یک‌شنبه 30 دی 1403

ظرفیت پهنای باند بین‌الملل کشور 20 درصد اضافه شد

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
ظرفیت پهنای باند بین‌الملل کشور 20 درصد اضافه شد

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه مراسم افتتاح پروژه های شرکت ارتباطات زیرساخت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که چرا در دو سه ماه گذشته یکباره کیفیت اینترنت بد شده است؟ گفت: در دو سه ماه اخیر کیفیت اینترنت نامطلوب نبوده است.

وی ادامه داد: آمارهای جهانی و داخلی مثل ابرآروان این موضوع را تایید می کند که در دو سه ماه اخیر اتفاق ویژه ای نسبت به گذشته رخ نداده است.

وی گفت: همواره به دنبال افزایش کیفیت شبکه هستیم و از شهریورماه سال جاری که عهده دار مسئولیت شده ام، متناسب با نیاز مردم زیرساخت های ارتباطی کشور را آنچه که در اختیار حاکمیت بوده است را تقویت کردیم و نسبت به ارتقای کیفیت شبکه زیرساخت کشور اقدام کردیم.

وی گفت: همچنان که امروز هم شروع به افزایش ظرفیت زیرساخت کشور کرده ایم و تا جایی که امروز آقای فتاحی (معاون وزیر ارتباطات) هم گفتند که کیفیت شبکه را آنقدر بالا بردیم که ظرفیت جدیدی برای ترانزیت داده از خاک ایران فراهم را کنیم و 40 درصد به ظرفیت ترانزیت داخل کشور افزوده شده است.

ظرفیت پهنای باند بین‌الملل کشور 20 درصد اضافه شد

زارع پور در پاسخ به سوالی درباره افزایش ظرفیت پهنای باند بین الملل، تصریح کرد: نزدیک به 20 درصد به ظرفیت پهنای باند بین‌الملل اضافه شده است و هر چقدر هم که نیاز باشد در تعامل با شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی که سیاستگذار در این حوزه هستند نیاز کشور را تامین می‌کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات توضیح داد: آنچه که در روزهای اخیر باعث اختلال در شبکه شده بود و توضیحی هم درباره آن دادم دلایل بلندمدت و کوتاه مدتی دارد.

وی ادامه داد: درباره دلایل بلندمدت آن صحبت کرده ام و در فضای مجازی هم درباره آن توضیح دادم که شبکه ثابت که مادر شبکه های کشور است در 10 سال گذشته توسعه مناسبی نداشته است و شبکه متناسب با نیاز ترافیک امروز توسعه پیدا کرده است.

به گفته زارع پور، برای حل این مشکل به وزارت ارتباطات هم اقداماتی را که انجام داده است همچنان که در جلسه اخیر هیئت دولت از سازمان برنامه و بودجه درخواست کردیم که از اعتبار بودجه سال 1400 اعتباری را به مخابرات اختصاص دهند که بتواند زیرساخت های خود را به ویژه در استان هایی که وضعیت بحرانی نوسازی کنند.

زارع پور ادامه داد: آنچه که در روزهای گذشته در روزهای اخیر باعث نگرانی مردم شده بود، بخشی مربوط به مشکلات بلندمدت شبکه و بخشی مربوط به شبکه مخابرات بود. شبکه مخابرات در چند استان کاملا مسدود شده بود و پر ازدحام بود به طوری که در برخی از ساعت بیش از 96 درصد از لینک های مخابرات پر بود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در سه چهار روز گذشته حدود 300 گیگابیت بر ثانیه به ظرفیت مخابرات اضافه کردیم و کمک کردیم که مشکل حل شود و نتایج این اقدام را مردم در یکی دو روز آینده خواهند دید.

دلیلی ندارد که از یک سو پروژه FTTX افتتاح کنیم و از سوی دیگر به دنبال محدودیت باشیم

وی در پاسخ به این سوال که چرا اینستاگرام از ساعتی به بعد کند می شود و گفته شده که پهنای باند کمتری نسبت به قبل وارد کشور می شود، گفت: مثل روال گذشته پهنای باند لازم را برای نیازهای کشور افزایش می دهیم. نیاز نیست در این باره عدد اعلام کنیم و هیچ وقت در دولت گذشته هم آمار شفاف به این شکل وجود نداشته است.

وی تاکید کرد: به عنوان وزیر ارتباطات مکلف هستم که ارتباطات با سرعت برای مردم فراهم کنم؛ همچنان که امروز هم رئیس محترم جمهور دستور دادند که ارتباطات با سرعت برای مردم فراهم شود و این کار وظیفه دولت است.

وزیر ارتباطات گفت: نگاه دولت سیزدهم به این حوزه فرصت محور است، دلیلی ندارد که از یک طرف پروژه FTTX افتتاح کنیم و از سوی دیگر به دنبال محدودیت باشیم البته که سیاست گذار در این حوزه شورای عالی فضای مجازی اما دولت که متولی حوزه است کاملاً به دنبال توسعه است و نگاه ایجابی دارد.

