ضرورت تلاش بیشتر برای ثبت و انتقال فرهنگ دفاع مقدس
با وجود تمام پیشرفت علم در حوزه رسانه و فضای مجازی اما هنوز مشاهده میشود با رفتن بسیاری از رزمندگان دوران دفاع مقدس گنجینهای از خاطرات ثبت نشده آن دوران را از دست میدهیم و پیش از آن که این از دست دادنها بیش از این شود باید فکری کرد و آنها را به ثبت رساند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ نسل جوان امروز که متشکل از دهه شصتیها و دهه هفتادیها است داشتههای فرهنگی ویژهای در اختیار داشته و دارد. این نسل که در دوران دفاع مقدس و یا بلافاصله بعد از پایان آن به دنیا آمدهاند، فضا و حال و هوای سالهای ابتدایی پس از جنگ که مردم هنوز در فضای جهاد تنفس میکردند را درک کرده است. روزهایی را به چشم خود دیده که گروه گروه آزاده و شهید دوران دفاع مقدس به وطن بازگشتهاند و مورد استقبال باشکوه مردم قرار گرفتهاند. در کنار خیل پدران و مادران شهدا زندگی کرده است و در عصری بوده که هنوز فرهنگ دفاع مقدس تازه بوده و رنگ نباخته بوده است.
این داشتههای دهه شصتیها و دهه هفتادیها است که نسل جوان امروز را تشکیل میدهند. این داشتهها برای نسل قبل یعنی دهه پنجاه و دهههای قبل از آن بیشتر بوده است. این نسلها به چشم خود دوران دفاع مقدس را دیدهاند، خونهای بر زمین ریخته در خیابانها را در مبارزه با دوران سیاه طاغوت دیدهاند، قبل و بعد از انقلاب اسلامی را کاملاً خود دیده و مقایسه کردهاند.
اما اکنون آن چه از این حیث در اختیار دهه هشتادیها و دهه نودیها است تعداد بسیار کمی از پدران و مادران شهدا هستند که عزیزترین کسان خود را در راه خدا به قربانگاه فرستادهاند. هنوز دهه هشتادیها و دهه نودیها و حتی کودکان به دنیا آمده در دهه آغازین قرن جدید این فرصت را دارند از یادگاران به جا مانده از دوران ایثار و شهادت، دوران فداکاریها و جهاد، دوران عشق ورزیها و رنگ خدایی گرفتنها، بهره مند شوند. از جانبازان دوران دفاع مقدس و همچنین آزادگان و ایثارگران که البته تعداد زیادی از این افراد دعوت حق را لبیک گفته و به ملکوت اعلی پیوستهاند و جهان را از حضورشان محروم کردهاند.
ضمن این که گذشت زمان روحیه بسیاری از ایثارگران را تغییر داده و سرعت تحولات سبب کمرنگ شدن فرهنگ دفاع مقدس شده است. همان دفاع مقدسی که امام راحل از حیث کاراییاش در خودسازی و تقرب به خدا، آن را گنج نامیدند.
دفاع مقدس به حق یک گنج ارزشمند است که هر چند به خاطر ریخته شدن خون دهها هزار نفر از جوانان این خاک و خون و ویران شدن شهرها و آواره شدن هزاران نفر، خاطره تلخی است اما آثار و برکات این جهاد اجباری در پیشبرد اهداف انقلاب و اسلام ناب محمدی انکارناپذیر است. مسألهای که ضرورت حفظ فرهنگ و یاد و خاطره دفاع مقدس را گوشزد میکند.
اما همان طور که گفته شد عللی همچون سرعت تحولات، سیلاب اطلاعات، مشغلههای روزمره، گذر زمان و غیره سبب کمرنگ شدن این فرهنگ شده است. هرچند طی سالهای گذشته با حمایتهای ویژه رهبر معظم انقلاب ادبیات دفاع مقدس جهش خوبی داشته و کتب ارزشمندی در جهت نشر فرهنگ و ارزشهای دفاع مقدس در قالب خاطره نویسی، رمان نویسی، شعر و غیره به نگارش درآمده است اما آن چه از متن جامعه برداشت میشود این مقدار کار در کنار سایر فعالیتهای فرهنگی که برای حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس انجام شده است کافی نبوده است.
با وجود تمام پیشرفت علم در حوزه رسانه و فضای مجازی اما هنوز مشاهده میشود با رفتن بسیاری از رزمندگان دوران دفاع مقدس گنجینهای از خاطرات ثبت نشده آن دوران را از دست میدهیم و پیش از آن که این از دست دادنها بیش از این شود باید فکری کرد و آنها را به ثبت رساند.
اولویتهای فرهنگی، اجتماعی جامعه بسیار است اما اهمیت این موضوع نیز که در حفظ نظام اسلامی که به فرموده امام راحل حتی از حفظ جان امام زمان - ارواحنا له الفداء - مهمتر است اثربخش است، کم نیست و نباید رها شود.
نسلهای آینده که بیش از نیم قرن و بیشتر از دفاع مقدس فاصله و در زمانی خواهند زیست که هیچ یک از یادگاران دفاع مقدس دیگر حضوری ندارند باید به اندازه نسل دوران دفاع مقدس با آن دوران و با مفاهیم و خاطرات آن دوران آشنا باشند و این نبود داشتههای فرهنگی سبب نشود از گنجینه دفاع مقدس محروم شوند.
انتهای پیام /