شنبه 9 فروردین 1404

ضرورت تعامل شهرداری و دولت برای رونق ساخت وساز

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
ضرورت تعامل شهرداری و دولت برای رونق ساخت وساز

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: هنوز صنعت ساختمان در رکود است و برای حل این مشکل به عزم ملی نیاز است در همین راستا باید شهرداری و دولت با یکدیگر تعامل و همکاری داشته باشند.

- اخبار اجتماعی -

اقبال شاکری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در خصوص افزایش آمار صدور پروانه در این دوره از مدیریت شهری گفت: افزایش صدور پروانه برای املاک شخصی مالکان خرد مانند کسانی که زمین کوچکی دارند و می‌خواهند تخریب و نوسازی کنند، نشان‌دهنده افزایش رغبت به سمت ساخت و ساز است.

وی با تاکید بر اینکه مدیریت شهری باید تمرکز ویژه بر بافت‌های فرسوده داشته باشد، ادامه داد: چراکه این بخش‌ها بیشترین نیاز را به نوسازی دارند؛ بنابراین مشوق‌های اعلام‌شده برای نوسازی باید به‌طور مؤثر به سازندگان و مالکین منتقل شود تا آنها را به نوسازی تشویق و به کاهش خطر در این مناطق کمک کند.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه افزایش صدور پروانه باید تأثیر زیادی بر رونق صنعت ساختمان داشته باشد عنوان کرد: به نظر می رسد هنوز صنعت ساختمان در رکود است. برای حل این مشکل نیاز به عزم ملی داریم در همین راستا باید شهرداری و دولت با یکدیگر تعامل و همکاری داشته باشند.

شاکری با تاکید بر این که وزارت راه و شهرسازی باید به‌طور جدی وارد عمل شود افزود: در این خصوص نقش بانک‌ها بسیار حیاتی است؛ بانک‌ها باید به وظایف خود در تأمین مالی صنعت ساختمان، به ویژه در زمینه ساخت و سازهای حمایتی، عمل کنند.

به گفته وی شهرداری باید در دو زمینه تسهیلگری و تشویق نوسازی در بافت‌های فرسوده و تقویت حمل‌ونقل عمومی تمرکز ویژه داشته باشد. چراکه با این تمرکز، شهرداری می‌تواند کار بزرگی انجام دهد. وقتی پلاک‌ها تجمیع شود امکان افزایش واحدهای مسکونی نیز بیشتر فراهم خواهد شد و این امر به نفع زیرساخت‌ها و ساکنین است.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: شهرداری باید به‌طور مستمر موانع انگیزشی را شناسایی و رفع و با همکاری وزارت راه و شهرسازی و دیگر نهادها، فرآیند نوسازی بافت‌های فرسوده را تسهیل کند.

طرح جدید بهبود هویت تاریخی بافت فرسوده اوین درکه تصویب شد

شاکری همچنین در مورد برنامه‌های شهرداری برای تسریع صدور مجوزها تاکید کرد: در برنامه هفتم توسعه، ذکر شده که صدور مجوزها باید در مدت سه ماه انجام شود و زیرساخت‌های آب، برق و گاز باید در اولویت قرار گیرند. تسهیلات جهش تولید مسکن هم برای کاهش هزینه‌ها باید به درستی عملیاتی شود. بنابراین به نظر می‌رسد شهرداری در مسیر درستی حرکت می‌کند و البته این امر نیاز به تلاش‌های مستمر دارد.