ظریف: سرسختی کانادا برای صندوق رای / عذرخواهی از شهروندان ایرانی مقیم کانادا
من بار دیگر از شهروندان ایرانی مقیم کانادا عذرخواهی می کنم ولی بدانند که به دلیل کم کاری و یا بی توجهی همکاران من نبوده بلکه به دلیل سرسختی دولت کانادا در ممانعت از این اقدام بوده است.
وزیر امور خارجه از استقرار 235 شعبه اخذ رای در سراسر جهان برای اخذ رای از شهروندان ایرانی خبر داد و گفت: تنها جایی که نتوانستیم در آن صندوق را داشته باشیم کانادا بود که علیرغم ادعاهایی که دارد، از این کار ممانعت کرد.
به گزارش ایرنا محمد جواد ظریف که برای حضور در اجلاس مطالعاتی آنتالیا به ترکیه سفر کرده است، اظهار کرد: برای یک اجلاس مطالعاتی از مدتها قبل از من دعوت کردند. بنده هم وعده کردم در این اجلاس شرکت کنم و در این اجلاس درباره سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران صحبت می کنم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه تعداد زیادی از وزرای امور خارجه از منطقه و همینطور سایر کشورها در این اجلاس شرکت میکنند، این سفر فرصتی برای ما فراهم کرده تا دیدارهایی را داشته باشیم.
ظریف گفت: امروز دیدارهایی با وزیر خارجه عراق، احتمالا اگر فرصت کنیم وزیر خارجه افغانستان، دکتر عبدالله عبدالله از شاید دوستان دیگری خواهیم داشت. فردا و پس فردا هم با آقای بورل و سایر مقامات دیدارهایی خواهیم داشت.
وزیر امور خارجه یادآور شد: روز یک شنبه اولین اجلاس سه جانبه ایران، ترکیه و افغانستان را خواهیم داشت که از مدتها قبل برای همکاری بین سه کشور طراحی کردیم مخصوصا با شرایط ویژهای که امروز افغانستان دارد.
رییس دستگاه دیپلماسی افزود: این سفر همچنین فرصت بسیار خوبی است تا در یک اجلاس چند روزه، هم در مسائل مهم امنیت منطقه صحبت بکنیم و هم دیدارهایی داشته باشیم.
وزیر امور خارجه همچنین با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: الحمدالله با تلاشی که آقای سفیر داشتند، یک مرکز رأیگیری آنتالیا هست و من در اینجا رای خواهم داد.
وی خاطرنشان کرد: همانطور که می دانید و دیروز هم سخنگوی وزارت امور خارجه بعد از اظهار نگرانی مقام معظم رهبری توضیح دادند، ما از 6 ماه قبل در وزارت امور خارجه و با کمک وزارت کشور و شورای نگهبان برای ایجاد صندوق های اخذ رای در همه کشورهایی که سفرای ما در آن حضور دارند کار را شروع کردیم و توانستیم بیش از 235 شعبه در سراسر جهان تشکیل بدهیم.
وی گفت: علیرغم مشکلات کرونا و علیرغم اینکه در بعضی از کشورها چندماه مذاکرات بین سفرای ما و وزارتخانههای امور خارجه طول کشید تا بتوانند مقررات منع جمع شدن در یک محیط را به شکلی تعدیل بکنند و با آن به شکلی کنار بیایند اقدامات لازم انجام شد تا بتوانیم رای گیری را برگزار کنیم.
رییس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: تنها جایی که اصلا با ما همکاری نکردند و ما شرمنده ایرانیان شدیم، دولت کانادا بود که علیرغم ادعاهای مردمسالاری و ادعای خدمت به ایرانیان، مانع از این شد که حتی صندوق رای در کانادا داشته باشیم گرچه ایرانیان مقیم کانادا آمادگی رای دادن را دارند.
ظریف گفت: ما 24 صندوق اخذ رای در آمریکا داریم و همین کار را میتوانستیم در کانادا انجام دهیم.
وزیر امور خارجه یادآور شد: ما در امریکا فقط در نیویورک و واشنگتن حضور رسمی داریم و در جای دیگر حضور نداریم ولی در 24 نقطه آمریکا توانستیم صندوق رای ایجاد کنیم. متاسفانه علیرغم چندین دور مذاکره در سازمان ملل متحد و همینطور بین سرویسهای اطلاعاتی دو کشور، دولت کانادا همراهی نکرد و حتی اجازه یک صندوق اخذ رای نداد.
ظریف ضمن عذرخواهی از شهروندان ایرانی مقیم کانادا گفت: من بار دیگر از شهروندان ایرانی مقیم کانادا عذرخواهی می کنم ولی بدانند که به دلیل کم کاری و یا بی توجهی همکاران من نبوده بلکه به دلیل سرسختی دولت کانادا در ممانعت از این اقدام بوده است.
ظریف در پایان گفت: امیدواریم مردم با شرکت گسترده در رای گیری یک روز تاریخی را در کشور رقم بزنند.
لینک کوتاه: asriran.com/003JOh