پنج‌شنبه 8 آذر 1403

طرح جامع محرومیت زدایی در 10 هزار روستا طی 4 سال / بسیج گام دوم، بسیج همه مردم ایران است

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
طرح جامع محرومیت زدایی در 10 هزار روستا طی 4 سال / بسیج گام دوم، بسیج همه مردم ایران است

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در نشست خبری رزمایش جهادگران فاطمی، محمد زهرایی؛ رئیس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به اینکه سازمان بسیج سازندگی به فرمان مقام عظمای ولایت در سال 1379 راه اندازی شد، افزود: ماموریت اصلی آن سازماندهی جوانانی است که قرار است در عرصه‌های خدمت رسانی مشغول به کار شوند و به انقلاب و مردم عزیز خدمت کنند. جوانانی که امروزه در گروه‌های جهادی به لحاظ محتوایی،...

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در نشست خبری رزمایش جهادگران فاطمی، محمد زهرایی؛ رئیس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به اینکه سازمان بسیج سازندگی به فرمان مقام عظمای ولایت در سال 1379 راه اندازی شد، افزود: ماموریت اصلی آن سازماندهی جوانانی است که قرار است در عرصه‌های خدمت رسانی مشغول به کار شوند و به انقلاب و مردم عزیز خدمت کنند. جوانانی که امروزه در گروه‌های جهادی به لحاظ محتوایی، رفتاری و گفتاری، سامان پیدا کردند و بعد از فرمان 9 بندی رهبر انقلاب خطاب به گروه‌های جهادی و بسیج سازندگی که در یازدهم مرداد سال 1398 اتفاق افتاد، شاهد گسترش کمی و کیفی گروه‌های جهادی هم بودیم.

42 هزار گروه جهادی مشغول خدمتند! وی ادامه داد: امروزه 42 هزار گروه جهادی در کشور در عرصه‌ها و تخصص‌های مختلف فعالند. در بسیج سازندگی، یک بال داشتیم با عنوان شورا‌ها و مجامع جهادی که این شورا‌ها در 543 شهرستان ایران اسلامی توسط خود گروه‌های جهادی با انتخابات که اعضا و مسئولین گروه‌های جهادی حضور داشتند، هیئت رئیسه شورای جهادی شهرستان‌ها شکل گرفت. شورا‌های جهادی شهرستان در مرکز هر استان جمع شدند و مجمع جهادی استان را شکل دادند. درحال حاضر 32 مجمع جهادی استانی داریم و 543 شورای جهادی شهرستانی داغریم که همه آن با انتخابات خود گروه‌های جهادی شکل گرفته اند و نمایندگی 42 هزار گروه جهادی را 543 شهرستانی و 32 استانی انجام می‌دهند.

قرارگاه‌های عملیاتی را ایجاد کردیم سردار زهرایی بیان کرد: هر 2 سال یک بار مجامع استانی و رئسای شهرستانی در یک جا جمع می‌شوند و مجمع ملی مرکزی خودشان را شکل می‌دهند و هیئت رئیسه خودشان را انتخاب می‌کنند و امسال هم این اتفاق در سوم خرداد به مناسبت آزادسازی خرمشهر، در شهر خرمشهر خواهد افتاد. ما یک بازو را با عنوان عملیات منسجم جهادی کم داشتیم که سال گذشته با استقبال همه گروه‌های جهادی، کار ایجاد قرارگاه‌های عملیاتی جهادی را شروع کردیم و نقطه هدفمان در طول مدت 5 سال، 543 قرارگاه جهادی بود. در عید نوروز قرارگاه‌های عملیاتی جهادی که امکان ظهور و بروز داشتند را راه اندازی کردیم و نقطه هدفان برای عید نوروز که 165 عدد بود، به بیش از این مقدار راه اندازی شد و به یک آمار 190 قرارگاه عملیاتی جهادی عملیات کردند.

برگزاری رزمایش به مدت 10 روز رئیس بسیج سازندگی با بیان اینکه یکی از محور‌های رزمایش جهادی جهادگران فاطمی در 17 تا 27 اردیبهشت، محور قرار دادن کار عملیاتی است، افزود: گروه‌های جهادی وقتی در یک قرارگاه منسجم می‌شوند، خدمت رسانی منسجمی انجام می‌دهند و هم حمایت منسجمی از آن‌ها می‌شود و قابل شمارش هستند. رزمایش جهادگران فاطمی از 17 اردیبهشت، در روز تشکیل بسیج سازندگی به فرمان رهبر انقلاب شروع خواهد شد و تا 27 اردیبهشت ادامه خواهد داشت. هدفگذاری ما این است که 14 هزار گروه جهادی در خدمت رسانی فعال شوند که تخمین می‌زنیم که 153 هزار جهادگر وجود داشته باشد. در این ده روز همه این 14 هزار گروه جهادی فعال نیستند و گروه‌های جهادی ما از قشر تخصصی، محله محور و کسانی که مستمر کار می‌کنند، هستند.

