طرح بازآفرینی "سراب شهوا" اجرا میشود
بازآفرینی شهری با هدف خدمت رسانی به ساکنین و رفع مشکلات محله در مناطق محرم و بافت های مساله دار انجام می گیرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سفیرافلاک، مواردی همچون وجود فضاهای متروکه و رها شده، برخی آلودگیها زیست محیطی، فضاهایی که در نظام کاربری باید تغییر پیدا کنند، ملک های فرسوده و... به سیمای شهر ضربه وارد کرده اند و به موضوع مهمی برای شهرها تبدیل شده و نیاز است که بازآفرینی در آنها به صورت جدی پیگیری و اجرا گردد.
بازآفرینی شهری با هدف خدمت رسانی به ساکنین و رفع مشکلات محله در مناطق محروم و بافت های مساله دار انجام می گیرد تا بتوان با اینگونه اقدامات، بافتهای مذکور را به محلات قابل قبول و همتراز سایر مناطق شهری تبدیل نمود.
طرح بازآفرینی شهری از سال 1372 در کشور شروع و تا به حال اقدام به بهسازی و نوسازی فضاهای ناامن و سکونتگاه های غیررسمی کرده است و در شهر خرم آباد هم این طرح با شروع آن در کشور زیر نظر شهرداری خرم آباد فعالیت نموده است.
طرح بازآفرینی شهری در سال 96 با ادغام سازمان نوسازی و بهسازی و سازمان عمران در شهرخرم آباد، فعالیت بیشتری در پیش گرفته است و ازآنجا که شهر خرم آباد در میان کوههای برابر افراشته قرار دارد، با افزایش جمعیت و مهاجرت مرد از شهرها و روستاههای اطراف، باعث شکل گیری محلات حاشیه نشین از جمله محلات علی آباد و گل سفید در اطراف شهر شده که لزوم بازآفرینی شهری در اینگونه مناطق را دو چندان می کند.
مهدی آزادمنش مدیر عامل سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری خرمآباد در گفت وگو با سفیرافلاک، اظهارداشت: این سازمان در سال 96 از ادغام سازمان نوسازی و بهسازی وسازمان عمران تشکیل شده است و حدود 5 ماه مدیریت این سازمان برعهده بنده می باشد.
آزادمنش با بیان اینکه عمده فعالیت این سازمان، بازآفرینی و باز زنده سازی محلات فرسوده و مساله دار شهری است، گفت: در شهر خرم آباد محله های فرسوده و ساختمانهای مخروبه و خطر آفرین که عمدتا در دل محلات فرسوده مانند کوی علی آباد، خیابان حافظ، گل سفید، کرگانه، کورش، پشت بازار و... قرار دارند و به لحاظ ناپایداری، تهدیدی برای مردم به شمار می روند به استناد بند 14 ماده 55 قوانین و مقررات مربوط به شهر و شهرداریها، اخطار کتبی به مالکان نسبت به رفع خطر ملکشان داده می شود.
وی با بیان اینکه اگر مالکان ساختمانهای مخروبه و خطرآفرین، به هشدار شهرداری توجه نکنند، گفت: سازمان در این شرایط وظیفه داردساختمانهای مذکور را تخریب و کار آواربرداری، نخاله برداری، رگلاژ و محوطه سازی آن را برای زیباسازی شهر انجام دهد و مالک هم در این شرایط علاوه بر پرداخت هزینه سازمان، باید 15 درصد هم جریمه پرداخت کند.
آزادمنش از پیشرفت طرح بازآفرینی در شهر خرم آباد خبر می دهد و بیان کرد: بازآفرینی بافتهای فرسوده و حاشیه ای عمدتا در محلات فقیرنشین انجام می گیرد که انشاالله با خدمات دهی مناسب و بازآفرینی، محلاتی مناسب با امکانات عمومی همتراز با سایر محله های شهر تحویل دهیم و خرم آباد را خرم و آباد کنیم.
مدیر عامل سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری خرمآباد با اشاره به اینکه علاوه بر باز آفرینی شهری که از کارهای مهم این سازمان به شمار می رود، تصریح کرد: این سازمان کار تولید و توزیع روزانه آسفالت جهت ترمیم و آسفالت برای شهرداری های مناطق سه گانه، تولید شن و ماسه، تولید جداول دال بتنی، عملیات سنگ فرش پیاده روها، احداث دیوارهای سنگی، راهسازی و خاکبرداری، ترمیم و لکه گیری خیابان های سطح شهر، نورپردازی ونظارت بر پروژه های شهری را نیز بر عهده دارد.
*س_ کارخانه آسفالت با ظرفیت 120 تن در ساعت_س*وی با اشاره به داشتن کارخانه آسفالت که یکی از کارهای مهم دیگر این سازمان می باشد اذعان داشت: این کارخانه با ظرفیت 120 تن در ساعت تولید آسفالت، ظرفیت مخازن نگهداری 300 تن قیر، اشتغالزایی 25 نفر، تولید شن و ماسه، تولید جداول و دال بتنی را انجام می دهد.
