ضرورت بازنگری ساختار دارویی کشور
تهران - ایرنا - رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایرانی گفت: ساختار دارویی کشور با نگاه به آینده باید بازنگری شود.
به گزارش ایرنا، اکبر عبداللهی روز چهارشنبه در دومین روز ازبرگزاری کنگره ونمایشگاه بین المللی محصولات بیوتکنولوژی پزشکی وصنایع وابسته درهتل المپیک افزود: حوزه منابع انسانی مورد نیاز سازمان غذا و دارو، به رغم رشد فزاینده همه حوزههای دارویی، نه تنها توسعه نیافته که برعکس، شاهد فرار نیروها نیز هستیم. وی از سازمان غذا و دارو به عنوان آبروی نظام سلامت کشور یاد کرد و اظهار داشت: سازمان غذا و دارو به لحاظ نیروی انسانی متخصص، ضعیف شده و همین موضوع باعث دخالتهای غیرکارشناسی و غیرتخصصی در این حوزه شده و اصلاح ساختار دارویی کشور باید از این سازمان اتفاق بیافتد. عبداللهی با بیان اینکه بسیاری از فارغ التحصیلان داروسازی جذب داروخانهها میشوند، تصریح کرد: این در حالیست که داروخانهها دیگر امکان جذب فارغ التحصیلان داروسازی را ندارند و این افراد باید به سمت صنعت بروند.
97 درصد داروی مورد نیاز کشور به کمتر از یک میلیارد دلار وابستگی ارزی دارد عباس کبریایی زاده داروساز نیز در این کنگره با اشاره به محدودیت منابع که شامل همه کشورهای جهان میشود، گفت: سال گذشته مطالعهای در سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران انجام شد که نشان میدهد بابت 97 درصد داروی مورد نیاز کشور کمتر از یک میلیارد دلار وابستگی ارزی وجود دارد که همین شرکتهای دارویی میتوانند در مدت 3 سال، تراز تجاری دارو را مثبت کنند. وی افزود: روزآمد نشدن تجهیزات و زیرساختهای صنعت داروسازی کشور، توان صادراتی شرکتهای دارویی را ضعیف کرده است و این مسئله ناشی از آشفتگی مدیریتی است. کبریایی زاده با بیان اینکه ایران تنها کشور دنیا است که به عمق دانش داروسازی بایوتک، شیمیایی، گیاهی و غیره دست پیدا کرده است، تاکید کرد: باید از فرصت های مناسب برای توسعه صنعت داروسازی کشور استفاده کنیم.
سازمان غذا و دارو پایین ترین سطح اعتماد عمومی حمیدرضا اینانلو مدیرکل امور دارویی سازمان غذا و دارو، نیز در ادامه گفت: سازمان غذا و دارو درپایینترین سطح اعتماد عمومی حداقل در حوزه دارویی کشور قرار دارد و یکی از آسیبهای چند سال اخیر، این بوده که مسائل خودمان را به بیرون از خانواده دارویی کشانده ایم و بیشترین ضربه را از همین نقطه خورده ایم. وی ادامه داد: ما باید منافع و شرایط همدیگر را در تصمیم گیریها به رسمیت بشناسیم، اگر میخواهیم بازار دارویی رو به توسعه داشته باشیم، نیاز به مولفههایی دارد که قیمت دارو، یکی از همین مؤلفهها است. وی خاطرنشان کرد: بسته بودن فهرست دارویی کشور برای کنترل هزینههای سلامت، صحیح نیست.