یک‌شنبه 4 آذر 1403

ضرغامی: آغاز صدور ویزای گردشگری در آبان

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
ضرغامی: آغاز صدور ویزای گردشگری در آبان

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع فرهنگی با تاکید بر برنامه ریزی هدفمند برای توسعه گردشگری از آغاز صدور ویزای گردشگری در آبان خبر داد.

به گزارش مشرق، عزت الله ضرغامی با اشاره به اهمیت احیای صنعت گردشگری گفت: حال گردشگری کشور خوب نیست و با وجود شیوع کرونایی این وضعیت تشدید هم شده است. از این جهت مایه تاسف است که کشور ما با وجود پتانسیل‌هایی که دارد، به هیچ وجه نتوانست در این عرصه قد علم کند.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع فرهنگی افزود: روز گذشته طی جلسه‌ای که با ماموران ارشد ناجا داشتم، دریافتیم که در هجده مورد توسعه گردشگری با ماموریت‌های ناجا تقابل دارد و خوشبختانه بعد از جلسه مذکور توانستیم راه‌های مطمئنی برای حل این موانع پیدا کنیم و می‌خواهیم تا آخر آبان ماه ویزای صدور گردشگری را بعد از 20 ماه توقف از سر بگیریم.

ضرغامی نگرش مسأله محور را راهی برای برون رفت از موانع گردشگری دانست و گفت: مشکلات گردشگری زیاد است باید گردشگری را مسئله محور ببینیم تا بدانیم که موانع کار چیست و وقتی موانع کار روشن شد راه حل‌ها را پیدا کنیم و دست بر راه‌حل‌هایی بگذاریم که ابزارش را داریم.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع فرهنگی گفت: باید در این عرصه هم افزایی داشته باشیم در گردشگری ما فقط بالاتر از یمن و لبنان هستیم. این که نرخ دلار بالا رفت و ارزش ارزی کشور ما پایین آمد هم نتوانست صنعت گردشگری ما را تکان دهد. چرا که خارجی‌ها می‌توانند با اندک هزینه‌ای در ایران از بهترین امکانات بهره‌مند شوند؛ اما متاسفانه کاهش نرخ ارز کشور ما هم نتوانست به کمک صنعت گردشگری بیاید.

گردشگری چیزی است که بشر همیشه برای خود نگه می‌دارد

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع فرهنگی گفت: یکی از راه حل‌های مطمئن برای برون رفت از موانع گردشگری برکنار کردن مشکلاتی است که بر سر راه سرمایه‌گذاران ظاهر می‌شود. فضای مجازی و اینترنت اشیا در آینده نزدیک همه چیز را از دور کنترل می‌کند. اما به اعتقاد من بشر یک چیز را برای خود حفظ می‌کند و آن سرگرمی و گردشگری است. تا دیر نشده است باید در این حوزه سرمایه‌گذاری کنیم.

وی ادامه داد: امروزه در میان بخش‌های مختلف وزارت گردشگری ناهماهنگی‌های زیادی وجود دارد. همچنین یکی از مشکلات عمده ما عرضه صنایع دستی است که نمی‌توانیم آن‌ها را به خوبی عرضه کنیم و اصلا جایی مطمئنی برای عرضه وجود ندارد. در این راستا چند روزی می‌شود که دستور داده ام تا در کنار موزه فرش یک فضایی برای عرضه و فروش صنایع دستی برای مردمان زحمتکش در استان‌های مختلف تهیه شود که خوشبختانه انجام شد. همچنین در راستای احترام گذاشتن به تولیدکنندگان صنایع دستی، مکانی را در هتل لاله به آن‌ها اختصاص دادیم. در انتها از پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی تشکر لازم را دارم و می‌خواهم مجموعه ای، چون این مجموعه و دیگر نهادهای جهاد دانشگاهی در کنار همدیگر به رفع مشکلات گردشگری بپردازیم و در بستر آزاد اندیشی با یکدیگر به تعامل بپردازیم. در صورت بروز این شرایط است که می‌توانیم یک جهش مناسبی را در جبران مشکلات گردشگری داشته باشیم.

لزوم یکپارچه نگری به گردشگری حس می‌شود

در ادامه این مراسم دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو، دبیر کل این سمپوزیوم و رییس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، با اشاره به اهمیت برگزاری سمپوزیوم ملی یکصد سال گردشگری ایران گفت: همیشه برای برنامه ریزی دقیق باید به گذشته خود نگاهی جامع داشته باشیم. از آنجایی که صنعت گردشگری امری فرابخشی است توسعه آن نیازمند هماهنگی نهادها و سازمان‌های دولتی و خصوصی است. تجربه موفق کشورهایی که از منابع طبیعی محروم بودند نظیر مالزی نشان داده است که گردشگری می‌تواند پایه مهمی برای توسعه اقتصادی به حساب آید. این سخن مقام معظم رهبری است که گردشگری می‌تواند محور توسعه باشد، اما متاسفانه کمتر توجه شده است. ما هیچگاه با عینک کلی نگر به این صنعت نگاه نکردیم و همواره نگرش جزیی داشتیم. در حقیقت آن جامعیتی را که باید در نگرشمان حس می‌شد تاکنون ندیدیم.

