پنج‌شنبه 8 آذر 1403

طلای کثیف کهگیلویه و بویراحمد زیر خروارها خاک / کارخانه بازیافت زباله یاسوج به تاریخ سپرده شد + تصاویر

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
طلای کثیف کهگیلویه و بویراحمد زیر خروارها خاک / کارخانه بازیافت زباله یاسوج به تاریخ سپرده شد + تصاویر

مسئولان مختلف شهر یاسوج بار‌ها خبر افتتاح و راه‌اندازی سایت تفکیک و بازیافت زباله را دادند، اما این وعده ها عملی نشد و فقط شاهد رشد کوه های زباله در کنار انبوه وعده‌ها در منطقه " دو پشته " دشتروم بویراحمد هستیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس، اینجا؛ دشتِ روم منطقه‌ای سردسیری در جنوب یاسوج است که با فاصله‌ای حدود 17 کیلومتری در مسیر جاده بابامیدان یاسوج واقع شده است، این منطقه قبلاً محل ییلاق عشایر بود.

منطقه زیبا، همچون حریری سبز که در دامنه های زاگرس بهار و زمستانش دل هر ببینده ای را می رباید، اما حیف که امروز اسیر طلای کثیفی است که تنها آورده اش برای آن همه زیبایی فقط زباله و پلاستیک است.

دشت روم با قرار گرفتن درحوزه آبریز کوه‌های پازنان، دارای رودخانه‌ای دائمی و بسیار زیباست که در فصل بهار و تابستان دارای آب فراوان است، این دشت روزگاری مکانی بکر برای ییلاق عشایر بود، اما چند سالی است که عشایر عطای دشت زیبای روم را به لقایش بخشیده است و روستائیان هم سودای مهاجرت را در پیش گرفته اند.

دوپشته یادآور روزهای زیبای کوچ کوچ عشایر

امروز دیگر خبری از صدای هی هی چوپانان و زنگوله گوسفندان در دوپشته دشتروم نیست، آری هیچ نشانی از زیبایی های کوچ کوچ عشایر دیگرنیست و پسرک‌های روستا هم دیگر شور و اشتیاقی برای بازی در طبیعت نه چندان زیبای این منطقه ندارند.

در وصف این دل مردگی باید چنین نوشت، ستون خیمه سیاه چادران عشایر همان بهاری شکست که به قشلاق رفتند و وقتی برگشتند دشتی متفاوت نظارت کرده و دشت روم، این دیار زیبای زاگرس را محلی برای انباشت زباله دیدند.

عشایر میگویند بیش از دو دهه پیش وقتی به دشتروم برگشتیم انبوهی از زباله را در ورد‌ها و محل استقرار سیاه چادرهایمان مشاهده کردیم و وقتی جویای اوضاع شدیم گفتند بر اساس مصوبه شورای شهر یاسوج و دستور فرماندار وقت بویراحمد این مکان زیبا، به طور موقتی برای سایت دفن زباله شهر یاسوج انتخاب شد، ولی اکنون دو دهه از شروع آن مصوبه موقتی می‌گذرد و این دشت زیبا زیر یوغ طلای کثیف گرفتار شده است.

اجرایی شدن مصوبه‌ای به قیمت ناخوش کردن حال روستائیان و عشایر

شاید چنین به نظر برسد مشکلاتی که اهالی روستای دشتروم از آن گلایه دارند تنها مربوط به خودشان است، اما امروز اینگونه نیست و نشت شیرابه این زباله به گواه برخی از کارشناسان به چاههای تأمین آب مرکز استان زنگ خطر را برای 160 هزار نفر ساکن یاسوج به صدا درآورده است.

در حال حاضر فقط خانواده‌های ساکن در روستا‌های اطراف یاسوج نیستند که با این معضل مواجهند بلکه به دلیل سرازیر شدن شیرابه‌ها به آب‌های زیر زمینی، رودخانه‌ها هم با آلودگی احتمالی دست و پنجه نرم می‌کنند؛ رودخانه‌هایی که در مسیر خود زمین‌های زیادی را سیراب کرده و در آخر به خلیج فارس می‌ریزند.

فاجعه نشت شیرابه زباله ها به آبهای زیر زمینی

پس از بروز فاجعه های پی در پی در این سایت زباله، از همان سال‌ها تاکنون چندین شهردار یاسوج در خصوص رفع مشکل وعده‌های زیادی دادند. مسئولان دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط نیز بار‌ها خبر افتتاح و راه‌اندازی سایت تفکیک و بازیافت زباله را دادند، اما در این میان فقط مردم شاهد رشد کوههای زباله در کنار انبوه وعده‌ها در دو پشته دشتروم بوده و هستند.

بعد از این همه مدت زمان درسال 97کلنگ احداث کارخانه بازیافت بر زمین زده شد و مسئولان وعده افتتاح این پروژه در 24ماه را دادند و خبرهای خوشی هم برای برداشت سود از طلای کثیف و هم نجات دوپشته دادند، اما آنچیزی که امروز دیده میشود این پروژه همچنان در پشت وعده ها جا مانده و خبری از افتتاح و بهره برداری از آن نیست.

شهردار یاسوج درباره آخرین مراحل راه اندازی کارخانه بازیافت با خبرنگاران گفته است: تحقق ماده 50 قانون اساسی و کاهش آسیب به محیط زیست از محورهای اجرای طرح احداث کارخانه پسماند است.

مردم همچنان منتظر تکمیل یک کارخانه مهم در یاسوج!!

مقدم در جریان بازدید از روند پیشرفت کارخانه بازیافت زباله شهر یاسوج در دوپشته دشت‌روم، اظهار کرده است: بیش از 25 سال زباله‌های شهر یاسوج به صورت غیر اصولی در منطقه گردشگری و عشایری دوپشته دفن می‌شد که این موضوع مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده است.

وی افزوده است: مخاطرات زیست محیطی و نفوذ شیرابه به آب‌های زیرزمینی تهدیدی برای سلامتی شهروندان یاسوجی بوده و هیچ سرمایه گذاری هم حاضر نبود در این حوزه سرمایه گذاری کند.

شهردار یاسوج با اشاره به افزایش 100 درصدی هزینه‌های کارخانه بازیافت زباله شهر یاسوج، خاطرنشان کرده است: کارخانه بازیافت زباله یک پروژه آینده‌نگر است که با بهره برداری از مرحله دوم آن پیش‌بینی می‌شود ظرفیت تولید آن به 900 تن بازیافت در روز برسد.

مقدم با بیان اینکه روزانه بیش از 250 تن زباله در شهر یاسوج تولید می‌شود که این میزان دو برابر سرانه کشوری بوده، گفته است: فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی شده که خانوارها تفکیک زباله را از مبدا انجام دهند، همچنین برای جمع‌آوری شیرابه زباله حوضچه‌هایی در این کارخانه پیش‌بینی شده است.

حال همچنان معلوم نیست که دلیل راه اندازی نشدن این کارخانه چیست، و چرا همچنان فاز های دیگر این کارخانه راه اندزای نشده است و چه موانعی باعث شده که این کارخانه مهم در یاسوج شروع به فعالیت کند.

انتهای پیام /

طلای کثیف کهگیلویه و بویراحمد زیر خروارها خاک / کارخانه بازیافت زباله یاسوج به تاریخ سپرده شد + تصاویر 2
طلای کثیف کهگیلویه و بویراحمد زیر خروارها خاک / کارخانه بازیافت زباله یاسوج به تاریخ سپرده شد + تصاویر 3
طلای کثیف کهگیلویه و بویراحمد زیر خروارها خاک / کارخانه بازیافت زباله یاسوج به تاریخ سپرده شد + تصاویر 4
طلای کثیف کهگیلویه و بویراحمد زیر خروارها خاک / کارخانه بازیافت زباله یاسوج به تاریخ سپرده شد + تصاویر 5
طلای کثیف کهگیلویه و بویراحمد زیر خروارها خاک / کارخانه بازیافت زباله یاسوج به تاریخ سپرده شد + تصاویر 6
طلای کثیف کهگیلویه و بویراحمد زیر خروارها خاک / کارخانه بازیافت زباله یاسوج به تاریخ سپرده شد + تصاویر 7