جمعه 9 آذر 1403

شهر الله را به غفلت نگذرانیم / ضرورت بهره‌گیری دستگاه‌های فرهنگی از بستر ماه رمضان

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
شهر الله را به غفلت نگذرانیم / ضرورت بهره‌گیری دستگاه‌های فرهنگی از بستر ماه رمضان

ماه مبارک رمضان به تنهایی ظرفیت بسیار بزرگی در عرصه خودسازی، دگر سازی و جامعه سازی است که باید بیش از پیش مورد توجه دستگاه های فرهنگی قرار گیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به گزارش مرصادنیوز، به استناد مدارک موجود، همواره در ماه رمضان آمار جرائم و خشونت‌ها کاهش می یابد، از سوی دیگر با فرا رسیدن این ماه فضایی از معنویت و به یاد خدا بودن بر جامعه حاکم می شود که ظرفیت بسیار بزرگی برای انسان سازی محسوب می شود. به واقع فضای حاکم بر ماه رمضان به تنهایی می تواند بستری برای پرورش همه نیکی ها و برچیدن بساط همه رذایل اخلاقی ایجاد کند که برای تحقق آن در روزهای معمولی، سالهای سال نیازمند زمان هستیم پس دستگاه های فرهنگی باید از لحظه لحظه این ماه مبارک برای ترویج ارزش های اخلاقی بهره مند شوند.

دستگاه های فرهنگی از ظرفیت ماه رمضان بیشتر استفاده کنند

غلامرضا منتظری در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، با بیان اینکه ماه رمضان یک ظرفیت استثنایی است، اظهار داشت: در بین همه ماه های سال، خداوند ماه رمضان را به انسان ها هدیه کرده که بتوانند از این فرصت برای خودسازی و دگرسازی استفاده کنند.

وی افزود: ماه رمضان فرصتی است که در آن قدری کارنامه معنوی و اعمال خود را مرور کنیم و ببینیم در یک سالی که گذشته چه کار کردیم و با توجه به اینکه باز هم شبهای قدر در پیش است بنگریم تا چه میزان به قول و قرارهای خود با خداوند عمل کردیم.

منتظری تصریح کرد: با مرور اعمال خود، اگر دفتر عمل مان زیبا است، شکر خداوند را به جا آوریم و اگر دچار خطا و اشتباه شدیم و غبار گناه بر چهره و عمل ما نشسته توبه و استغفار کنیم.

وی عنوان کرد: مطالعات علمی نشان می دهد در ماه رمضان آمار خطاها، اشتباهات و جرائم کاهش می یابد و این فرصت خوبی است تا دستگاه های فرهنگی از این ظرفیت بیشتر استفاده کنند.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: خانواده های محترم هم باید از ظرفیت ماه مبارک رمضان برای خودسازی و سازندگی فرزندان خود بیشتر استفاده کنند.

وی افزود: همچنین رسانه ها و مطبوعات باید از این فرصت ویژه که خداوند آن را فراهم کرده بیشتر بهره بگیرند.

منتظری با تاکید بر اینکه باید نگاه ها را به فرصت‌های متعدد ماه رمضان معطوف کنیم، خاطرنشان کرد: همانگونه که مقام معظم رهبری تاکید کردند، دستگاه های فرهنگی باید علاوه بر قرائت و تلاوت قرآن به تامل در مفاهیم و پیام های قرآن بیشتر توجه کنند.

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر به سیره اهل بیت (ع) در ماه رمضان، گفت: احساس مسئولیت در قبال نیازمندان و به یاد گرسنگان بودن یکی از اهداف این ماه شریف است.

رمضان ماه احساس مسئولیت و رسیدگی به ایتام و نیازمندان است

منتظری تصریح کرد: نباید خودخواه باشیم بلکه باید دگرخواه باشیم و نگاهمان تنها معطوف به منافع خود نباشد زیرا رمضان، ماه همدلی و احساس مسئولیت و رسیدگی به ایتام و نیازمندان است.

وی افزود: باید فرهنگ سازی کنیم تا در حوزه مصرف از اسراف بپرهیزیم و پیرو اعتدال و اقتصاد باشیم، همچنین علاوه بر شادی ها، داشته های خود را با دیگران تقسیم کنیم.

منتظری گفت: در این اندیشه باشیم که عده ای برای تامین حداقل نیازهای سحری و افطاری خود مشکل دارند لذا اگر نوع نگاه فداکارانه مؤمنان رشد یابد، چاله های فقر پوشیده خواهد شد.

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: زندانی های فراوانی وجود دارد که چشم شان به دست افرادی است که به راحتی زندگی می کنند.

منتظری با بیان اینکه موارد مذکور قابلیت دارند که بیشتر مورد توجه دستگاه های فرهنگی قرار گیرند، گفت: به تعبیر رسول اکرم (ص) از آغاز این ماه درهای رحمت باز می شود و تا پایان ماه مفتوح است همچنین بر اساس روایات گفته می شود بدبخت است کسی که ماه رمضان به پایان برسد اما بخشیده نشود.

وی با بیان اینکه در این ماه مبارک اگر گناه کردیم توبه کنیم، اگر به دیگری بدی کردیم، عذرخواهی کنیم و رضایت آنها را جلب کنیم، افزود: امیدواریم در شبهای قدر پیش رو خداوند رحمت و مغفرت خود را بیش از گذشته شامل حال ما کند.

منتظری خاطرنشان کرد: در ماه رمضان برای همه از جمله بیماران و نیازمندان دعا کنیم زیرا دعاهای ماه رمضان فردی نیست و البته این گویای فرهنگ زیبای ماه رمضان است که به مواسات مومنانه هم ختم شده است‌.

ماه رمضان یکی از ظرفیت های جهاد تبیین برای بیان دستاوردهای انقلاب است

حجت الاسلام سید جواد حسینی کیا نیز در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، با بیان اینکه ماه مبارک رمضان ظرفیت بزرگی برای انجام کارهای فرهنگی است، اظهار داشت: مردم با توجه به روزه دار بودنشان حضور بیشتری در مساجد دارند، برهمین مبنا ضرورت بصیرت بخشی به مردم امری جدی است.

وی افزود: باید خطبا و افرادی که اهل منبر هستند، مردم را به بصیرت، انقلابی گری، تقوا و کمک و مواسات توصیه کنند تا همان گونه که مساجد در طول انقلاب، سنگر و کانون حرکت بودند اکنون هم در این شرایط سخت معیشتی و کرونایی، کانون کمک و مواسات به مردم باشند.

حجت الاسلام حسینی کیا تصریح کرد: همچنین هر فرد باید یک یا دو نوجوان و جوان را با خود به مسجد ببرد تا حضور جوانان و نوجوانان در مساجد بیش از پیش زینت بخش این مکان مقدس باشد.

وی عنوان کرد: در مساجد با برگزاری مسابقات و نیز با برپایی منبر توسط خطبا می توان بصیرت افزایی و جهاد تبیین را که مدنظر مقام معظم رهبری است، محقق کرد.

نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: ماه رمضان یکی از ظرفیت های جهاد تبیین برای بیان دستاوردهای انقلابی است که حاصل خون شهیدان و مجاهدت فراوان مجاهدان است‌.

حجت الاسلام حسینی کیا خاطرنشان کرد: در جهاد تبیین باید مطالب مرتبط با انقلاب به نسل جدید انتقال یابد تا جای جلاد و شهید و ظالم و مظلوم عوض نشود.

وی افزود: دستگاه های فرهنگی، مردم و هیئت های امنا باید دست به دست هم دهند تا حرکت مجاهدانه خوبی در انجام مواسات و کمک های خیر خواهانه و نیز در امر جهاد تبیین رخ دهد و هم شاهد حضور بیشتر مردم به ویژه جوانان و نوجوانان در مساجد باشیم که همگی از برکات ماه مبارک رمضان است.

به گزارش مرصاد، همه ظرفیت های کشور باید به منظور استفاده از ظرفیت ماه مبارک رمضان بسیج شوند تا به گونه ای مطلوب شاهد تحقق برنامه های دستگاه های فرهنگی باشیم.

انتهای پیام /

شهر الله را به غفلت نگذرانیم / ضرورت بهره‌گیری دستگاه‌های فرهنگی از بستر ماه رمضان 2
شهر الله را به غفلت نگذرانیم / ضرورت بهره‌گیری دستگاه‌های فرهنگی از بستر ماه رمضان 3