شهر داود آباد به قطب دامپروری استان مرکزی تبدیل شود
اراک - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: شهر داود آباد به قطب دامپروری دام سنگین شهرستان اراک و این استان تبدیل شود.
آیت الله «قربانعلی دری نجف آبادی» روز پنجشنبه در آیین آغاز عملیات اجرایی کشتارگاه صنعتی شهر داود آباد، افزود: با توجه به ظرفیتهای شهر داود آباد، فرمانداری شهرستان اراک و جهاد کشاورزی استان مرکزی تلاش کنند این شهر را به قطب پرورش دام سنگین استان تبدیل کنند.
وی ادامه داد: امید است بهره برداری از مرحله نخست کشتارگاه صنعتی شهر داود آباد با زیر بنای چهار هکتار و ظرفیت تولید 130 تن گوشت دام سبک و سنگین در روز در 18 ماه آینده آغاز شود.
امام جمعه اراک خاطرنشان کرد: کشتارگاه صنعتی شهر داود آباد شهرستان اراک از جمله نیازهای ضروری برای کشتار دام به صورت صنعتی و بسته بندی محصولات دامی در استان مرکزی است.
آیت الله دری نجف آبادی گفت: با توجه به کاهش بارندگی و خشکسالیهای اخیر نیاز است نظام کشت متناسب با بارندگیها تغییر کرده و کشتهای مقاوم، کم آببر و گلخانهای جایگزین کشتهای آببر شود.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز در این آیین گفت: ایجاد کشتارگاه صنعتی در اراک از جمله آرزوهای سازمان جهاد کشاورزی و خواسته دامداران استان است.
«علی صفری» افزود: کشتارگاه از جمله گلوگاههای تولید گوشت در استان مرکزی بوده و ایجاد کشتارگاه صنعتی در این استان نقش مهمی در کاهش قیمت گوشت در استان است.
وی ادامه داد: کشتارگاه صنعتی شهر داود آباد شهرستان اراک با زیر بنای چهار هکتار در این شهر ایجاد و با بهره برداری از این طرح زمینه اشتغال برای 500 نفر در این شهر فراهم می شود.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی سرمایه مورد نیاز برای بهره برداری از این طرح را یک هزار و 800 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: نیاز است بانکهای استان همکاری لازم را برای تامین سرمایه مورد نیاز این طرح در استان داشتهباشند.
عملیات اجرایی کشتارگاه صنعتی شهر داود آباد شهرستان اراک با حضور نماینده ولی فقیه، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی و برخی مسئولان استان مرکزی آغاز شد.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و 2 دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مرکزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.