عسگری: کسب دو طلا در 14 روز کار خیلی سختی است / کاراته وان پاریس تبدیل به کابوسم شده بود
قهرمان کاراته جهان گفت: خدا را شکر که بعد از شکست در آخرین مسابقه کاراته وان 2019، شروع پرقدرتی در سال 2020 داشتم و امیدوارم این موفقیتها ادامهدار باشد.
بهمن عسگری در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در خصوص شروع پرقدرت در سال 2020 و کسب دو مدال طلا در مسابقات کاراته وان شیلی و پاریس اظهار داشت: باید خدا را شکر کنم که سال 2020 با کسب دو مدال طلا شروع خوبی برای من داشت. باخت در آخرین رویداد سال 2019 و کاراته وان اسپانیا تلنگر و چالش خوبی برای من بود، اما توانستم خودم را جمع و جور کنم. شکست در اسپانیا یک باخت معمولی نبود و باعث شد نه تنها در این مسابقات امتیاز و مدالی کسب نکنم، بلکه عنوان گرندوینری وزن 75- کیلوگرم را نیز از دست بدهم.
وی افزود: همه اینها بار را روی دوش من سنگینتر کرد و باعث شد روزهای سختی را بعد از مسابقات اسپانیا پشت سر بگذارم، اما خدا را شکر با کمک دکتر حجتی، مربی خوب روانشناس تیم ملی توانستم این مرحله را پشت سر بگذارم. در کنار دکتر حجتی، سنسی شهرام هروی، سرمربی تیم ملی نیز حمایت زیادی کشید و باعث شد از این وضعیت خارج شوم. خدا را شکر که بعد از این اتفاقات، سال 2020 شروع بسیار خوبی برای من داشت و امیدوارم این موفقیتها تداوم داشته باشد.
قهرمان کاراته جهان تاکید کرد: سال 2020 به واسطه برگزاری رقابتهای المپیک سال بسیار سختی برای ورزشکاران است و همه در حال تلاش هستند. برخی ورزشکاران در حال مبارزه برای کسب سهمیه المپیک هستند و برخی دیگر نیز که به این مهم رسیدند، برای موفقیت در المپیک تلاش میکنند. من نیز تمام تلاش خود را انجام میدهم که سهمیه المپیک خود را در رویدادهای آینده قطعی کنم.
عسگری در پاسخ به این سوال که به نظر میرسید بعد از کسب مدال طلای مسابقات شیلی در کاراته وان پاریس نتواند روند خوب خود را تکرار کند، گفت: دقیقا کار بسیار سختی بود. برای مسابقات کاراته وان شیلی و فرانسه 24 روز از خانواده دور بودیم. ابتدا به شیلی رفتیم که خدا را شکر توانستم با مبارزات خوب به مدال طلا برسم. کسی که ورزش حرفهای انجام داده باشد به خوبی میداند کسب دو مدال طلا در فاصله 14 روز و در دو رویداد سنگین واقعا کار بسیار سختی است.
وی ادامه داد: بعد از مسابقات شیلی باید نه تنها رژیم خود را ادامه میدادم تا وزن خود را ثابت نگه دارم، بلکه باید آمادگی خود را نیز حفظ میکردم. در کنار این موارد باید به تغییرات جغرافیایی و زمانی کشورهای شیلی و فرانسه نیز عادت میکردم. همه این موارد را با توجه به حضور دکتر خواجوی، مربی بدنساز تیم ملی و امیر حسین منظوری، مربی تغذیه خود به خوبی پشت سر گذاشتم. در سالیان اخیر با برنامههای تغذیه منظوری توانستم وزن ایدهآل خود را حفظ کنم که بابت این اتفاق از او تشکر میکنم.
