شهرکهای صنعتی میتواند بهشت توسعه نیروگاههای خورشیدی باشد
مدیر کارگروه شهرکهای صنعتی انجمن ساتکا گفت: هر واحد صنعتی 200 کیلووات نیروگاه خورشیدی احداث کند، هدفگذاری 10 هزار مگاواتی توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در دولت سیزدهم، فقط با همین اقدام محقق میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمود کریمی، عضو هیئت مدیره انجمن ساتکا در نشستی خبری اظهار داشت: تیرماه امسال، همایشی با هدف آشنایی فعالان صنعتی با انرژیهای تجدیدپذیر و تلاش آنها برای احداث نیروگاه تجدیدپذیر برگزار میشود که امیدواریم برگزاری چنین همایشی، نقشی موثر در رشد وئ توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور بهویژه در بخش صنعتی داشته باشد.
کریمی با اشاره به ماده 16 قانون جهش تولید دانشبنیان، گفت: بر اساس این ماده قانونی، صنایع با دیماند بالا، باید سالی یک درصد از برق مورد نیاز خود را از محل انرژیهای تجدیدپذیر تامین کنند.
وی افزود: گرچه ماده 16 قانون جهش تولید دانش بنیان تاکید دارد صنایع سالی یک درصد از برق مورد نیاز را از محل نیروگاههای تجدیدپذیر تامین کنند وه در 5 سال این میزان به 5 درصد خواهد رسید، برای صنایع بهتر است از همین ابتدا نسبت به تامین 5 درصد انرژی تجدیدپذیر با احداث این نوع نیروگاه اقدام کنند.
کریمی تعداد صنایع مشمول ماده 16 قانون جهش تولید دانش بنیان را 4 هزار و 283 واحد اعلام کرد و گفت: هر کدام از این صنایع اگر نسبت به احداث نیروگاه تجدیدپذیر اقدام کنند، هدف وزارت نیرو برای احداث 10 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر محقق میشود.
عضو هیات مدیره انجمن ساتکا با بیان اینکه "اکنون خیلی از موانعی که بر سر راه فعالان انرژیهای تجدیدپذیر وجود داشته برطرف شده و یا در حال برطرف شدن است"، گفت: انجمن ساتکا خواستار آن است که نرخ خرید تضمینی برق انرژیهای تجدیدپذیر شناور باشد تا سرمایهگذاران بیشتری به این سمت متمایل شوند؛ همچنین اعلام این نرخ به موقع باشد تا به دلیل تاخیر در اعلام، ماهیت سود رسان خود را از دست ندهد.
در ادامه این نشست، علیرضا داد، مدیر کارگروه شهرکهای صنعتی انجمن ساتکا با بیان اینکه "صنایع مستقر در شهرکهای صنعتی بهشت توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر هستند و باید از این فرصت استفاده کنند"، گفت: 800 شهرک و ناحیه صنعتی در کشور داریم که بالغ بر 50 هزار واحد صنعتی در آن قرار گرفتهاند، اگر هر واحد صنعتی 200 کیلووات نیروگاه خورشیدی احداث کند، هدفگذاری 10 هزار مگاواتی توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در دولت سیزدهم، فقط با همین اقدام محقق میشود.
وی ادامه داد: واحدهای صنعتی مستقر در شهرکها نیازی به در نظر گرفتن زمین برای احداث نیروگاه ندارند زیرا میتوانند در بام سولهها پنلهای خورشیدی نصب کرده و از برق تولیدی سود ببرند.
مدیر کارگروه شهرکهای صنعتی انجمن ساتکا خاطرنشان کرد: احداث این نوع نیروگاه برای صنایع مستقر در شهرکها علاوه بر همه مزیتهایی که دارد، هزینه انتقال و اتلاف انرژی آنها را از بین خواهد برد؛ زیرا در محل تولید، مصرف میشود.