عربستان سعودی عهده دار فرماندهی ائتلاف دریایی ضد ایرانی در منطقه شد
عربستان سعودی 5 ماه پس از عادی سازی رابطه با ایران، فرماندهی دو گروه ضربت از ائتلاف دریایی ضد ایرانی در خلیج فارس و تنگه هرمز را عهده دار شده است.
برای اولین بار از زمان از سرگیری روابط دیپلماتیک با ایران، عربستان سعودی به فرماندهی دو گروه ضربت در ائتلاف دریایی متحدان آمریکا در خلیج فارس رسید: گروه ضربتی 152 و گروه ویژه ائتلاف نیروی نگهبان.
به گزارش عصرایران به نقل از "بریکینگ دیفنس" کاپیتان "عاصم الامری" از عربستان سعودی به عنوان فرمانده جدید گروه ضربت ترکیبی 152 تعیین شد و همزمان "صالح علوفی" از فرماندهان ارشد نیروی دریایی سلطنتی عربستان، فرماندهی گروه ویژه ائتلاف نیروی نگهبان را عهده دار شده است.
به گفته نیروی دریایی ایالات متحده، گروه ضربت 152 یکی از پنج گروه عملیاتی زیر نظر نیروهای دریایی ائتلاف تحت رهبری ایالات متحده با 38 کشور عضو است که مقر آن در بحرین است.
ماموریت این ائتلاف همان گونه که آمریکا اعلام کرده مقابله با اقدامات ایران در خلیج فارس و دریای عمان و تنگه هرمز و ایجاد "امنیت کشتیرانی آزاد تجاری" در منطقه است.
گروه ویژه نیروی نگهبان نیز همان گونه که آمریکایی ها ادعا کرده اند، متشکل از 11 کشور بوده و ماموریت ویژه آن به طور خاص" محافظت از تجارت دریایی آزاد در اطراف تنگه هرمز" است.
تنگه هرمز یک گذرگاه آبی مهم در سواحل جنوبی ایران که ایالات متحده تهران را به آزار کشتیهای نظامی و تجاری در این گذرگاه آبی راهبردی متهم کرده است.
این در حالی است که مسئولیت تامین امنیت این گذرگاه آبی مهم جهان همواره بر عهده ایران بوده و ایران نقشی بی بدیل در تامین امنیت این آبراهه مهم بین المللی دارد.
الحاق فرماندهان سعودی به فرماندهی ائتلاف دریایی تحت رهبری آمریکا، 5 ماه پس از اعلام عادی سازی روابط دیپلماتیک بین ریاض و تهران صورت میگیرد؛ اقدامی که با میانجیگری چین حاصل شد و تا حدودی مقامات آمریکایی را غافلگیر کرد.
مراسم تودیع و معارفه فرمانده جدید گروه ضربتی 152 در بحرین / عکس: نیروی دریایی آمریکا
هفتهها پس از اعلام عادی سازی روابط در اسفند ماه 1401، ایران ادعا کرد که یک اتحاد دریایی با عربستان سعودی ایجاد کرده است.
"ریک چرنیتزر" سخنگوی نیروهای ائتلاف دریایی تحت رهبری آمریکا، بدون اشاره به جزییات عملیات های گروه ضربتی تحت رهبری فرمانده عربستانی، گفت: " هدف گروه ضربتی 152 متمرکز بر هماهنگی عملیات امنیتی دریایی در خلیج فارس و همکاری با کشورهای خلیج فارس و شرکای جهانی برای تضمین امنیت در این منطقه حساس است."
او افزود: " پادشاهی عربستان سعودی یکی از اعضای ارزشمند نیروهای دریایی مشترک است و شریک دیرینه ای برای امنیت و ثبات دریایی در منطقه بوده است. همچنین مهم است که توجه داشته باشیم که تعهد آنها به امنیت دریایی به گونهای است که آنها اخیرا فرماندهی نیروی ویژه ائتلاف، بخشی از ساختار امنیت دریایی بینالمللی را که در بحرین مستقر است نیز بر عهده گرفتند."
کاپیتان عاصم الامری پیش از این به عنوان مدیر برنامه ریزی برای نیروهای عملیاتی ائتلاف خدمت می کرد.
او پس از انتصاب خود به سمت فرماندهی گروه ضربت 152 در بیانیه ای گفت:" من میخواهم از فرصتی که برای رهبری این گروه ضربت به دست آمده تشکر کنم. ما مشتاقانه منتظر تقویت بیشتر امنیت دریایی همراه با شرکای خود در خلیج فارس هستیم."
صالح علوفی نیز که فرماندهی ائتلاف نیروی نگهبان را بر عهده گرفته، در نیروی دریایی سلطنتی عربستان خدمت کرده و اخیرا افسر فرمانده مرکز آموزش ناوگان غربی نیروی دریایی سلطنتی عربستان سعودی بوده است.
او نیز درباره سمت جدیدش در ائتلاف دریایی تحت رهبری آمریکا گفته:" مایه افتخار است که ائتلاف نیروی نگهبان را در چنین لحظه مهمی در تاریخ خود رهبری کنم. من مشتاقانه منتظر همکاری با تیم چند ملیتی خود هستم تا اطمینان حاصل شود که جریان آزاد تجارت در سراسر منطقه محافظت میشود."
گفتنی است اواخر ماه مه 2023، وزارت امور خارجه امارات اعلام کرد که از ائتلاف دریایی تحت رهبری آمریکا خارج میشود، اما ریک چرنیتزر سخنگوی ائتلاف دریایی تحت رهبری آمریکا به بریکینگ دیفنس اطمینان داده که امارات متحده عربی همچنان عضوی از ائتلاف دریایی است.
ماموریت صریح این ائتلاف دریایی همان طور که بارها اعلام شده مقابله با اقدامات ایران در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز و دریای عمان اعلام شده است.
کانال عصر ایران در تلگرام تماشاخانه