زارع پور افزود: مشکل مخابرات در کل شبکه تأثیرگذار است؛ زیرا تمامی شبکه داخل شهرها و بین استان‌ها با مخابرات است و حتی هر سه اپراتور تلفن همراه شبکه خود را از مخابرات تهیه می کنند. بنابراین مشکل مخابرات فقط در لایه دسترسی اثر نمی گذارد بلکه در لایه انتقال داخل شهرها و استان‌ها هم تاثیرگذار بوده است.

به گفته وی، وقتی اینترنت ثابت در خانه مشکل داشته باشد مردم به سراغ تلفن همراه می روند و بارها گفته ام که تلفن همراه فرکانس است و ابتدا و انتهای آن مشخص است و بیش از یک ظرفیت را نمی‌توان از آن انتظار داشت که جوابگو باشد.

وی تاکید کرد: راهبرد اساسی من و نسخه شفا بخش توسعه ارتباطات ثابت در کشور است.

آنچه درباره افزایش پهنای باند در جلسه شورای عالی فضای مجازی گذشت

خبرنگار فارس پرسید: در جلسه شورای عالی فضای مجازی که گفته شده بود وزیر ارتباطات در خواست افزایش پهنای باند بین الملل را داده اند و این موضوع با مخالفت شورا مواجه شده و پس از آن این موضوع تکذیب شد، چه گذشت؟

زارع پور در پاسخ به سوال فارس، گفت: من دبیر و سخنگوی شورا نیستم و شورا دبیر و سخنگو دارد؛ آنچه به عنوان وزیر ارتباطات در جلسه مطرح کردم برنامه یکساله وزارت ارتباطات برای افزایش پهنای باند کشور بود که به دلیل کمبود وقت رئیس جمهور دستور دادند که بررسی کارشناسی بیشتری روی موضوع صورت گیرد و در جلسه بعدی درباره آن تصمیم گیری می شود.

وی تاکید کرد: هیچ کس در دولت به دنبال محدودیت نیست؛ همچنان که رئیس‌جمهور هم امروز همانطور که شعار ایشان در ایام انتخابات بود بر ارائه اینترنت با کیفیت تاکید کردند.

طرح حمایت اصلاح نشود با بخش هایی که احساس می کنیم مشکل دارد، مخالفت می کنیم

زارع پور درباره طرح حمایت، گفت: مجلس تصمیم‌گیر و قانون‌گذار است و ما مشارکت می کنیم تا اشکالات طرح برطرف شود. در 12 سال گذشته و از سال 1388 و قانون جرائم رایانه‌ای تا امروز، در این حوزه قانون‌گذاری نداشتیم و اکنون فرصت مناسبی است که بتوانیم مبتنی بر تجربیات جهانی، قاعده‌گذاری انجام دهیم؛ به طوری که در عین حال که فضا سامان می یابد، نگرانی مردم و کسب‌وکارها را هم برطرف کنیم. مردم حق دارند نگران باشند و نمایندگان ما در اغلب جلساتی که تشکیل شده، حضور فعال داشتند که این قانون‌گذاری به نفع مردم باشد.

زارع پور گفت: قرار نیست هر سازمان برای خودش نسخه ای داشته باشد. مرجع رسیدگی به این طرح، کمیسیون ویژه است.

تلاش می کنیم که طرح کارشناسی، مبتنی بر واقعیت و مانند قاعده گذاری هایی که در دنیا اتفاق می‌افتد باشد تا درباره موضوعات جدیدی که به وجود می آید را هم بتوانند کارآمد باشد.

وزیر ارتباطات گفت: بخشی از مشکلات طرح حل شده است؛ همچنان که می بینیم نسخه بیست و ششم تیرماه با نسخه اولیه که رای گیری شد بسیار متفاوت شده است. تلاش ما این بوده که طرح را به مسیری برگردانیم که چارچوبی برای تنظیم گری فضای مجازی ترسیم شود، بخشی توفیق داشتیم و بخشی هم امیدوارم در آینده و در بررسی جزئیات این اتفاق بیفتد. در غیر این صورت اگر این تغییرات اتفاق نیفتد، موضع وزارت ارتباطات هم متفاوت خواهد شد و با آن بخش هایی که احساس می کنیم مشکل دارد، مخالفت می کنیم، در حال حاضر هم مکاتباتی را انجام دادیم و نسبت به برخی از بندها ابراز نگرانی کردیم که باید حتما مورد نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار گیرد و اصلاح شود.

وی ادامه داد: در ادامه کار باید ببینیم در ادامه مجلس چه اتفاقی می افتد، اول مجلس باید تکلیف خودش را روشن کند، در همین 24 ساعت چند بار خبر تصویب و رد این طرح از سوی مجلس شنیده شد و باید ببینیم چه مسیری در آنجا در پیش گرفته می‌شود. اما مرجع مجلس شورای اسلامی است و قانونا حق آنها است، ما هم مجری هستیم و تلاش می کنیم در فرآیند قانون‌گذاری مشارکت فعال داشته باشیم تا آنچه که مصوب می‌شود، به مصلحت کشور، مردم و کسب‌وکارها باشد.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اینترنت این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است