وی افزود: بنابراین باید به تمام جنبه‌های گردشگری نگاهی جامع و یکپارچه داشته باشیم. در کشور ما تا حدی سیاست‌گذاری گردشگری بر عهده بخش خصوصی بوده است و به شدت جزیره‌ای عمل شده است، در حقیقت بخش‌های گردشگری همنوایی لازم را نداشته اند.

رانندگان فرودگاهی، فعالان عرصه گردشگری سلامت

همچنین به گفته رییس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، از آنجایی که گردشگری انواع مختلفی دارد همه سازمان‌ها و نهادها باید با محوریت وزارت گردشگری فعالیت‌های خود را پیش ببرند. یکی از شکاف‌های موجود در صنعت گردشگری عدم فعالیت موثر در گردشگری سلامت است؛ ما در حوزه گردشگری پزشکی هیچ فعالیت موثری انجام نشده است. بیمار بین‌المللی داریم، اما گردشگری پزشکی نداریم. فعالان گردشگری پزشکی در کشور رانندگان فرودگاهی هستند. متاسفانه نزدیک به دو سال است که کشور ما و تمامی کشورها در این حوزه زمین گیر شده آمد بنابراین اگر برنامه نداشته باشیم در آینده‌ای نزدیک با سونامی در این صنعت مواجه می‌شویم.

وی ادامه داد: وزارت مهندس ضرغامی در مسند صنعت گردشگری یک فرصت طلایی است. از آنجایی که وی ارتباطات خوبی دارد به یقین اتفاقات خوبی رقم می‌خورد. مجموعه پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی می‌خواهد ثابت کند که گردشگری می‌تواند به عنوان یکی از درآمدهای کشور در نظر گرفته شود. خوشبختانه نگاه دولت عملیاتی است و می‌خواهد به کمک ظرفیت‌های مغفول بیاید. در نهایت امیدواریم که به همنوایی و هم صدایی در گردشگری برسیم.

سیاست ملی در توسعه گردشگری باید اعمال شود 

سید سعید هاشمی، رییس دانشگاه علم و فرهنگ هم در ابتدای این مراسم گفت: شاید پاندمی کرونا باعث شده باشد صنعت گردشگری آسیب جدی ببیند، اما به طور قطع صنعت گردشگری جای خود را حفظ کرده است. از آنجایی که بسیاری از کشورها عملا توسعه اجتماعی و اقتصادی خود را مدیون گردشگری هستند، امیدواریم این سمپوزیوم و رویدادهای مشابه در آینده بتواند راهکار جدی برای دولت جدید ارائه دهد. در این مسیر صد ساله کشور ما شاید مشکلات متعددی در این صنعت داشته است که آن به هماهنگی و همکاری بین نهادهای علمی و سیاست گذاری برمی گردد. در واقع به همین دلیل بوده است که نتوانستیم از آن بهره لازم را با وجود پتانسیل‌های خوب ببریم. در این هم افزایی می‌خواهیم به این پتانسیل‌ها رنگ واقعیت ببخشیم.

وی در ادامه گفت: ناگفته نماند که بخش خصوصی در این حین بسیار خوب عمل کرده است. مجموعه دانشگاه علم و فرهنگ با داشتن پژوهشگاه گردشگری آمادگی خود را برای توسعه گردشگری کشور در کنار پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی اعلام می‌کند. گفتنی است، یکی از سه مولفه مهم در توسعه صنعت گردشگری سیاست ملی در نظام گردشگری است که باید با تدوین اسناد معتبر فضای بهبود دهنده‌ای را ایجاد کنیم. در واقع شکوفایی کشور به توسعه اقتصادی و اجتماعی وابسته است که صنعت گردشگری پایه مهمی برای رسیدن به این هدف است، امیدواریم که گردشگری بتواند در زندگی مردم اثر خوشایندی بعد از این بیماری منحوس بگذارد.

در ادامه این مراسم آیین رونمایی از کتاب «سیر تاریخ و نقش کلان شهرها در یکصد سال ایران» با حضور مهندس عزت الله ضرغامی دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو و دکتر سید سعید هاشمی به عمل آمد.

نخستین «سمپوزیوم ملی یکصد سال گردشگری ایران» با حضور عزت الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی؛ دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو، دبیر کل این سمپوزیوم و رییس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، سید سعید هاشمی، رییس دانشگاه علم و فرهنگ روز سه شنبه بیست و هفتم مهر ماه در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

در این مراسم دکتر سید احمد محیط طباطبایی، رییس کمیته ملی ایکوم ایران و محمد بهرام زاده، معاون پژوهشی بنیاد ایرانشناسی به سخنرانی پرداختند همچنین دکتر عباس بیدگلی، مدیر اجرایی جامعه هتلداران ایران و مدیر کارگروه هتل، مراکز اقامتی و تجهیزات و دکتر فرید جواهرزاده، رئیس انجمن علمی طبیعتگردی ایران و مدیر کارگروه گردشگری فرهنگی، زیارتی، تاریخی، طبیعتگردی و ورزشی به ارائه مقاله پژوهشی خود پرداختند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما