پنج‌شنبه 8 آذر 1403

صارمی: 37 درصد جمعیت تهران در بافت فرسوده ساکن هستند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع

تهران - ایرنا - معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران با بیان اینکه یک چهارم شهر تهران نیاز به بهسازی، نوسازی و بازآفرینی دارد و فاقد ایمنی در مقابل زلزله است، گفت: 37 درصد جمعیت تهران در همین مساحت یک چهارم و بافت فرسوده سکونت دارند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حمیدرضا صارمی معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران روز سه شنبه در جلسه شورای شهر حضور یافت.

وی با ارایه گزارشی از اقدامات شهرداری تهران در بافت فرسوده اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که در بافت فرسوده به شهرداری کمک کرده است زبان مشترک هر 21 عضو شورای شهر نسبت به بافت فرسوده است.

معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران در ادامه گزارش خود گفت: تا پایان خردادماه 250 میلیارد تومان اوراق برای نفرآباد و اجرای 10 پروژه خدمات زیرساختی کارسازی میشود.

صارمی با بیان اینکه بسیاری از اعضای شورای شهر نسبت به بافت فرسوده جنوب شهر تهران تذکراتی را ارائه کردند، گفت: یکی از درخواست‌ها کاهش عرض خیابان شوش و کرمان بود که عرض این خیابان ها از 45 به 20 متر کاهش یافت و کاهش عرض خیابان ظهیری نیز در دستور کار قرار دارد.

معاون شهردار تهران ایجاد باغ راه حضرت زهرا سلام الله علیها در منطقه 18 را نیز از برنامه‌های این معاونت عنوان کرد و گفت: برای 2 هزار و 500 هکتار از اراضی رها شده و ناکارآمد نیز طرح تهیه شده که 750 هکتار آن مربوط به کوره‌پزخانه‌ها است.

صارمی بازنگری ضوابط طرح تفصیلی برای ایجاد مشوق‌های طرح مسکن را از دیگر اقدامات این معاونت برشمرد و گفت: اگر بازنگری تصویب شود امسال 5 هزار پروانه در بافت فرسوده صادر می شود.

وی در بخش دیگری از گزارش خود با بیان اینکه یک چهارم شهر تهران نیاز به بهسازی، نوسازی و بازآفرینی دارد و فاقد ایمنی در مقابل زلزله است، گفت: 37 درصد جمعیت تهران در همین مساحت یک چهارم و بافت فرسوده سکونت دارند.

معاون شهردار تهران در ادامه اعتبار مورد نیاز نوسازی سالانه 10 درصد بافت فرسوده را 44 هزار میلیارد تومان دانست و افزود: دستگاه‌های متولی که قانون مشخص کرده و در بافت فرسوده مسئولیت دارند باید پای کار بیایند.

وی با تاکید بر اینکه دستگاه های عضو ستاد ملی بازآفرینی موضوعات را جدی نمی گیرند، اظهار داشت: تراکم جمعیتی متوسط شهر تهران 131 نفر در هر هکتار است اما این عدد در بافت فرسوده 391 نفر است.

صارمی در ادامه راهبردهای اصلی برنامه های معاونت شهرسازی را چشم انداز شورای شهر و سیاست ابلاغی دانست و گفت: محله محوری، بازآفرینی عرصه های ناکارآمد، تامین مسکن از جمله این موارد است.

وی گفت: تا کنون 119 هزار پلاک فرسوده شامل 462 هزار واحد مسکونی نوسازی شده و 177 طرح نیز برای محله های ناکارآمد تدوین شده است.

به گفته معاون شهردار تهران، در سال گذشته، یک هزار و 384 پروانه نوسازی در بافت فرسوده صادر شده است که این عدد در مقابل سال های گذشته عدد کمی است.

اعضای شورای شهر پس از ارایه گزارش معاون شهردار نشان خود را اعلام کردند.

حرکت برمبنای محله محوری در بافت فرسوده

مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز پس از سخنان و ارائه گزارش معاون شهردار تهران گفت: بر اساس تخفیفی که در بافت فرسوده قائل شده بودیم مقرر بود نوسازی در بافت فرسوده، 100 درصد از عوارض شهرداری معاف شوند.

وی خواستار نوسازی در بافت فرسوده بر مبنای محله محوری شد.

انتقاد از مشکلات شهروندان ساکن پیرامون ساختمان های میراثی

حجت الاسلام سید محمد آقامیری دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران با طرح چند پرسش اظهار داشت: در چند ماه گذشته کدام محله را توانستیم به عنوان طرح تشویقی افزایش طبقه بدهید؟

وی با اشاره به اینکه ساختمانهای میراثی برای بافت پیرامون خود مشکلاتی را ایجاد می کنند، به مشکلات شهروندان در بافت فرسوده پرداخت.

آقامیری با اشاره به برج طغرل نیز گفت: نمی دانیم طغرل در زمان حیات خود چه خیری برای شهروندان داشته که اکنون برج آن، برای مردم مشکلاتی را ایجاد کرده است.

عدم وجود سرانه‌ها علاقه مردم به نوسازی در بافت فرسوده را کم کرد

سید احمد علوی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه در تصمیم گیری برای نوسازی بافت فرسوده مردم محلات چقدر درگیر هستند، گفت: هزینه تمام شده یک ملک در بافت فرسوده با آورده شهروندان یکسان شده است و این موضوع انگیزه شهروندان را از بین برده است.

وی ادامه داد: یکی از عللی که مردم به نوسازی در بافت فرسوده علاقه ندارند، عدم وجود سرانه های آموزشی، رفاهی و خدماتی است.

برنامه های فرهنگی احیای بافت فرسوده چیست؟

نرگس معدنی پور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه با توجه به اینکه هر محله از نظر بافت فرهنگی و اجتماعی متفاوت است، کاربست فرهنگی و اجتماعی برای بافت بافت فرسوده باید در نظر گرفته شود.

وی با طرح پرسش دیگر نیز گفت: آیا برنامه ها و بسته های تشویقی نوسازی در مناطق شمالی و جنوبی شهر یکسان است.

ادامه دارد...

برچسب‌ها