پنج‌شنبه 20 دی 1403

طلای سیاه کردستان در مسیر صادرات / 21 هزار بهره بردار سر سفره انگور

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
طلای سیاه کردستان در مسیر صادرات / 21 هزار بهره بردار سر سفره انگور

در حال حاضر 21 هزار بهره بردار در استان کردستان مشغول فعالیت در باغات انگور هستند که توجه به آن و ایجاد صنایع تبدلی موجب اشتغالزایی بیشتر در این زمینه می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به گزارش کردتودی، کشاورزی یکی از ظرفیت های مهم استان کردستان است که از دیرباز تا کنون منبع درآمد خاتواده های روستایی دیار سر به فلک کشیده کردستان بوده و هست.

کردستان بعد از استان فارس دومین تولید کننده انگور دیم در کشور است که تاکستان دارها از نبود یک کارخانه فراوری در استان و قیمت پایین خرید محصول خود رنج می برند. بخش کشاورزی بیش از 33 درصد اشتغال و سهم قابل توجهی از اقتصاد کردستان را به خود اختصاص داده است تا جایی که یکی از محورهای مهم توسعه این استان بشمار می آید. یکی از محصولات باغی این استان که شهره خاصی دارد، انگور است که تولید حدود 50 نوع انگور در این استان حاصلخیز ظرفیت بسیار خوبی به منظور افزایش رونق اقتصادی بخش کشاورزی و ایجاد اشتغال پایدار محسوب می شود که متاسفانه مورد بی مهری قرار گرفته است.

17 هزار هکتار از اراضی کشاورزی کردستان زیر کشت انگور است

17 هزار هکتار از اراضی کشاورزی سطح زیر کشت در استان کردستان به باغات انگور اختصاص دارد که 13 هزار هکتار آن امگور دیم و 5 هکتار باغات انگور دیم است. میانگین تولید باغات دیم در هر هکتار 7.5 تن است و میانگین تولید باغات آبی در هر هکتار 12.5 تن پیش بینی و تولید آن 61 هزار و 500 تن است. بنا به گفت معاون بهبود و تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، شرق استان کردستان به دلیل بارش های مناسب، مستعد اجرای برنامه توسعه باغات است و خاک سنگین و بارش های مناسب شرایطی ایجاد کرده تا شرق استان مستعد کاشت انگور باشد.

کردستان رتبه دوم کشوری در تولید انگور دیم

زاهد حاجی میرزایی مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: کردستان به دلیل داشتن آب و هوا و شرایط اقلیمی خوب، برای کشت انواع محصولات باغی مناسب است و این استان رتبه دوم کشوری در تولید انگور سیاه را دارد.

وی با بیان اینکه 21 هزار نفر در حوزه بهره برداری از باغات انگور فعالیت دارند بیان کرد: در یک سال گذشته، یک میلیون و 500 هزار قلمه انگور با هدف توسعه این بخش به صورت بلاعوض در میان باغداران کردستانی توزیع شده است.

با توجه به وسعت باغهای انگور دیم استان کردستان نیازمند وجود صنایع تبدلی است که ارزش افزوده آن موجب اشتغال پایدار و ثروت در استان کردستان می گردد.

21 هزار بهره بردار سر سفره انگور کردستان

زاهد حاجی میرزایی مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: در حال حاضر 21 هزار بهره بردار در استان کردستان مشغول فعالیت در باغات انگور هستند و خرید انگور با قیمت مناسب در چند سال اخیر توسط ستزمان تعاون روستایی نقطه قوت خوبی برای این بخش شده است.

وی با تاکید بر اینکه حفظ درآمد کشاورزان و کوتاه کردن دست دلالان از مهمترین اهداف خرید تضمینی انگور توسط مراکز خرید تعاون روستایی است، افزود: خرید تضمینی انگور از متضرر شدن باغداران جلوگیری می کند و این موجب قوت قلب باغدار است.

ایجاد صنایع تبدیلی محصول انگور موجب ایجاد اشتغال پایدار است

یکی از کشاورزان کردستان در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: ایجاد صنایع فرآوری محصول انگور برای تولید کشمش، آبمیوه و سایر فرآورده‌های آن می‌تواند به ایجاد اشتغال پایدار، رونق اقتصادی منطقه و افزایش سطح درآمد باغداران و در نهایت ایجاد انگیزه در میان آنها کمک شایانی کند.

وی با بیان اینکه بازار انگور خطه کردستان مانند سایر محصولات باغداری در دست دلالان است، افزود: ثبات قیمت در بازار وجود ندارد بدلیل این عدم ثبات قیمت، باغداران نمی دانند در ابتدای فصل برداشت محصول خود را بفروشند یا برای فصل پایان برداشت نگه دارند.

این باغدار کردستانی که در تاکستان 1.5 هکتاری خود بیش از 30 تن انگور تولید و برداشت می کند، عنوان کرد: بسیاری از تاکداران در این فصل برای برداشت محصول به پول نیاز دارند و دلالان نیز از این موضوع سوء استفاده کرده و محصول را با قیمت پایینی به صورت نقدی می خرند.

وی تاکید کرد: جلوگیری از خام فروشی و رونق فرآوری محصولات کشاورزی همواره یکی از مطالبات کشاورزان بوده که باید مورد توجه جدی مسئولان باشد.

انگور سیاه کردستان در مسیر صادرات

انگور سیاه یکی از ارقام زیر کشت باغات انگور استان کردستان است که طعم و رنگ خاصی دارد و توصیف آن تنها با قرار دادان چند خوشه از آن در داخل چشمه و درخشش رنگ سیاه منحصر به فرد و پس از مرمز کردن می شود فهمید.

در حال حاضر بیش از 80 درصد ارقام کشت شده انگور در باغات دیم استان ره شه و خوشناو و بیشترین ارقام آبی هم کشمشی سفید، قرمز، عسکری، فخری و یاقوتی است. به گفته مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان بیشترین سطح زیر کشت انگور آبی در شهرستان های سنندج، بیجار و قروه قرار دارد و بیشترین تولید مربوط به سنندج است. وی تصریح کرد: پیش بینی می شود امسال برداشت 126 هزار تن انگور در ارقام غالب دیمی ره شه، خوشه و در کشت ابی، کشمشی قرمز و سفید، عسکری و یاقوتی است. وی متوسط عملکرد تولید انگور سیاه دیم را 7.5 تن در هکتار و در کشت آبی 12.8 تن در هکتار ذکر کرد. حاجی میرزایی بیان داشت: کردستان در زمینه تولید دیم انگور (ره شه) پس از استان فارس در رتبه دوم کشوری قرار دارد.

و اما...

با توجه به همجواری استان کردستان با کشورهای همسایه و دستور اخیر رییس جمهور مبنی بر اینکه استاندارنی که در مناطق مرزی ماموریت دارند، این اختیار را دارند با استان های همجوار کشورهای همسایه در زمینه تبادلات تجاری ارتباط برقرار کنند، توسعه بازارهای صادراتی نقش مهمی در توسعه و رونق هر چه بیشتر بخش کشاورزی در استان کردستان را دارد.

انتهای پیام /

طلای سیاه کردستان در مسیر صادرات / 21 هزار بهره بردار سر سفره انگور 2
طلای سیاه کردستان در مسیر صادرات / 21 هزار بهره بردار سر سفره انگور 3
طلای سیاه کردستان در مسیر صادرات / 21 هزار بهره بردار سر سفره انگور 4
طلای سیاه کردستان در مسیر صادرات / 21 هزار بهره بردار سر سفره انگور 5