شهاب حسینی: امام حسین (ع) چگونه مُردن را به ما میآموزد
مراسم تقدیر از سازندگان فیلم مستند «کربلا جغرافیای یک تاریخ» در بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم تقدیر از داریوش یاری کارگردان و شهاب حسینی راوی فیلم مستند «کربلا جغرافیای یک تاریخ» در بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد.
در این مراسم علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت و نصر الله تابش پژوهشگر هنر به سخنرانی پرداختند.
داریوش یاری در صحبتهای خود گفت که به شهاب حسینی دقایقی قبل گفتم که شاید کسی باورش نشود که این حجم جمعیتی که در لشکر عمر سعد در این فیلم مشاهده میشود، نزدیک به 10 نفر هستند که با استفاده از جلوههای رایانهای به این صورت درآمده است. لشکر امام حسین (ع) نیز تقریبا همین تعداد آدم دارد. ما بر خلاف خیلی از پروژههای سینمایی یک لشکر سرباز از پادگانها نیاوردیم.
او در ادامه با اشاره به اینکه تأکید رهبر انقلاب بر اقتصاد مقاومتی است ما نیز کار با کیفیت اما با کمترین هزینه را ساختیم گفت که در خیلی از کارها بریز و بپاش فراوان میشود اما این فیلم با کمترین هزینه ممکن ساخته شد.
این کارگردان درباره مَشکی که در فیلم برای حضرت عباس (ع) انتخاب شده بود گفت: به طراح صحنه گفتم که این مشک باید مانند قلبی باشد که از سینه بیرون افتاده و از آن خون میجوشد. گویی که انگار قلب حضرت اباالفضل (ع) است که از سینه بیرون افتاده است. او نیز مشکی را پیدا کرد که مدتها بود در آن آب نبوده و بسیار تازه بود.
او در پایان گفت که تمام صحنههای فیلم یکبار استوری برد شده بود تا بتوانیم نزدیکترین صحنهها را به واقعه عاشورا بسازیم.
شهاب حسینی نیز در صحبتهای خود گفت که در کلام خداوند در قرآن مجید بارها دیدهایم که حضرت پروردگار میگوید خداوند هرکس را که بخواهد هدایت میکند. این جمله من را همیشه به فکر فرو برده است احساس میکنم که امکان دارد که انسان همه عمر خود را به عبادت بگذراند اما مشیت خداوند بر این تعلق بگیرد که او هدایت نشود.
این بازیگر سینمای ایران در ادامه بیان کرد: حتی جایی پروردگار به حضرت رسول میگوید تا خداوند نخواهد تو موفق به هدایت آنان نخواهی شد. اما فکر کردن به امام حسین (ع) این نور را در دل من روشن کرده است که شاهراه هدایت ایشان هستند. با عشق به امام حسین (ع) میشود امیدوار بود که مشیت خداوند بر هدایت انسان قرار بگیرد.
حسینی درباره حضورش در فیلم مستند «کربلا جغرافیای یک تاریخ» گفت: خوشحالم که اگر قابل بودم در این اثر نقشی هرچند با صدا داشته باشم. همیشه به این جمله فکر میکنم که میگوید خدایا چگونه زیستن را به من بیاموز چگونه مردن را خود خواهم آموخت. اما فکر کردن به آقا امام حسین (ع) این معنا را در ذهن من برعکس کرد و فکر میکنم امام حسین (ع) به ما چگونه مردن را میآموزد و ما خود چگونه زیستن را خواهیم آموخت.
این هنرمند و تهیهکننده سینمای ایران در پایان گفت: امیدوارم موفق بشویم شخصیت امام حسین (ع) را به درستی به جهان معرفی کنیم کما اینکه اگر چنین شخصیت عزیزی در هر کشور دیگری وجود داشت تا به حال صدها آثار درباره او ساخته شده بود. امیدوارم اراده جدی برای این منظور شکل بگیرد.
اشکهای منوچهر محمدی از زیارت خلوت امام حسین (ع) همراه با مرحوم رسول ملاقلیپور + فیلم داوود میرباقری فیلمنامه "نامیرا" را مینویسد