شهرداری در حوزه بافت فرسوده چه کرد؟
عضو شورای شهر تهران به اقدامات صورت گرفته در بافت فرسوده اشاره کرد و گفت: کسی نمیتواند انکار کند که در این دوره در حوزه بافت فرسوده کار بزرگی انجام شده است.
ناصر امانی در دویست و سی و دومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جریان ارائه گزارش بازدید از محله جوادیه با بیان اینکه 44 درصد از بافت محله فرسوده است، اظهار کرد: علی رغم تسهیلاتی که شورا و شهرداری برای نوسازی بافت فرسوده در نظر گرفته، به دلیل ریزدانگی، تنها نزدیک به 100 فقره صدور پروانه صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه تعدادی از قالیشوییهای موجود در محله به فضایی برای اطراق معتادان تبدیل شده است، یادآور شد: تعدادی از این فضاها برای تبدیل به بوستان محلی تملک شده و مابقی آن نیز باید تملک شود.
امانی با بیان اینکه دستگاههای عابر بانک این محله از کار افتاده و تعدادی از شعب بانک نیز تعطیل شده اند، گفت: یکی از املاک موجود متعلق به شهرداری است و قرار بر این بود به میدان میوه و تره بار تبدیل شود که متاسفانه این اقدام انجام نشده است.
وی با اشاره به اینکه مردم برای رسیدن به ایستگاه مترو ناچارند دو کیلومتر مسیر را طی کنند، تصریح کرد: پلههای این پل مکانیزه نیستند و افراد سالمند و بیماران نمیتوانند به راحتی از پل تردد کنند.
امانی با بیان اینکه سه هزار و 500 دستگاه دوچرخه زیر باد و باران در فضایی در این محله رها شده است، اظهار کرد: این فضا به قبرستانی از دوچرخههای طرح بیدود تبدیل شده و سه سال است که نگهداری دوچرخهها در این فضا صورت میگیرد که برای این موضوع هزینه نیاز است و باید تدبیری برای آن اندیشیده شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه شهرداری تهران در روزهای اخیر به خوبی در جمع آوری معتادان عمل کرده است، گفت: مسئلهای که وجود دارد بازگشت معتادان است؛ کمااینکه در گذشته نیز بارها به محل بازگشته اند.
وی با تأکید بر اینکه دغدغه مهم و اصلی شهروندان این محله سکونت اتباع بیگانه است، گفت: شرایط به گونهای است که 60 درصد از ساکنان این محلات را اتباع تشکیل میدهند. یکی از موضوعات مطرح شده این بود که درآمد پایین اتباع باعث بیکاری آنها شده است. 10 تا 30 درصد دانش آموزان مدارس این محله نیز از اتباع هستند.
امانی با بیان اینکه سقف یکی از مدارس در حال ریزش بود، تصریح کرد: تجمع 10ها نفر از اتباع در یک واحد مسکونی، نارضایتی مدیران مدارس و درخواست برای راه اندازی مدرسه مجزا برای اتباع در این بازدید مطرح شد.
وی با اعلام اینکه محله جوادیه 23 مسجد دارد، یادآور شد: متأسفانه این محله از سرانه فرهنگی برخوردار نیست. سرانه فضای سبز محله نیز دو متر مربع است و جز یک بوستان که در این دوره مدیریت شهری در حال ساخت است، تنها یک بوستان در محله وجود دارد.
عضو شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه گوسفندها در قصابیهای موجود شبانه ذبح میشود، گفت: بوی نامطبوع و تجمع حیوانات موذی به دنبال این کشتارها باعث شده فضای سه متر مربعی پیاده رو به فضایی غیرقابل تحمل تبدیل شود. خوشبختانه تمام مخازن محله نو شده بود و تنها یک زباله گرد در محله دیده شد.
وی افزود: در جوادیه یک ناحیه وجود دارد و پیگیری مسائل خدمات شهری توسط این ناحیه انتظار زیادی نیست. منطقه 16 تعداد 6 ناحیه و یک محله دارد و انتظار میرود مسائل شهروندان بررسی شود.
امانی با بیان اینکه مردم از تأخیر در تردد اتوبوسها و کرایه بالای وسایل حمل و نقل عمومی در سال جاری رضایت ندارند، گفت: برخی رانندگان مابقی کرایه را به شهروندان بازنمی گردانند این در حالی است که حتی 500 تومان نیز برای مردم این محله دغدغه است. درخواست میشود شرکت واحد اتوبوسرانی به این موضوع رسیدگی کند.
وی با اشاره به زد و بندهای موجود بین وانت بارها و بساط گستران و مأموران انضباط شهری و اذعان بسیاری از ساکنان این محله به زد و بندهای شکل گرفته، یادآور شد: وضعیت آسفالت در معابر ناهنجار است و نیاز به نوسازی دارد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه عدم وجود سرویسهای بهداشتی در محله یکی از گلایههای آنها بوده است، تصریح کرد: تملک چند ملک برای ساخت سرویس بهداشتی کار سختی نیست و میتواند مشکلات ناشی از این کمبودها را جبران کند.
امانی همچنین خاطرنشان کرد: درخواست مردم شامل ساماندهی اتباع بیگانه، جلوگیری از ورود آنها به محلات قدیمی و تعیین تکلیف ریلهای راه آهن است که هیچ یک به شهرداری بازنمی گردد و وزارت کشور و اداره اتباع باید به این موضوعات رسیدگی کنند. تسهیل مقررات نوسازی بافت فرسوده برای واحدهای ریزدانه نیز از دیگر درخواستهای شهروندان بود و همانطور که بارها شهردار تهران نیز اعلام کرده، کسی نمیتواند انکار کند که در این دوره کار بزرگی انجام شده، اما باید شرایط برای بافت ریزدانه تسهیل شود.
وی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش باید نوسازی مدارس دولتی را در دستور کار قرار دهد، تأکید کرد: احیا و تغییر کاربری دو سینمای محله و ایجاد سرانههای فرهنگی از جمله درخواستهای ساکنان این محلات است.
باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری