دوشنبه 5 آذر 1403

صدام افکار عمومی عراق و منطقه را برای جنگ آماده کرد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
صدام افکار عمومی عراق و منطقه را برای جنگ آماده کرد

رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس گفت: صدام، سیاست ایران هراسی را برای آماده سازی ذهن اعراب منطقه به راه انداخت و در شش ماه قبل از جنگ رادیو و تلویزیون عراق و مطبوعات این کشور پروژه ایران هراسی را تشدید کردند و یک چهره افسانه ای برای صدام به عنوان ناجی اعراب ساختند.

سردار علی محمد نائینی، امروز (یکشنبه -4 مهر) در نشست تحلیلی تبیینی به مناسبت هفته دفاع مقدس که به همت سازمان بسیج اساتید استان اصفهان و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان برگزار شد، اظهار کرد: تبلیغات و عملیات روانی و دیپلماسی رسمی و عمومی عامل اصلی به وجود آمدن یک جنگ است. درباره عراق، صدام و حزب بعث از طریق دستگاه تبلیغی خود توانست افکار عمومی مردم خود را برای حمله به ایران آماده کند در حالی که 65 درصد جمعیت آن کشور شیعه است.

وی افزود: صدام توانست در این مدت چهره منفی از ایران در عراق به وجو بیاورد و جنگ را به شکل یک امر اجتناب ناپذیر در میان مردم عراق جا بیندازد به طوری که عراق در معرض خطر فوری است. القای روحیه انفعال در مردم ایران و برجسته کردن اختلاف میان سپاه و ارتش و معرفی کردن ایران به عنوان یک کشور جنگ طلب از جمله حربه های صدام برای آغاز جنگ بود.

به گزارش ایسنا، رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس گفت: دستگاه تبلیغی حزب بعث از انقلاب اسلامی چهره‌ای خطرناک برای کل منطقه ترسیم کرد. 20 ماه قبل از تهاجم سراسری صدام یک کار حرفه ای و رسانه ای برای آماده کردن ذهن مردم عراق انجام داد و یک جنگ تبلیغاتی سازمان یافته به راه انداخت و 400 هزار شهروند ایرانی را از عراق اخراج کرد.

نائینی گفت: صدام، سیاست ایران هراسی را برای آماده سازی ذهن اعراب منطقه به راه انداخت و در 6 ماه قبل از جنگ رادیو و تلویزیون عراق و مطبوعات این کشور پروژه ایران هراسی را تشدید کردند و یک چهره افسانه ای برای صدام به عنوان ناجی اعراب ساختند و قرارداد الجزایر را یک طرفه معرفی کردند. حکومت ایران را نیز سلطه جو که به دنبال صدور انقلاب اسلامی به کشورهای منطقه است نشان دادند و از این شگردها بهره بردند تا جنگ را آغاز کنند.

وی ادامه داد: شخصیت صدام حسین را مانند خالدبن ولید به مردم معرفی کردند و او را هم ردیف با جمال عبدالناصر دانستند. یک جنگ تمام عیار با تکنیک اتهام زنی را به راه انداختند و مدعی شدند ایران اول تجاوز کرده است. تکنیک نژاد پرستانه بودن ایرانیان و مظلوم نمایی خود در قرارداد الجزایر را به کار گرفتند و حس ناسیونالیستی عراقی‌ها و اعراب را تحریک کردند.

رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، گفت: عراق در ارتش خود مرکزی به نام معاونت توجیه سیاسی داشت که ماموریت آن به راه انداختن عملیات روانی علیه رزمندگان ایران و شستشوی مغزی افسران عراقی بود. با ورود منافقین به عراق تحول خاصی در رسانه های عراق به وجود آمد و از سال سوم جنگ محور رسانه‌ای علیه ایران را منافقین اداره می کردند. در ابتدا منافقین جنگ را ارتجاعی می‌دانستند اما وقتی در انتخابات مجلس به بنی صدر نزدیک شدند و در رخدادهای 14 اسفند چهره واقعی خود را نشان دادند در 30 خرداد 1360 وارد فاز مسلحانه علیه جمهوری اسلامی ایران شدند.

نائینی افزود: از سال 1364 منافقان به عراق رفتند و 17 پایگاه در این کشور تاسیس کردند و به سرعت 2 هزار نفر را با حمایت مالی و تجهیزاتی عراق سازماندهی کردند، اما تمام اردوگاه هایی که اسرای ایرانی در آن بودند در اختیار منافقین بود و رادیو بخش فارسی عراق توسط منافقین اداره می‌شد و بین اسرا جنگ روانی گسترده ای را آغاز کردند، اما رهبران غیر آشکاری که در بین اسرا بودند معمولا سخنرانی سران منافقین را بر هم می زدند.

وی گفت: منافقین نشریه‌ای در اردوگاه‌ها داشتند و تلویزیون فارسی عراق برنامه هایی داشت که تماشای آن برای اسرا اجباری بود. این برنامه "سیمای مقاومت" نام داشت که از سوی اسرا، سیمای خیانت نام گذاری شد. محتوای برنامه‌های ستاد ارتش عراق جنگ روانی علیه اسرای ایرانی بود.

رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تصریح کرد: از سال 1363 تیم های عملیات روانی ایران آغاز به کار کردند و برنامه های رادیویی خوبی علیه دشمن ساخته شد. ارتش عراق به لحاظ کارکردهای تبلیغی و آثار خود محیط ملی عراق را با خود همراه کرد. نظام تبلیغی ایران نیز در مدیریت فضای روانی در داخل ایران و حفظ روحیه حماسی موفق بود، اما در بعد جهانی تبلیغات موفقی نداشتیم.

نائینی گفت: هر یک از حوزه‌های تخصصی در دفاع مقدس کارنامه درس آموزی دارد و جبهه مقاومت دامنه دفاع مقدس است و هر چه در جنگ عمیق می شویم ابعاد جدیدی از دفاع مقدس روشن می‌شود که لازم است در دانشگاه‌ها این دروس تدریس شود. تاریخ شفاهی افراد حاضر در دفاع مقدس در حال تهیه است و 220 اثر جدید در سالگرد دفاع مقدس امسال رونمایی شد و چند سال آینده در هر حوزه تخصصی 8 اثر اسنادی محققانه خواهیم داشت.

انتهای پیام