پنج‌شنبه 8 آذر 1403

صنعت برق در دهه فجر از 141 پروژه در کشور رونمایی می‌کند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
صنعت برق در دهه فجر از 141 پروژه در کشور رونمایی می‌کند

تهران - ایرنا - 141 پروژه صنعت برق در کشور با اعتبار 23 هزار و 128 میلیارد تومان همزمان با فرا رسیدن چهل و سومین فجر انقلاب آماده افتتاح است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، یکی از برنامه‌های «علی اکبر محرابیان» وزیر نیروی دولت سیزدهم در زمان آغاز به کار دولت، توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور به میزان 30 هزار مگاوات بود.

وی همان زمان گفت که به منظور توسعه زیرساخت‌های تامین برق در کشور و جلوگیری از خاموشی‌های احتمالی، 30 هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی تا چهار سال آینده به شبکه برق کشور اضافه می‌شود.

محرابیان افزود: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته 10 هزار مگاوات از این ظرفیت توسط نیروگاه‌های جدید حرارتی و تبدیل واحدهای سیکل ساده به سیکل‌ترکیبی، 10 هزار مگاوات با سرمایه‌گذاری صنایع در بخش تولید برق و 10 هزار مگاوات توسط نیروگاه‌های تجدیدپذیر تامین خواهد شد. وی تاکید کرده است که برای تحقق این برنامه، تفاهم‌نامه‌ای برای احداث 10 هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی با صنایع منعقد شده است که این امر با حمایت وزارتخانه‌های نیرو و صمت عملیاتی خواهد شد.

اکنون گزارش تازه پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو نشان می دهد صنعت برق بعد از گذراندن محدودیت‌های مختلف در تابستان امسال با اجرای برنامه کارشناسی و دقیق دولت سیزدهم در این بخش برای رفع مشکلات و همچنین ایجاد آمادگی برای سال بعد در دهه فجر انقلاب امسال علاوه بر سایر پروژه‌های آب و برق، 141 پروژه این صنعت را همزمان با دهه فجر به مرحله بهره‌برداری می‌رساند.

چهار پروژه احداث نیروگاه حرارتی با ظرفیت 807 مگاوات و اعتبار 15 هزار و 974 میلیارد تومان در چهار استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، فارس و هرمزگان آماده افتتاح است.

همچنین شرکت توانیر برای چهل و سومین فجر انقلاب، تعداد 126 پروژه احداث پست، خطوط انتقال و نیروگاه‌های مقیاس کوچک را با سرمایه‌گذاری 6 هزار و 159 میلیارد تومان در استان‌های اصفهان، اردبیل، خراسان رضوی، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کردستان، مازندران، بوشهر، تهران، سمنان، کرمانشاه، گلستان، یزد، البرز، ایلام، خراسان جنوبی، مرکزی و قم به بهره‌برداری خواهد رساند.

از تعداد 126 پروژه آماده شده شرکت توانیر، 87 پروژه پست با حجم دو هزار و 866 مگاولت آمپر، 31 پروژه خطوط انتقال به طول 748 کیلومتر و هشت پروژه 68 مگاواتی نیز سهم نیروگاه‌های مقیاس کوچک است. 11 پروژه مربوط به سازمان ساتبا نیز شامل احداث نیروگاه بادی، خورشیدی، زیست توده و برق‌آبی با اعتبار 995 میلیارد تومان به ظرفیت 35.21 مگاوات در هشت استان سیستان و بلوچستان، یزد، مازندران، فارس، اصفهان، تهران، خراسان رضوی و کرمان آماده افتتاح در این دهه است.

برچسب‌ها