یک‌شنبه 23 دی 1403

صدور مجوز برای 88 کارخانه تولید آرد کامل / ایران دومین کشور در زمینه کنترل سوءتغذیه کودکان

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
صدور مجوز برای 88 کارخانه تولید آرد کامل / ایران دومین کشور در زمینه کنترل سوءتغذیه کودکان

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حسن امامی رضوی، رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اظهار داشت: باید سبوس نان را به 2 درصد برسانیم، زیرا مواد مهمی در سبوس است که از بروز انواع سرطان پیشگیری می‌کند. وی اظهار داشت: فرهنگ سازی در زمینه تولید و مصرف نان کامل نیز مهم است و باید وزارت جهاد کشاورزی در جهت تسهیل روند تولید و بهسازی مراکز نگهداری آرد سیلو‌ها و وزارت کشور نیز...

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حسن امامی رضوی، رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اظهار داشت: باید سبوس نان را به 2 درصد برسانیم، زیرا مواد مهمی در سبوس است که از بروز انواع سرطان پیشگیری می‌کند.

وی اظهار داشت: فرهنگ سازی در زمینه تولید و مصرف نان کامل نیز مهم است و باید وزارت جهاد کشاورزی در جهت تسهیل روند تولید و بهسازی مراکز نگهداری آرد سیلو‌ها و وزارت کشور نیز در قیمت نان کمک کند که پخت آن برای نانوایی‌ها صرفه اقتصادی داشته باشد.

امامی رضوی تصریح کرد: پیشنهاد می‌کنیم یارانه‌ای که به شکر و روغن داده می‌شود به سمت لبنیات سوق داده شود تا اقشار نیازمند و محروم بتوانند از لبنیات بیشتر استفاده کنند.

وی با بیان اینکه غنی سازی محصولات با آهن و ویتامین دی در کشور وجود دارد، گفت: سعی داریم غنی سازی با آهن و ویتامین دی به سمت محصولات پر مصرف نیز سوق داده شود.

رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه نان کامل باید به مطالبه مردمی تبدیل شود، گفت: مردم در مصرف نان کامل همکاری کنند تا با کمک جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت بتوانیم قیمت نان کامل را با گندم یارانه‌ای به قیمت نان معمولی برسانیم، زیرا دهک‌های پایین بیشترین مصرف کننده نان بوده و با پایین آوردن قیمت، تولید هم بالا می‌رود.

وی به سند امنیت غذایی اشاره کرد و افزود: این سند در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده و دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با استقرار دولت جدید پیگیر اجرای آن بوده، زیرا سند تفصیلی است که از مزرعه تا سفره را در بر می‌گیرد. م

منوعیت تبلیغات محصولات آسیب رسان اجرا شود

امامی رضوی ادامه داد: پیگیر موضوع مالیات بر کالا‌های آسیب رسان هستیم و در قانون بودجه سال 1404 اصلاحیه‌ای در مصوبات که حداکثر 10 درصد مالیات وضع شود، انجام شده که امیدواریم تحقق بیشتری در اجرای این قانون وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: به رغم پیگیری‌های انجام شده، همکاری رسانه ملی در تبلیغ محصولات آسیب رسان مطلوب نبوده و اصرار داریم ممنوعیت تبلیغات بر این محصولات حتما اجرا شود.

وی ادامه داد: همکاری‌های بین بخشی برای ارتقا سلامت ضروری بوده، زیرا در تدوین، تصویب، نظارت و پایش برنامه تاثیرگذار است. م

صرف آب آلوده باعث ابتلا به تب دنگی نمی‌شود

وی در مورد شیوع تب دنگی ناشی از آب آلوده در چابهار گفت: مصرف آب آلوده باعث ابتلا به تب دنگی نمی‌شود و سالهاست برای مصرف آب سالم نظارت می‌کنیم.

البته تعداد زیادی از بیمارانی که گزش پشه را داشته شناسایی شده و توسط استان‌های مرتبط رصد و مکان‌های آلوده نیز شناسایی شده، زیرا لاستیک‌های فرسوده مکان رشد این بیماری بوده و کنترل این بیماری انجام می‌شود.

به گفته وی، برنامه ارتقا ایمنی ترافیک و کاهش مرگ و میر ترافیک به زودی توسط رییس جمهور نهایی می‌شود و در دستور شورای عالی سلامت و امنیت غذایی قرار می‌گیرد.

امامی رضوی با اشاره به اینکه برنامه سلامت و ارتقا مراقبت از مردم در سفر‌های نوروزی با همکاری دستگاه‌ها انجام می‌شود، گفت: وظایفی را در جهت اجرای برنامه به وزارت بهداشت، رفاه، آموزش و پرورش و نیروی انسانی تکالیفی تعیین شده است.

میزان چاقی و اضافه وزن به 63 درصد رسیده

مچنین مسوول گروه امنیت غذایی وزارت بهداشت در این نشست گفت: میزان مصرف قند بین مردم ایرانی 66 گرم در روز است در حالیکه باید 46 گرم باشد و استفاده از نمک نیز 10 گرم در روز است در حالیکه باید 3 گرم است.

زهرا عبداللهی با بیان اینکه صاحبان صنایع غذایی باید در فرمولاسیون خود مصرف نمک را کاهش دهند، اظهار داشت: مردم سبزی و میوه بیشتر مصرف کنند تا از ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر در امان باشند.

عبداللهی تصریح کرد: اضافه وزن و چاقی در کشور روند افزایشی دارد و بر اساس آخرین مطالعات وزارت بهداشت وضعیت به 63 درصد رسیده است.

ایران دومین کشور منطقه در کنترل سوء تغذیه کودکان

وی درباره سوءتغذیه ناشی از دریافت کم مواد غذایی مفید، اظهار داشت: اکنون مشکل عظیمی در سو تغذیه کودکان نداریم، ایران دومین کشوری است که کوتاهی قد و سوءتغذیه زیر پنج سال را 50 درصد کاهش داده است.

وی افزود: البته به دلیل تحریم‌ها و شرایط اقتصادی ممکن است در استان‌های کم برخوردار شیوع سوءتغذیه وجود داشته باشد.

امید به زندگی در زنان 78 و مردان 75 سال است

در ادامه جانشین رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نیز گفت: از هر هزار تولد زنده 145 نفر در سال 1359 جان خود را از دست می‌دادند که با ایجاد شبکه‌ها و خانه‌های بهداشتی این رقم به زیر هفت در هزار تولد زنده رسیده است.

محمد اسماعیل مطلق افزود: امید به زندگی نیز در کشور به 78 برای زنان و 75 برای مردان ایرانی رسیده و سوءتغذیه شدید کودکان زیر 5 سال نیز اکنون 132 هزار نفر است و توسط وزارت خانه‌های بهداشت درمان و آموزش پزشکی و تعاون کار و رفاه اجتماعی برنامه ریزی شده تا این کودکان تحت پوشش کالا برگ سبد غذایی دریافت کنند.