صید 2865 تن ماهیان استخوانی از دریای خزر / پیشبینی افزایش صید در 30 روز آینده
تهران - ایرنا - مدیرکل دفتر صید و صیادی سازمان شیلات ایران گفت: دو هزار و 865 تن ماهیان استخوانی تا 20 اسفند امسال از دریای خزر صید شده است.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «مختار آخوندی» با بیان اینکه از این میزان صید یک هزارو 360 تن ماهی سفید، یک هزارو 185 تن ماهی کفال، 250 تن ماهی کپور و 72 تن سایر گونهها است، افزود: سهم صید شده از استانهای شمالی به تفکیک برای گیلان یک هزارو 292 تن، یک هزارو 388 تن و گلستان 185 تن بوده است.
مدیرکل دفتر صید و صیادی سازمان شیلات ایران اضافه کرد: طبق آمار، صید ماهیان استخوانی طی مدت یاد شده در گیلان 7 درصد رشد، مازندران 28 درصد کاهش و گلستان 43 درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد.
وی مسایلی همچون برودت هوا، صید غیرمجاز، مسایل زیستمحیطی و آلودگی رودخانهها را از دلایل کاهش صید برشمرد و گفت: عمده صید ماهیان استخوانی در اواخر اسفند تا نیمه نخست فروردین انجام میشود، بنابراین پیشبینی کرد؛ ظرف 20 تا 30 روز آینده صید خوبی از دریای خزر داشته باشیم.
آخوندی تصریح کرد: در صید ماهیان استخوانی طی سال جاری 117 شرکت تعاونی صید پره شرکت کردند که از این تعداد 49 شرکت تعاونی در استان گیلان، 52 مورد در مازندران و 16 مورد دیگر در گلستان فعال بودهاند.
رهاسازی حدود 300 میلیون قطعه بچه ماهی
مدیرکل دفتر صید و صیادی سازمان شیلات ایران درباره رهاسازی بچه ماهی نیز گفت: سالانه 200 تا 300 میلیون قطعه بچه ماهی حاصل از تکثیر مصنوعی در رودخانههای منتهی به دریای خزر به منظور حفظ ذخایر دریایی رهاسازی میشود.
وی با اشاره به مشارکت شرکتهای تعاونی صیادی در تکثیر و رهاسازی بچه ماهی نیز اذعان داشت: طی 10 سال اخیر این شرکتها در تکثیر طبیعی و رهاسازی بچه ماهی در دریا کمک کردهاند.
آخوندی خاطرنشان کرد: شرکتهای تعاونی صیادی سال گذشته 36 میلیون قطعه بچه ماهی را از طریق طبیعی تکثیر و در آب رودخانهها رهاسازی کردهاند.
آزادسازی 3400 قطعه بچه ماهی خاویاری
مدیرکل دفتر صید و صیادی سازمان شیلات ایران درباره صید ضمنی در دریای خزر نیز گفت: از شروع فصل صید تا 20 اسفند امسال 3400 قطعه بچه ماهی خاویاری به طور ضمنی یا ناخواسته از دریای خزر صید شده که برای ادامه حیات توسط تعاونی های صیادی به دریا بازگردانده شده است.
آخوندی با اذعان به این که حفظ و حراست از دریا تنها به عهده سازمان شیلات نیست، اظهار داشت: همه دستگاهها و بخشهای مربوطه مانند دریابانی و سازمان حفاظت از محیط زیست در حفظ و حراست از ذخایر دریایی و بین نسلی باید کمک کنند.
وی در مورد صید ماهیان کیلکا در سال جاری تصریح کرد: طی 11 ماهه امسال 18 هزار تن ماهی کیلکا از دریای خزر صید شده است.