سه‌شنبه 6 آذر 1403

ضرورت استقرار و استحکام قلمرو زبان و ادب فارسی

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
ضرورت استقرار و استحکام قلمرو زبان و ادب فارسی

عضو هیات رییسه انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران گفت: استقرار و استحکام قلمرو زبان و ادب فارسی امری ضروری و یکی از وظایف انجمن ترویج زبان و ادب فارسی است.

محمد جعفر یاحقی پنجشنبه شب 19 اسفند در آیین پایانی شانزدهمین گردهمایی بین‌المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی افزود: زبان فارسی باید به جایگاه قدیم خود را سطح جهان برگردد تا با افق‌هایی که داخل و خارج از مرزهای ایران وجود دارد زمینه همدلی و یکدلی با جهانیان فراهم شود.

به گزارش ایسنا، وی با تاکید بر اینکه در حوزه زبان و ادب فارسی باید به آنچه داشته‌ایم برگردیم اظهار داشت: گردهمایی‌های انجمن ترویج زبان و ادب فارسی و حضور ایرانیان در تمام دنیا زمینه را برای گسترش و ترویج زبان فارسی فراهم می‌کند.

استاد برجسته زبان و ادب فارسی تصریح کرد: وظیفه همه ما اعم از دانشگاه‌ها و انجمن ترویج زبان و ادب فارسی تلاش برای ترویج و تحکیم زبان و ادب فارسی است تا چهره درخشان تاریخی و فرهنگی زبان فارسی گسترش یابد.

وی بیان کرد: شانزدهمین گردهمایی بین‌المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسیبه دلیل شایستگی‌های دانشگاه بیرجند در این دانشگاه برگزار شد از طرفی پیوند خوب زبان فارسی با این منطقه، وجود گویش‌های متعدد و همجواری این استان با کشور افغانستان که قلمرو دیگر زبان و ادبیات فارسی از دیگر دلایل بود.

یاحقی با بیان اینکه به این گویش‌ها، زبان‌ها و لهجه‌ها برای تقویت، استحکام و گسترش زبان و ادبیات فارسی نیاز داریم اظهار کرد: با راه‌اندازی شعبه انجمن ترویج زبان و ادب فارسی در دانشگاه بیرجند توجه خاصی به این مهم خواهد شد.

وی تصریح کرد: زبان فارسی زبان علم، سیاست، ادب و احساس بوده و باید به این شرایط برگردانده شود بنابراین وظیفه انجمن ترویج زبان و ادب فارسی و دانشگاه‌ها نگه‌داشتن این شرایط خاص برای زبان فارسی است.

عضو هیات رییسه انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران با تاکید بر اینکه زبان فارسی زبان دل و همدلی بین همه اقوام و طوایف قلمرو زبان فارسی در گذشته‌ها بوده است تصریح کرد: از سواحل مدیترانه تا اقیانوس هند و چین زبان فارسی گسترده بوده و همه را به هم متصل می‌کرده است اما این فاصله بین ما ایجاد شد.

وی بیان کرد: روزی که دنیای استعمارگر و مطامع جهانخواهی در شبه قاره هند از عظمت زبان فارسی به حیرت ماندند، شروع به سنگ‌اندازی کرده و در این زمینه ریشه به تیشه زبان فارسی زده و لطمه بزرگی بر پیکره این زبان وارد شد.

یاحقی یادآور شد: زبان فارسی در زبان غرب هم ریشه داشت لذا امروز هم باید با اهتمامی که برای گسترش زبان و ادب فارسی می‌شود باید ریشه آن گسترش یابد.

سید علی‌اصغر میرباقری‌فرد، رییس انجمن ترویج زبان و ادب فارسی نیز اظهار کرد: این انجمن از سال 1351 با عنوان انجمن استادان زبان و ادبیات فارسی فعالیت خود را آغاز کرد و در سال 83 با بازبینی اساسنامه به نام انجمن ترویج زبان و ادب فارسی تغییر پیدا کرد.

وی با اشاره به فعالیت‌های گسترده این انجمن، افزود: برگزاری گردهمایی‌های بین المللی سالانه از جمله مهم‌ترین برنامه‌هاست که این گردهمایی‌ها همواره در یکی از دانشگاه‌های بزرگ جامع کشور هرسال برگزار می‌شود.

رییس انجمن ترویج زبان و ادب فارسی با تاکید بر بهره گیری از توان استان‌ها، تصریح کرد: در استان‌ها با برگزاری این گردهمایی‌ها پیکره زبان و ادبیات فارسی را جاری می‌کنیم.

میرباقری‌فرد با اشاره به برگزاری این گردهمایی طی امسال در دانشگاه بیرجند، اظهار کرد: با شناخت از استان خراسان جنوبی و دانشگاه بیرجند هیات مدیره انجمن موافقت کردند که شانزدهمین دوره در این استان برگزار شود و خوشبختانه دانشگاه بیرجند با استفاده از مجموعه ظرفیت‌های استانی توانست یکی از بهترین و موق ترین گردهمایی‌ها را برگزار کند.

وی بیان کرد: هر سال ارزیابی‌ها صورت گرفته و به سمت بهتر شدن شرایط برگزاری گردهمایی پیش می‌رویم و با شیوع کرونا به سبب اینکه مجبور شدیم از بستر فضای مجازی استفاده کنیم نوآوری‌های بسیاری به کار گرفته شد و از سویی روند برگزاری گردهمایی‌ها ادامه خواهد داشت و سال آینده در دانشگاه خوارزمی تهران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام