طرحهای ارتقای بهرهوری در بخش کشاورزی اصفهان به اجرا درمیآید
کاشان - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اقدامهای صورت گرفته در یک سال گذشته، از برنامهریزی برای اجرای طرحهایی در راستای ارتقای بهرهوری و ارزش افزوده در بخش کشاورزی این استان خبر داد.
مهرداد مرادمند روز سهشنبه در جمع خبرنگاران کاشان گفت: یکی از بحثهای اصلی بخش کشاورزی تنظیم بازار و فرآوری محصولات کشاورزی، جلوگیری از خام فروشی و همچنین کاهش ضایعات است که ایجاد زنجیرههای ارزش و تولید در دستور کار قرار گرفت تا محصولاتی مانند شیر، گوشت مرغ، تخم مرغ، زعفران و گل محمدی که در استان ارزش افزوده و مزیت نسبی دارند، زنجیره تولیدشان تکمیل شود تا ارزش افزوده و بهرهوری بیشتر آنها را به بخش کشاورزی برگردانیم.
وی افزود: تلاش داریم با ایجاد زنجیره ارزش، محصولات را صادراتمحور تولید کنیم تا هر زمان که ضرورت داشت، آمادگی این موضوع را داشته باشیم؛ اگرچه در حال حاضر محصولات لبنی از جمله خامه، گلخانهای مانند فلفل دلمهای رنگی، گوجه فرنگی و شیر خشک از استان در حال صادرات است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان همچنین گفت: در مورد ماهیان زینتی هم ظرفیت خوبی در شهرستان کاشان داریم، بطوری که قطب تولید ماهیان زینتی کشور است اما با توجه به اینکه در حال حاضر بیشتر این فرایند به روش سنتی صورت میگیرد، ممکن است بهرهوری پایینی داشته باشد.
وی ادامه داد: بر این اساس پیشنهاد شد تا در قالب شهرک ماهیان زینتی، تولیدکنندگان ساماندهی شوند که زیرساختها با مشارکت شرکت شهرکهای صنعتی در حال آمادهسازی است و امیدواریم ساماندهی پرورشدهندگان موجب تولید ارزش افزوده بیشتر شود.
مرادمند تاکید کرد: در باره صادرات و تولید با کیفیتتر نیز برنامههایی داریم که امیدواریم به نتیجه برسد.
وی همچنین تشریح کرد: قصد داریم در سالجاری به میزان 13 هزار هکتار آبیاریهای نوین را به ثمر برسانیم و 200 هکتار ساخت گلخانه را نیز در دستور کار داریم که امیدواریم اجرا شود.
رییس جهاد کشاورزی استان اصفهان اضافه کرد: برای مرمت و بازسازی قناتها نیز اعتبار خوبی گرفتیم و تلاش داریم 40 کیلومتر از قناتها را امسال مرمت و بازسازی کنیم.
به گفته وی، اشتغالزایی بیش از یک هزار و 400 نفر را این طرحها به همراه داشته که شامل حفظ اشتغال موجود و ایجاد فرصتهای شغلی جدید میشود.
مرادمند یادآور شد: هفته جهاد کشاورزی امسال 165 طرح آبی خاکی با اعتبار افزون بر یک هزار و 700 میلیارد ریال رونمایی شد که شامل اجرای آبیاریهای نوین، مرمت و بازسازی قناتها، ساخت گلخانهها و صنایع تبدیلی و تکمیلی به عنوان نیازهای اصلی استان اصفهان بود.
استان اصفهان 568 هزار هکتار زمین کشاورزی با میزان اشتغال حدود 185 هزار نفر دارد که برابر 5 درصد از مساحت کل این استان و 3.9 درصد از اراضی کشور است.
*س_برچسبها_س*