این مسئول با اشاره به اجرایی شدن هزار تن قیر از طرف راه و شهرسازی استان برای محله های فقیرنشین در شهر و تحویل آن به شهرداری گفت: این کارخانه با ظرفیت 300 تن قیر، در صورت دریافت قیر از طرف راه و شهرسازی قطعا تحول بزرگی در آسفالت شهر ایجاد خواهد شد، این در صورتی است که در سال گذشته این کارخانه در روز تولیدی حدود 150 تا 200 تن آسفالت را به شهرداری های مناطق سه گانه توزیع کرده و با شیوع ویروس کرونا و توصیههای وزارت بهداشت مبنی بر رعایت فردی امروزه تولید این کارخانه به 60 تن کاهش پیدا کرده است.
آزادمنش از نیاز معدن کوهی برای کارخانه آسفالت خبر داد و گفت: نیاز مواد اولیه این کارخانه از مصالح رودخانه ای تامین می شود و با استفاده از سنگ شکن در کارخانه این مصالح به بیس، ماسه شسته، ماسه شکسته و شن تبدیل و تفکیک می شوند و مصالح مناسب از آنها جهت آسفالت با قیر مخلوط شده و آسفالت تولید می شود، با توجه به عمر آسفالت که پنج سال است کیفیت آسفالت این کارخانه بالا بوده و با داشتن معدن مصالح کوهی مطمئنا این کیفیت دوبرابر خواهد شد.
مدیر عامل سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری خرمآباد گفت: تولید آسفالت این کارخانه برای مناطق سه گانه شهرداری و سامانه 137 خرمآباد می باشد که سامانه 137 یک دستگاه لکه گیری آسفالت است و با استفاده از این سامانه هر روز لکه گیری در سطح شهر صورت میگیرد، که این سامانه در اختیار شهرداری خرم آباد می باشد و در حال حاضر 90 درصد حفاری های سطح شهر ترمیم و لکه گیری شده اند.
وی از تولید جداول و دال بتنی خبر داد و افزود: این کارخانه کار تولید جداول و دال بتنی، شهرداری های مناطق سطح شهر را انجام می دهد و این سازمان، ماشین آلات مجهزی در اختیار دارد که در شرایط بحرانی علاوه بر کارهای مربوطه به شهرداری های مناطق هم کمک خواهیم کرد.
*س_ طرح بازآفرینی سراب شهوا توسط سازمان عمرانی و باز آفرینی شهری_س*این مسئول از پروژه های نورپردازی سراب شهوا، تعویض نرده های پل صفوی، دیوار سنگی کمربندی جدید آرامستان صالحین و سرویس بهداشتی ترمینال برون استانی انجام شده توسط این سازمان خبر داد و اضافه کرد: نورپردازی و تکمیل روشنایی پروژه بهسازی سراب شهوا، توسط سازمان عمرانی و باز آفرینی شهری شهرداری خرم آباد صورت گرفته است.
به گفته وی جهت نورپردازی این پروژه از 50 عدد چراغ کلاسیک با کیفیت بالا استفاده شده و سعی کرده ایم که پروژه از کیفیت روشنایی مناسبی برخوردار باشد که این پروژه، در مسافت 500 متر و با 1200 متر مربع دیواره نهری از جنس سنگ کریستال تراش خورده و 2000 متر مربع پیاده رو از جنس سنگ ورقه ای با نظارت سازمان عمرانی و بازآفرینی شهری اجرا شده است.
وی تصریح کرد: جهت حفظ بافت طبیعی نهر شهوا و حفظ گیاهان بومی آن به جز لایروبی و جمع آوری نخاله های ساختمانی و زباله ها برنامه دیگری بر روی بستر نهر سراب شهوا اجرا نشده است.
*س_ تعویض نرده های پل صفوی، کار خوب سازمان عمرانی و بازآفرینی شهری_س*آزادمنش با اشاره به تعویض نردههای پل صفوی شهر خرم آباد، گفت: طبق قانون ارتفاع نرده پل ها باید یک متر و 10 سانتیمتر باشد که نرده های این پل غیر استاندارد و قدیمی بوده و با تاییدیه میراث فرهنگی استان و اعتباری بالغ بر 250 میلیون تومان توسط این سازمان تعویض شدند وتوانسته ایم ایمنی و زیبایی را برای مردم شهر خرمآباد ایجاد کنیم.
وقتی که خرم آباد یک شهر تاریخی، پر از سراب ها و شهری زیبا است، مطمئنا با بازآفرینی شهری که توسط سازمان عمران و بازآفرینی شهری شهرداری خرم آباد در حال انجام است، می توانیم خرم آباد را زیباترین شهرکشور و خرم و آباد ببینیم.
انتهای پیام /