قهرمان بازیهای آسیایی 2018 تصریح کرد: شاید از ابتدا با توجه به عدم نتیجهگیری سالیان اخیرم در فرانسه مخالف حضور در کمپ تمرینی پاریس بودم. در سالیان اخیر کاراته وان پاریس تبدیل به کابوس من شده بود، چرا که در چهار دوره گذشته این مسابقات تنها موفق به کسب یک مدال برنز شده بودم. دوست داشتم مدال طلای کاراته وان پاریس را در کلکسیون افتخارات خود داشته باشم و همانطور که قبل از مسابقات جهانی عنوان کرده بودم که رقابتهای جهانی به من مدال طلا بدهکار است، اعتقاد داشتم از پاریس نیز یک مدال طلا طلب دارم. همه این موارد باعث شده بود عزم خود را جزم کنم تا در اولین لیگ جهانی کاراته وان 2020 پرقدرت حضور داشته باشم و به مدال طلا برسم.
عسگری یادآور شد: همه رقبا نیز عزم خود را جزم کرده بود تا برای کسب سهمیه المپیک از کاراته وان پاریس امتیازات را کسب کنند. از طرفی ورزشکاران جوانی که به تازگی رنکینگ آنها زیر 100 رسیده بود و مجوز حضور در این مسابقات را کسب کرده بودند از انگیزه بالایی برخوردار بودند و توانستند قهرمانان بزرگی مانند رافائل آقایف، تام اسکات، کن نیشمورا و هورنا را شکست دهند. باخت این کاراتهکاها سطح بالای رقابتهای کاراته وان پاریس را نشان میدهد، اما خوشبختانه توانستم قول خود را عملی و تمام تفکراتم را در مبارزات پیاده کنم.
وی افزود: از شروع سال 2020 برای 5 مرحله لیگ کاراته وان برنامهریزی کرده بودم و اعتقاد داشتم باید تمامی امتیازات این مسابقات را کسب کنم. به لطف خدا در شیلی موفق به کسب امتیاز کامل شدم و در پاریس نیز مرحله به مرحله رقبای خود را شکست دادم و در نهایت در دیدار فینال با شکست داکاستا فرانسوی به مدال طلا رسیدم. لوگان داکاستا با توجه به اینکه برادرش نیز به مدال طلای مسابقات دست یافته بود از انگیزه بسیار بالایی برای دیدار نهایی برخوردار بود و از حمایت هموطنانش نیز بهره میبرد.
رنکینگ شماره یک وزن 75- کیلوگرم دنیا در خصوص خشونت کاراتهکای فرانسوی گفت: سبک مبارزه داکاستا همیشه همینگونه است. در گذشته چندین بار با یکدیگر مبارزه کرده بودیم که فکر میکنم در 4 مبارزه او را شکست دادم و تنها در یک مسابقه بر اساس اتفاق شکست خوردم. این کاراتهکا همیشه عصبی است و من نیز از عصبانیت او خیلی راحت استفاده و امتیازات لازم را کسب میکنم.
عسگری در خصوص احساسش برای نزدیک شدن به کسب اولین سهمیه المپیک تاریخ کاراته ایران گفت: بابت اینکه اولین نفر هستم که سهمیه المپیک خود را در کاراته تا حد زیادی قطعی کرده خوشحال هستم. البته این خوشحالی باعث از خود بیخود شدنم نشده است. برخی قهرمانان میدانند باید برای کسب سهمیه در یک یا رویداد حضور داشته باشند و همین موضوع وقتی که موفق به کسب سهمیه میشوند برای آنها شیرین و جذاب است، اما ما به دلیل اینکه در 2 سال اخیر در 15، 16 رویداد حضور داشتیم، در هر مسابقه باورمان برای کسب سهمیه بیشتر شد و همین موضوع شیرینی و حلاوت کسب سهمیه را کمتر کرده است.
وی تاکید کرد: هنوز کسب سهمیه برای من قطعی نشده است و اینگونه نخواهد بود که ادامه کار را محکم دنبال نکنم. برای خود هدفی ترسیم و به دنبال اهداف و اولویتهای دیگری نیز هستم. برای سه رویداد باقی مانده نیز کادرفنی هر تصمیمی بگیرد به عنوان یک سرباز اطلاعت خواهم کرد، اما دوست دارم حداقل در کاراته وان امارات و اتریش نیز مبارزه کنم تا به اهداف دیگر خود نیز دست پیدا کنم. برای من مهم است تا به عنوان نفر نخست رنکینگ کسب سهمیه کنم تا در قرعهکشی رقابتهای المپیک شرایط بهتری داشته باشم.
