ضرغامی: 2 تاج پهلوی و کیانی در قیاس با آنچه از کشور غارت کردند قابل توجه نیست
وزیر میراث فرهنگی گفت: معتقدم تاجهای معروفی مانند تاج پهلوی، تاج کیانی و مجموعه تاجهای کوچک دیگری که در خزانه جواهرات ملی است، در قیاس با آنچه از کشور غارت کردند قابل توجه نیست؛ متأسفانه سرمایه ملی را بر باد داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بعد ازحواشی به وجود آمده از توئیت بهادری جهرمی؛ سخنگوی دولت در خصوص میزان اموالی که محمدرضا پهلوی و خانوادهاش از ایران خارج کردند، سید عزتالله ضرغامی ضمن بازدید از خزانه جواهرات ملی، با انتشار توئیتی در فضای مجازی خود نوشت:
"امروز از گنجینه جواهرات سلطنتی بانک مرکزی بازدید کردم.
باید امکان بازدید عمومی از دیدنیهای آن فراهم شود.
آن دو تاج معروف را که میبینم، جای خالی داراییهای عظیم به غارت رفته ملت توسط پهلوی را بیشتر حس میکنم".
وی همچنین در حاشیه بازدید از خزانه جواهرات ملی گفت: از مسئولان گنجینه جواهرات ملی بانک مرکزی تقاضا کردم که زمینه را برای بازدید عموم مجددا فراهم کنند. مردم باید با سبک زندگی که با آمدن انقلاب اسلامی خط بطلان بر آن کشیده شد، آشنا شوند.
وزیر میراث فرهنگی ادامه داد: صرفنظر از رفتار پادشاهان که برای استفاده شخصی و سبک زندگی شاهانه خود برخی از این آثار با ارزش را سفارش میدادند، اما این مجموعه گنجینهای ارزشمند از همه زیباییها و هنرهای ایرانی است.
این مقام مسئول بیان کرد: معتقدم تاجهای معروفی مانند تاج پهلوی، تاج کیانی و مجموعه تاجهای کوچک دیگری که اینجاست و مربوط به خاندان سلطنتی 2 سلسله قاجار و پهلوی است، در قیاس با آنچه از کشور خارج شده و غارت کردند قابل توجه نیست. متأسفانه سرمایه ملی را بر باد دادند و خیلیهایشان از روشنگری درباره این موضوع ابایی نداشتند.
ضرغامی همچنین تصریح کرد: این تاجها در خزانه وجود دارد و نگهداری دقیقی از آنها صورت میگیرد و از مسئولان مربوطه تقاضا کردم که با توضیحات مناسب توسط راویان آگاه، متناسب با نیاز نسل جوان امکان بازدید عموم را مجدداً فراهم کنند.
گزارش | میزان اموالی که پهلویها از ایران بردند، چقدر استسخنگوی دولت در دیماه سال جاری با انتشار توئیتی در فضای مجازی خود آماری از اموال و جواهراتی که خاندان پهلوی هنگام فرار از کشور خارج کرند، ارائه کرد که در آن نیز دو تاج پهلوی و کیانی نیز مورد اشاره بود؛ در حالی که دو تاج مذکور از کشور خارج نشده و در خزانه جواهرات ملی نگهداری میشود.
بسیاری از جواهرات سلطنتی ایران خزانه جواهرات ملی از دوره صفوی، افشار، قاجار و پهلوی در این موزه به نمایش گذاشته شده است. از جمله این جواهرات میتوان به الماس دریای نور، جقه نادری، تاج شهبانو، تاج کیانی، کره جواهرنشان، تخت طاووس (تخت خورشید) و تخت نادری اشاره کرد.
این خزانه در ساختمان بانک مرکزی ایران در خیابان فردوسی تهران قرار دارد و تنها در روزهای محدودی در ایام هفته امکان بادید از آن به صورت موزه نیز وجود داشت. از اسفند ماه سال 1398 همزمان با همهگیری ویروس کرونا دربهای این خزانه بر روی عموم مردم بسته شد و تا کنون نیز به علت انتقال گنجینه به خزانه جدید بانک مرکزی در تپههای عباسآباد تهران که درحال ساخت است، این تعطیلی ادامه دارد.