جمعه 9 آذر 1403

طب سنتی و کلاسیک تکمیل کننده یکدیگر هستند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
طب سنتی و کلاسیک تکمیل کننده یکدیگر هستند

سجاد صادقی گفت: بسیاری از افراد جامعه تصور می کنند کرونا طبع سرد دارد و باید یک داروی خاص برای درمان استفاده شود، اما در طب سنتی به تناسب اینکه بیمار در چه موقعیتی از بیماری قرار دارد، از طیفی از داروهای طب سنتی استفاده می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت؛ کرونا پس از گذشت دوسال و اندی از ورود آن به دنیای انسانی همچنان ویروس ناشناخته ای است که موجب ایجاد رعب وحشت همگان شده و بسیاری از افراد نیز از قبل این موضوع سو استفاده کرده و بر نا آگاهی و یا اضطراب های افراد موج سواری می کنند و سود های گسترده ای را بدست می آورند.

در این میان اگر به بازار داروهای طب سنتی هم نگاهی بیاندازیم از همان ابتدای ورود ویروس با شایعات داغ مصرف زنجبیل و سیر و دم نوش های مختلف برای پیشگیری از ابتلا همراه بود و هم چنان هم بعضی عطاری ها با تبلیغات سو در این زمینه به دنبال کسب درآمد هستند.

سجاد صادقی متخصص طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی سمنان در گفتگو با خبرنگار مرآت در خصوص استفاده از دارویی خاص در طب سنتی در درمان بیماری کرونا گفت: با توجه به ناشناخته بودن این بیماری و اینکه علم بشر در مورد آن بسیار اندک است، هنوز هیچ درمان استانداردی در مورد آن نه تنها در طب سنتی بلکه در طب نوین هم وجود ندارد.

صادقی در ادامه افزود: البته این بدان معنی نیست که داروهای گیاهی در درمان این بیماری بی تاثیر است، بلکه رونمایی از یک داروی استاندارد برای درمان کرونا نیاز به انجام آزمایشات و کارآزمایی بالینی گسترده دارد.

وی همچنین تصریح کرد: درمان های طب سنتی نقش تکمیلی دارند؛ همانطور که درمان های طب نوین هم حمایتی هستند و هرپزشکی بنا بر تجربه و یا مطالعات انجام گرفته از تجویز داروها استفاده می کند و هیچ داروی استانداردی در درمان کرونا وجود ندارد.

این پزشک متخصص طب سنتی با اشاره به کمک این طب از دوجنبه به درمان و پیشگیری از بیماری کرونا خاطر نشان کرد: بخشی از طب سنتی مربوط به دارو بخشی نیز تغییر رفتار و سبک زندگی است؛ منظور از دارو نیز یک طیف دارویی است، اگر یک طیف دارویی را به‌کار بگیریم، به نتیجه می‌رسیم؛ مردم گمان می‌کنند که کرونا طبع سرد دارد و باید یک داروی خاص ارائه شود، در حالی که در طب سنتی به تناسب اینکه بیمار در چه مرحله ای از بیماری قرار دارد، از انواع مختلف و طیفی از داروهای طب سنتی استفاده می‌شود‌.

صادقی در مورد داروهای گیاهی موجود در عطاری ها که دارای مجوز از سازمان غذا و داروهستند، نیز خاطرنشان کرد: در مورد این داروها کار آزمایی بالینی صورت گرفته یعنی یک آزمایش انسانی مستقیم در مورد انها صورت گرفته که به یک گروه دارو داده شده و به گروه دیگر داروی مشابه از لحاظ ظاهری اما فاقد ماده موثرداده شده و اثر بخشی آن بر پارامتر های مختلف در رابطه با بیماران بستری کرونایی سنجیده شده است، البته کارآزمایی آن در مورد بیماران بدحال انجام نگرفته و در این خصوص مصرف این داروها باید با احتیاط و تحت نظر پزشک انجام گیرد.

این متخصص طب سنتی با بیان این که استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و شست‌وشوی دست‌ها بسیار حائز اهمیت است، تصریح کرد: در عین حال تغییر رفتارها و سبک زندگی افراد باید صورت بگیرد تا منجر به تقویت سیستم ایمنی افراد شود؛ طب سنتی در پیشگیری و درمان، توصیه‌های بسیاری دارد.

وی در نهایت اذعان کرد: امروز طب سنتی در کنار طب نوین و تکمیل کننده ان است و راه پیشگیری در طب سنتی و طب کلاسیک تقریبا مشابه است و در مورد واکسیناسیون هم تاریخچه 5 هزار ساله دارد و این موضوع نیز در طب سنتی پذیرفته شده است.

انتهای پیام / ک