ملیپوش کاراته ایران در خصوص تاثیر حمایت از ملیپوشان المپیکی و برطرف شدن دغدغه آنها برای موفقیت در المپیک گفت: این موضوع نکته بسیار مهمی برای ورزشکاران کشورمان است. در مسیر کسب سهمیه المپیک همه ورزشکاران تمام تلاش و زحمت خود را برای کشور عزیزمان انجام دادند. واقعا مسیر کسب سهمیه المپیک در رشته کاراته بسیار سخت و طاقت فرسا است و هنوز این مسیر برای ورزشکارانی مانند سجاد گنجزاده، ذبیحالله پورشیب و صالح اباذری باقی مانده است. در حال تلاش برای عملی کردن قولهایی که برای کسب سهمیه المپیک داده بودیم، هستیم.
عسگری اظهار داشت: مطمئنا برای مسئولان نیز مدالآوری قهرمانان مهم است، اما امیدوارم از لحاظ مالی، حقوقی و شغلی نیز به تمام قهرمانان رسیدگی شود تا آنها دغدغه کمتری داشته و با تمرکز بیشتری برای موفقیت در المپیک آماده شوند. برخی قهرمانان ما با توجه به اینکه متاهل هستند و یا فرزند دارند، دغدغه مخارج زندگی خود را دارند. از طرفی یک قهرمان برای حفظ وزن خود رژیم غذایی خاصی دارد و باید مکمل مصرف کند که هزینهبر است. از طرفی هنوز و بعد از گذشت حدود 2 سال از بازیهای آسیایی وضعیت ما در صندوق حمایت از قهرمانان نامشخص است و حقوق خود را دریافت نکردیم.
وی ادامه داد: حقوق صندوق حمایت از قهرمانان مبلغ بسیار ناچیزی است که تنها میتواند گوشهای از خرجهای زندگی ما را تامین کند. امیدوارم نگاهها در حمایت از قهرمانان حرفهایتر شود تا آنها در المپیک برای کشورمان افتخارآفرینی کنند. وقتی در کمپهای بینالمللی با ورزشکاران سایر کشورها صحبت و از حمایت و پاداشهای آنها اطلاع پیدا میکنیم انگشت به دهان باقی میمانیم. در این شرایط ما رویمان نمیشود پاداشهای خود را بگویم و یا وقتی آنها متوجه میشوند شرایط ما به عنوان بهترین کاراته جهان از لحاظ مالی چگونه است باور نمیکنند. آرزو میکنیم شرایط به گونهای شود که با افتخار مبالغ پاداشهای خود را اعلام کنیم.
قهرمان کاراته وان پاریس در سال 2020 در پایان به تسنیم گفت: انصاف نیست که بعد از دو سال تلاش و زحمت در مسیر کسب سهمیه المپیک و حضور در 16 رویداد که همراه با مشقت و سختیهای بسیاری از جمله وزن کم کردن و پشت سر گذاشتن مصدومیتهای متعدد بوده است، تنها حدود 40 تا 50 میلیون به عنوان پاداش المپیک دریافت کنیم. مبلغی که با توجه به افزایش هزینههای زندگی برای یک قهرمان حرفهای بسیار ناچیز است. امیدوارم مسئولان ورزش کشور بازنگری در این موضوع داشته باشند و مبالغ پاداش و حقوقها را بیشتر کنند یا حداقل اگر قرار به تغییری در آن نیست زودتر آن را پرداخت کنند. متاسفانه تا جایی که میدانم در یک ماه یا دو ماه اخیر هنوز پاداش و حقوق قهرمانانی مانند احسان حدادی و قهرمانان تیراندازی که موفق به کسب سهمیه المپیک شدند، پرداخت نشده است.
لیگ جهانی کاراته وان پاریس | دومین مدال طلای عسگری در 14 روزانتهای پیام /