بسیج گام دوم، بسیج همه مردم ایران است وی ادامه داد: روز بسیج سازندگی، در استانها، یک مراسم مرکزی برای رزمایش برگزار می‌شود. یکی از موضوعات رزمایش، سوژه یابی گروه‌های جهادی یا نوع خدمت است. برای تسهیل کار، از روز دومی که گروه‌ها و قرارگاه‌های عملیاتی جهادی در شهرستان‌ها هستند، محله هدفشان مشخص شده است. بسیج سازندگی در ذیل سند اعتلای بسیج است. اعتلای 10 ساله بسیج، دستور و فرمان رهبر معظم انقلاب است و قرار بر این است که در طول 10 سال این اعتلا توسط بسیج محقق شود. بسیج گام دوم، بسیج همه مردم ایران است. حضرت آقا در ذیل این سند فرمودند که بسیج پاره تن مردم است.

تسهیلگریم، تصدی گر نیستیم زهرایی گفت: ما معتقدیم ابرنهاد حلقه میانی و تسهیلگر در جمهوری اسلامی، بسیج است، اما تصدیگر نیست. نوک پیگان این حلقه میانی هم گروه‌های جهادی هستند که مملو از جوانان انقلابی در صحنه است. 2 قرارگاه با نام اقتصاد مقاومتی و محرومیت زدایی ذیل سند به بسیج سازندگی واگذار شده است که در آن‌ها طرح‌هایی را با دولت جلو برده ایم و قصد داریم به مردمی کردن شعار‌های دولت عمل کنیم. طرح جامع محرومیت زدایی مردم پایه را داریم که در 10 هزار 283 روستا و هزار و 87 محله در طول مدت این 4 سال کار خواهد شد. در این طرح، الویت اول ما در روستا‌ها آب شرب و آب کشاورزی است که با وزیر نیرو و راه، 7 هزار و 38 روستا را آب رسانی کرده ایم و وارد فاز اجرایی شده است. این مسئول با اشاره به اینکه برای احیای قنات‌ها و استخرها، طرحی با عنوان از آبخیز تا جالیز را داریم، گفت: این طرح در وزارت کشاورزی درحال اجرا است. 40 هزار مسکن مددجوی کمیته امداد را به توافق رسیدیم که چند هزارتای آن شروع شده و جهادگران در این رزمایه به همین مسئله نیز می‌پردازند. اعتقادمان بر این است که آمار دقیقی به مردم بدهیم تا مردم طعم شیرین خدمت رسانی جهادگران را در محله هایشان بچشند. در هدفگذاری ما، 14 هزار گروه جهادی، 153 هزار نفر و 530 نقطه شهرستانی و هزار نقطه محله‌ای وجود خواهد داشت و جهادگران در عرصه‌های آب رسانی، لایروبی قنات، منزل محرومین، اقتصاد مقاومتی، راه اندازی کارگاه، مدرسه، خانه بهداشت و... فعالیت خواهند کرد.

ساخت پنل‌های خورشیدی رئیس بسیج سازندگی در پایان سخنان خود اظهار داشت: سال گذشته فرزندان این ملت بیش از 3 هزار صندوق قرض الحسنه را با کمک مردم راه اندازی کردند و هیچ تصدیگری در آن صورت نمی‌گیرد و خود مردم صاحب این صندوق‌ها هستند و پول مردم در این صندوق‌ها در گردش است و به اشتغال و تولید داخلی کمک کرده است و رویکرد ما نیز به سمت تعاونی سازی این صندوقهاست. سال گذشته از تبصره 16 کمک شد و تسهیلات به سازمان بسیج برای مناطق محروم و اشتغالزایی که عددی بالغ بر 113 هزار و 400 فقره تسهیلات و 655 میلیارد تومان تا الان تسهیلات واگذار شده است. سال 1401 هم پنل‌های خورشیدی در مصوبه مجلس برای بسیج سازندگی آمد و در این کار باید یک هم افزایی بین همه دستگاه‌ها اتفاق بیفتد. سال گذشته در حوزه مسکن، 3 هزار و 200 مسکن مددجوی کمیته امداد را شروع کردیم و امیدواریم در بازه 2 سال آینده به هدف 40 هزار مسکن برسیم.