب شد و با تمام قدرت از بنگاه‌داری بانک‌ها جلوگیری می‌کند. بانک‌ها باید فقط کار بانکی انجام دهند. هم مجلس و هم دولت هر دو عزمشان جزم است که کشور را از وابستگی به فروش نفت خام نجات دهند.

نماینده مردم دامغان در مجلس اظهار کرد: مالیات گرفتن به هیچ‌وجه منجر به افزایش مالیات‌ها نمی‌شود بلکه پایه‌های مالیاتی جدید شناسایی می‌شود. اقشار کم‌درآمد مثل کارمندان و کسبه جز نه‌تن‌ها مالیاتشان اضافه نمی‌شود بلکه معافیت‌های مالیاتی آن‌ها نیز افزوده می‌شود. درآمد را از پولدار‌ها می‌گیرند و به محرومان می‌دهند و به این ترتیب عدالت اجتماعی ایجاد می‌شود.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس افزود: به‌عنوان مثال عزیزان صنعت ما که تولیدکننده بودند باید 25 درصد درآمدشان را مالیات می‌دادند که در عرض دو برنامه، سالانه 7 درصد به آن‌ها تخفیف مالیاتی داده شد یعنی به‌جای 25 درصد 18 درصد مالیات می‌دهند. این اقدام به معنی کاهش مالیات به نفع تولید و افزایش مالیات در جهت شناسایی فرار‌های مالیاتی است.

وی بیان کرد: مجموعه‌ها اگر دست به دست هم بدهند و مجلس قانون خوبی برای بودجه بنویسد و دولت هم اجرا کند به امید خدا اقتصاد مقاومتی تحقق می‌یابد و پس از ده‌ها سال آرزوی ملت که نجات از وابستگی به نفت بود تحقق خواهد یافت.

علیزاده برمی گفت: برای اولین بار در سال 1401 عدد پیش‌بینی شده برای مالیات نه‌تنها محقق شد بلکه 103 درصد وصولی مالیات‌ها بود، زیرا فرار‌های مالیاتی شناسایی شد، به این وسیله می‌توان درآمد‌های نفتی را صرف زیرساخت‌ها در کشور کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس