شنبه 26 اردیبهشت 1405

فرهنگی وب‌گاه عصر ایران

فرهنگی وب‌گاه عصر ایران

روابط عمومی کنسرت های علیرضا قربانی طی بیانیه‌ای حضور این هنرمند در کنسرت رایگان میدان آزادی را تکذیب کرد.

شجریان درباره رپرتوار اجرا نیز توضیح داد: قطعات این کنسرت همان قطعات از پیش اجراشده من است. کنسرت با قطعه «دیار عاشقان» شروع خواهد شد و با قطعه «مرغ سحر» به پایان خواهد رسید.

نفیسه روشن، بازیگر سینما و تلویزیون، با استایلی متفاوت در پانزدهمین جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمای ایران که در تالار قلم برگزار شد، حضور یافت.

از 14 شهریور هنرمندان موسیقی به اجرای کنسرت خیابانی رایگان در میدان آزادی می‌پردازند. در روز 14 شهریور 1404 میدان آزادی تهران میزبان بزرگ‌ترین کنسرت رایگان خیابانی موسیقی ایران خواهد بود.

المیرا دهقانی دولت‌آبادی، بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینما که با مجموعه «لحظه گرگ و میش» به شهرت رسید، در مراسم اکران عمومی فیلم سینمایی «ناجورها» حضور یافت.

فیلمنامه‌نویس و کارگردان سریال با شتاب‌زدگی و شلختگی، قصه را به پیش می‌رانند؛ بی‌آنکه فرصت بدهند موقعیت‌ها پخته شوند یا شخصیت‌ها عمق پیدا کنند. کاملاً پیداست نیما جاویدی در «شکارگاه» به دنبال دستیابی به اهداف بلندپروازانه‌ای بوده و در عین حال کاملاً مشخص است که موفق به تحقق آن‌ها نشده است.

پژوهشگران مؤسسه ژنتیک دانشگاه ملی کلمبیا اعلام کردند ژنوم این جمعیت با هیچ‌یک از گروه‌های شناخته‌شده قاره آمریکا همخوانی ندارد، و در نتیجه یک تبار تازه است. پژوهشگران احتمال می‌دهند این گروه به دلیل تغییرات اقلیمی، بیماری، یا کمبود غذا منقرض شده باشد.

گیلگمش خسته به دیار مردگان می شتابد تا شاید دوست خویش انکیدو را ببیند اما در آن دیار دیداری در کار نیست و او باید بازگردد. وی نزد اِئا، ایزد دانای ژرفاها، استغاثه کرد: «سایه‌ی اِنکیدو را از زیر خاک بر من بفرست! دنیای زیر خاک او را رها نمی کند.»

گودین تپه سالهاست مورد بی‌مهری و غفلت مسئولین میراث فرهنگی کرمانشاه قرار گرفته و به هر میزان که این محوطه در دنیای باستان‌شناسی شهرت دارد، به همان میزان نیز در کرمانشاه مورد بی‌توجهی متولیان امر قرار گرفته است.

سارا بهرامی، بازیگر مطرح سینما، در پانزدهمین جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران حضور یافت.

فیلم «پیر پسر» ساخته اکتای براهنی با فروش بالغ بر 151 میلیارد و 900 میلیون تومان و عرضه بیش از یک میلیون و 690 هزار بلیت در حالی توانست از سد فیلم مسعود اطیابی بگذرد که «دایناسور» توانسته بود با فروش 151 میلیارد و 645 میلیون تومان به عنوان یک فیلم کمدی در رتبه نخست جدول قرار بگیرد.

در این مراسم فیلم هایی جایزه گرفتند که هر کدام در ژانری متفاوت، داستانی خاص را روایت می‌کنند. در ادامه نگاهی به برخی از بهترین فیلم‌های این جشن خواهیم داشت.

در توضیح فرهنگستان همچنین آمده که واژه «کروچ کروچ» در لغت‌نامه به معنای «آواز چیزهای ترد و شکننده زیر دندان چون قند و نان خشک و خیار و مانند آن» است.

در روزهای گذشته، خبری از تاجیکستان، سرزمینی با پیشینه کهن و پیوندهای فرهنگی عمیق با ایران، توجه‌ها را به خود جلب کرد؛ آغاز توزیع رایگان شاهنامه فردوسی در میان خانواده‌های این کشور. این اقدام که با دستور مستقیم امامعلی رحمان، رئیس‌جمهور این کشور صورت گرفته، گامی قابل تأمل در راستای ترویج این میراث حماسی محسوب می‌شود.

فیلم سینمایی «پیرپسر» به کارگردانی اکتای براهنی با عبور از «دایناسور» عنوان پرفروش‌ترین فیلم سال 1404 را به خود اختصاص داد.