طرحهای آبخیزداری میتوانند معجزه کنند / بیشتر آبهای سیلاب اخیر سیستان و بلوچستان به دریا ریخته شد
عضو کمیسیون کشاورزی گفت: دولت در مهار آبهای مرزی توجه داشته باشد چون در سیلاب اخیر در سیستان و بلوچستان بیشتر آبها به دریا ریخته شد.
معینالدین سعیدی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره اقدامات دولت در حوزه آبخیزداری گفت: در کنار انتقاداتی که به دولت دارم وزارت جهاد کشاورزی رویکرد خوبی در بحث آبخیزداری بهویژه در مناطقی که درگیر فرسایشهای خاکی است، داشته است.
وی اظهار کرد: بزرگترین میزان فرسایش خاکی را در محدوده دشتیاری بزرگ داریم به نام گرگروک یا فرسایش خندقی که میزان فرسایش خاک در این متطقه هفت برابر میانگین کشوری است.
نماینده مردم شهرهای چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند در مجلس تصریح کرد: در چنین شرایطی آقای نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی ورود خوبی به این مسئله داشت که فاز اول مهار گرگروکها را با یک طرح آبخیزداری بزرگ تحت عنوان سیلبند بزرگ عورکی شروع کردند.
سعیدی ادامه داد: سازههایی تحت عنوان هوتک توسط وزارت جهاد کشاورزی ایجاد میشود که در ماندگاری آب موثر است از این جهت فکر میکنم توجه به طرحهای آبخیزداری میتواند معجزه کند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس بیان کرد: از مجموعه دولت و وزارت نیرو انتظار داریم در مهار آبهای مرزی بهویژه آبهایی که به رودخانهها ریخته میشود توجه داشته باشند چراکه در سیلاب اخیر در سیستان و بلوچستان بیشتر آبها به دریا ریخته شده است و مردم نمیتوانند از آن استفاده کنند، اما با بندهای بتنی کوچک زودبازده میتوان این مشکل را مرتفع کرد.
نماینده مردم شهرهای چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند در مجلس گفت: ایجاد سیلبندهای فصلی در رودخانههای فصلی بسیار مهم است که متاسفانه وزارت نیرو در این زمینه عملکرد خوبی نداشته است لذا در این زمینه باید بیشنر کار شود تا در صورت بارندگی، مردم دچار مشکل نشوند.
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس