شهید چمران؛ نخبهای وارسته، عارفی متعهد و مجاهدی بیدار
شهید دکتر مصطفی چمران نمونه بارزی از نخبهای است وارسته که متعهدانه و مجاهدانه، عشق به مبارزه فی سبیل الله را در دل داشت.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، امیر المومنین حضرت علی (علیه السلام) در نامه ای به فرماندهان خود مالک اشتر را با سه ویژگی معرفی می کند. اول این که او کسی نیست که بیم سستی و یا خطا و لغزش بر او برود. دوم این که در جایی که شتاب باید کرد، کندی نمی کند و سوم این که در جایی که درنگ باید کرد شتاب نمی کند. بدون شک یکی از مصادیق این ویژگی ها در فضای انقلاب اسلامی دکتر مصطفی چمران بود که چشمی همچون خود او می خواست تا میدان مبارزه جبهه اسلامی و حرکت حضرت امام (ره) را کیلومترها دورتر در مرز لبنان و اسرائیل ببیند و از پوچی ها، ناپایداری ها، خوشی ها و قید و بندها خودش را آزاد کند و در طوفان های خطرناک حوادث خودش را رها سازد.
دکتر مصطفی چمران کسی است که به عنوان یک نخبه تراز اول، پس از فارغ التحصیل شدن از دانشگاه برکلی کالیفرنیا در رشته فیزیک پلاسما در سال 1342، برای فراگیری دوره های مبارزات چریکی به مصر عزیمت می کند و در حالی که بهترین شرایط کاری و حقوقی در آزمایشگاه تحقیقاتی بل زیر نظر ناسا برای وی فراهم می شود، خودش را به امام موسی صدر در لبنان می رساند و با ذهن خلاق، جوشنده و زاینده خویش به سازماندهی شیعیان لبنان در جنبش «امل» علیه اقدامات تجاوزگرانه اسرائیل دست می پردازد.
پس از پیروزی انقلاب، بلافاصله خودش را به همراه 90 تن از جوانان لبنانی، به مرشد و مرادش حضرت امام (ره) می رساند. چمران همیشه آرزو می کرد، «خدایا... ممکن است روزی انقلابی اسلامی در کشور ما بر پایه خداپرستی، اخلاق اسلامی و عرفان، عشق و محبت و پاکی و تقوی و صداقت به وجود آید؟ آیا هیچ فرصتی به دست من می آید که با آرایش ضمیر، اخلاص و ایثار به استقبال شهادت بروم و در راه چنین مکتبی خودم را فدا کنم؟».
اما این بار امام به او فرمان می دهد که در کشورش بماند و او می ماند و ماندگار می شود.
در پست های مختلفی که دارد از جمله معاون نخست وزیری، نمایندگی مجلس، عضو شورای عالی دفاع و وزیر دفاع انگیزه ای جز پاسداری از انقلاب ندارد. روزهای حضور او در مجلس چیزی جز تقویت وحدت انقلابی نبود و در این مسیر کوشید تا در روند مبازره علیه استکبار مسئولان را در داخل کشور متحد سازد. حضور او در لحظه های حساس قائله کردستان و پاوه تحسین بر انگیز است. رشادت های او در آزادسازی سوسنگرد بی نظیر است.
سرانجام دکتر مصطفی چمران در 31 خرداد ماه سال 1360 در محور سوسنگرد - بستان در منطقه دهلاویه در اوج قله عشق و ایثار و فنا به معبود و محبوبش می رسد و او که جز خدا نمی دید در اوج معراج به هم نشینی با حق تعالی نائل می گردد. آخرین دست نوشته های او شامل جملاتی عارفانه است که می گوید:«خوشحالم که از عالم و ما فیها بریده ام. همه چیز را ترک گفته ام. علائق را زیر پا گذاشته ام. قید و بندها را پاره کرده ام. دنیا و ما فیها را سه طلاقه گفته ام و با آغوش باز به استقبال شهادت می روم»
حضرت امام در پیامی که به مناسبت شهادت ایشان در 1 تیر ماه 60 صادر کردند، فرمودند:«ملت شهید پرور ما سربازی را از دست داد که در جبهه های نبرد با باطل، چه در لبنان و چه در ایران حماسه می آفرید و سرلوحه مرام او اسلام عزیز و پیروزی حق بر باطل بود. او جنگ جویی پرهیزگار و معلمی متعهد بود... هنر آن است که بی هیاهوهای سیاسی و خودنمایی های شیطانی برای خدا به جهاد برخیزد و خود را فدای هدف کند نه هوی، و این هنر مردان خداست».
شهید دکتر مصطفی چمران نمونه بارزی از نخبه ای است وارسته که متعهدانه و مجاهدانه مبارزه فی سبیل الله را در دل داشت و در ضمن دغدغه ای که در جهت حفاظت از عقاید و ارزش های اسلامی داشت دعا می کرد: «خدایا، خودخواهی ها، غرورها، اختلاف ها، کارشکنی ها و مصلحت طلبی ها را از میان مردم و مسئولان ما بردار و به جای آن وحدت کلمه را در تحت لوای حق و عدل و زیر فرمان امام امت (ره) جایگزین کن»
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد *محمدمهدی ایزدخواه انتهای پیام /