شنبه 10 آذر 1403

شهادت سعید ملایی علیه ایران؛ شاید وقتی دیگر

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
شهادت سعید ملایی علیه ایران؛ شاید وقتی دیگر

ایران قرار شد در هیئتی شش‌نفره با ارائه مستنداتی که ظاهرا همه‌چیز را علیه رئیس فدراسیون جهانی جودو می‌کرد راهی دادگاه شود. در سوی دیگر، اما خبر رسید که فدراسیون جهانی جودو هم بی‌کار ننشسته و قرار شده با سه نفر از جودوکار‌های پناهنده ایرانی در این دادگاه شرکت کند تا به دادگاه نشان دهد تصمیم تعلیق جودوی ایران کاملا درست است.

وضعیت رشته جودو در ایران همچنان مبهم است؛ این رشته ورزشی که با رأی ریاست فدراسیون جهانی جودو به صورت موقت تعلیق شده، فعلا باید با این تعلیق کنار بیاید؛ ماجرا از این قرار است که ایران، بعد از اقدام فدراسیون جهانی جودو، به دادگاه عالی ورزش یا همان CAS شکایت کرد و مقرر شد با سند و مدرک روز 20 فروردین در این دادگاه حاضر شود به این امید که مانع از تعلیق موقت جودو به تعلیق دائم شود. حالا، اما شیوع گسترده ویروس کرونا جلسه مدنظر را هم به تعویق انداخته و قرار نیست روز 20 فروردین جلسه دادگاهی برگزار شود.

رابطه جودوی ایران با فدراسیون جهانی این رشته زمانی شکراب شد که سعید ملایی، جودوکار سرشناس ایران، به آلمان مهاجرت کرد و آنجا خبر داد که دیگر حاضر نیست به ایران برگردد. سعید با این ادعا که مسئولان ورزش ایران او را چندین‌بار تحت فشار گذاشته‌اند تا عمدا ببازد و مقابل رقیب اسرائیلی وزن خودش، ساگی موکی، قرار نگیرد درخواست پناهندگی داد تا به قول خودش شانس رسیدن به مدال‌های ارزشمند این رشته را از دست ندهد.

مسئولان ورزش ایران، اما بعد از رفتن سعید و صحبت‌های او، چنین ادعایی را کذب خوانده و به کمیته بین‌المللی المپیک شکایت بردند که این اقدام با توطئه رئیس فدراسیون جهانی جودو رقم خورده و سعید ملایی هرگز تحت فشار نبوده است. آن‌ها همچنین گوشزد کردند که به منشور المپیک پایبند بوده و تخلفی نکرده‌اند.

در سوی دیگر، اما رئیس فدراسیون جهانی جودو با اشاره به اینکه فرار از رویارویی با ورزشکاران اسرائیلی عین زیرپاگذاشتن منشور المپیک است، رأی به تعلیق موقت فدراسیون جودوی ایران داد و تا زمان رسیدگی به این پرونده در دادگاه عالی ورزش، جودوکار‌های ایرانی حق شرکت در هیچ تورنمنتی را ندارند. فدراسیون جهانی جودو بعد‌ها نامه‌ای منتشر کرد که در آن، طرف ایرانی تعهد داده بود منشور المپیک را زیر پا نخواهد گذاشت.

با چنین مقدمه‌ای و هم‌زمان با شکایت ایران به دادگاه عالی ورزش، روز 20 فروردین برای رسیدگی به این پرونده تعیین شد. ایران قرار شد در هیئتی شش‌نفره با ارائه مستنداتی که ظاهرا همه‌چیز را علیه رئیس فدراسیون جهانی جودو می‌کرد راهی دادگاه شود. در سوی دیگر، اما خبر رسید که فدراسیون جهانی جودو هم بی‌کار ننشسته و قرار شده با سه نفر از جودوکار‌های پناهنده ایرانی در این دادگاه شرکت کند تا به دادگاه نشان دهد تصمیم تعلیق جودوی ایران کاملا درست است. شنیده شد که سعید ملایی نیز به‌عنوان شاهد قرار است در این دادگاه شرکت و از وضعیتی که مسئولان ورزش ایران برایش به وجود آورده‌اند صحبت کند. غیر از او، دو جودوکار دیگر هم در این دادگاه قرار بود از طرف فدراسیون جهانی جودو حاضر باشند.

حالا، اما ویروس کرونا همه‌چیز را به‌هم ریخته است؛ اگرچه جودوی ایران تعلیق است و اگرچه ویروس کرونا هم رقابت‌های ورزشی در ایران را لغو کرده، ولی بلاتکلیفی ورزشکاران این رشته تبدیل به معضلی جدی شده است. ایران امید زیادی داشت بتواند در دادگاه عالی ورزش برنده شود تا به‌سرعت مقدمات حضور ورزشکارانش در تورنمنت‌های مختلف، از جمله رقابت‌های کسب سهمیه المپیک را فراهم کند، ولی حالا نه‌تن‌ها مشخص نیست دادگاه بعدی در چه زمانی قرار است تشکیل شود، بلکه مشخص نیست آیا ویروس کرونا مجالی برای برگزاری رقابت‌های ورزشی در ایران و دنیا می‌دهد یا خیر؟