عدم صادرات لبنیات باعث کاهش قیمت شیرخام شده است
خیروبیگی مدیرعامل اتحادیه دامداران صنعتی و سنتی استان مرکزی گفت: عدم صادرات لبنیات علت اصلی کاهش قیمت شیرخام طی ماه های گذشته شده و کار به جایی رسیده که دامدار مجبور است هر قیمتی که کارخانه لبنیات تعیین کند، شیر خام را بفروشد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیارآفتاب؛ این روزها با شیوع کرونا مشاغل بسیاری دچار مشکل شده اند و با ضررهای ریز و درشت، دست و پنجه نرم می کنند.
دامداری شیری نیز یکی از مشاغلی است که با گسترده شدن این بیماری و به دنبال آن کاهش تقاضا برای محصولات لبنی، با مشکلاتی رو به رو شد و بسیاری از دامداری های کوچک که منبع درآمدشان فروش حاصل از شیر خام بود، متضرر شدند.
مدیرعامل اتحادیه دامداران صنعتی و سنتی استان مرکزی:
عدم صادرات لبنیات باعث کاهش قیمت شیرخام شده / تعاون روستایی جلسه خرید تضمینی شیرخام را به علت کرونا برگزار نکرد / دامدار باید به ساز کارخانه لبنیات برقصد
خسروبیگی مدیرعامل اتحادیه دامداران صنعتی و سنتی استان مرکزی عدم صادرات شیرخشک و آب پنیر را علت اصلی کاهش قیمت شیر خام در ماه های اسفند و فروردین دانست و عنوان کرد: صد البته شیوع کرونا و کاهش تقاضا برای شیر و محصولات لبنی در کاهش قیمت این محصولات بی تاثیر نبوده ولی بسته شدن مرز ها و عدم صادرات علت عمده کاهش قیمت شیرخام بوده است، چرا که محصولات تولیدی کارخانجات روی دستشان مانده به همین علت شیرخام برای تولید بیشتر محصولات لبنی تهیه نمی کنند. البته این روزها خبر هایی مبنی بر باز شدن برخی مرزها به گوش می رسد که می تواند بر افزایش قیمت شیر خام موثر باشد.
وی افزود: راهکار پیشنهادی تعاون روستایی برای خرید تضمینی شیر خام از دامداران مطرح بود که با توجه به شرایط کرونایی جلسات آن لغو و این مسئله محقق نشد. در حال حاضر هم شیر خریداری شده از دامداران قیمت مشخصی ندارد و به قول معروف دامداران باید با هر سازی که کارخانه های لبنیاتی میزنند، برقصند.
مدیرعامل اتحادیه دامداران صنعتی و سنتی استان مرکزی با اشاره به افزایش قیمت نهاده های دامی، تصریح کرد: با توجه به حمل نهاده ها از بنادر و افزایش هزینه حمل و نقل به علل مختلف از جمله کمبود ماشین، قیمت نهاده ها از جمله ذرت با افزایش مواجه بوده است. در واقع هم قیمت نهاده ها افزایش داشته هم قیمت خرید شیر از دامداری با کاهش رو به رو بوده و همین باعث شده فشار دو چندانی بر دامداران وارد شود.
خسروبیگی در خصوص حمایت های صورت گرفته از دامداران، گفت: برای این منظور سبوس خام و نهاده دامی میان شرکت های تعاونی شهرستانی توزیع می شود تا آن را در اختیار دامداران قرار بدهند. همچنین کنستانتره تولیدی توسط کارخانجات استان با قیمت مصوب دولتی میان دامداران توزیع می شود که البته قطعا میزان توزیعی کفاف نیاز دامداران نیست.
وی در پاسخ به این سوال که چه تضمینی وجود دارد نهاده ها بدست دامداران برسد، گفت: برای این منظور تعاونی های شهرستانی پس از توزیع نهاده ها لیست توزیع تهیه کرده و به اتحادیه ها ارائه می دهند که راستی آزمایی آن توسط اتحادیه صورت می گیرد و این راستی آزمایی نشان می دهد بدست روستاییان رسیده است.
انتهای پیام /