ضرورت برقراری پیوند میان هنر و موکبداری مردمی اربعین
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حمیدرضا بهوندی موکبها را سفیران انتقال دهنده پیام عاشورا به مردم دانست و گفت: هنرمندان باید با بهرهگیری از نهضت حسینی از خدمت بیمنت مواکب و پیادهروی میلیونی اربعین خوراک فرهنگی جامعه را فراهم کنند تا روایاتی در قالب هنر به مخاطبان برسد. وی بااشاره به تعدد مواکب در استان خوزستان به دلیل وجود 2 مرز مشترک با کشور عراق گفت: این سوگواره فرصتی ویژه...
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حمیدرضا بهوندی موکبها را سفیران انتقال دهنده پیام عاشورا به مردم دانست و گفت: هنرمندان باید با بهرهگیری از نهضت حسینی از خدمت بیمنت مواکب و پیادهروی میلیونی اربعین خوراک فرهنگی جامعه را فراهم کنند تا روایاتی در قالب هنر به مخاطبان برسد.
وی بااشاره به تعدد مواکب در استان خوزستان به دلیل وجود 2 مرز مشترک با کشور عراق گفت: این سوگواره فرصتی ویژه برای هنرمندان است تا لنز دوربینهایشان این همایش عظیم مملو از اخلاق و معنویت را به تصویر بکشد.
بهوندی رمز ماندگاری پدیدهها را روایت صحیح آنها عنوان و خاطرنشان کرد: اگر این روایات در قالب هنر برای مردم بازگو شود در طول تاریخ ماندگارتر خواهند شد؛ بنابراین سوگواره ملی پایتخت موکبها پذیرای آثار هنرمندان و فرهیختگان ملی در چهار قالب مستند، عکس، پوستر، نماهنگ و کلیپ خواهد بود.
دبیر دومین سوگواره ملی خوزستان پایتخت موکبها گفت: هر موکبی که برای خدمترسانی به زائران آل حسین علیهالسلام در مسیر برپا شده است رویکرد و فعالیتهای خاصی را انجام میدهد که اینها باید در قالب هنر برای مردم روایت شود.
بهوندی حرکت موکبداری مردمی اربعین را آزمایشی الهی برای آمادگی ظهور مُنجی عالم بشریت عنوان و تأکید کرد: هنرمندان از به تصویر کشیدن مواکب در قابهای هنریشان غافل نشوند چراکه پیوند میان هنر و موکب در اینجا باید برقرار شود. به گفته وی تولید محتواهایی در فضای مجازی از چند سال گذشته با هشتگ پایتخت موکبها از سوی هنرمندان انجام میشد که بازخوردهای خوبی را برجای گذاشت و همین موضوع موجب شد تا پایتخت موکبها ماندگار شود.
وی ادامه داد: با آغاز بهکار دومین سال از برگزاری این سوگواره به دنبال بستری برای خلق آثار مختلف در رابطه با اربعین و موکبها هستیم تا بتوانیم این آثار را از طریق رسانه تلویزیونی و مکتوبات رسمی منتشر کنیم.
دبیر دومین سوگواره ملی پایتخت موکبها با تأکید بر ضرورت استفاده از آثار اربعینی هنرمندان در فضاسازی شهری و پایانههای مرزی استان گفت: به دلیل حجم بالای عبور زائران اباعبدالله الحسین علیهالسلام از پایانههای مرزی استان و مبادی شهری ضرورت دارد که این آثار در فضای شهری و پایانهها نصب شوند تا مردم با آثار تولیدی هنرمندان بیشتر آشنا شوند.
بهوندی گفت: دومین سوگواره ملی پایتخت موکبها در خوزستان به همت سازمان تبلیغات اسلامی استان و با همکاری معاونت فرهنگی منطقه آزاد اروند، شهرداری اهواز، استانداری خوزستان، حوزه هنری انقلاب اسلامی واحد خوزستان در حال برگزاری است.
به گفته وی هنرمندان میتوانند تا 15 مهر 1402 آثار خود را از طریق سایت www.mokebha.ir به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند.
منبع: کیهان