عضو هیات رئیسه خانه احزاب: پای انتخاب مان و حمایت از دولت ایستاده ایم
رشت - ایرنا - عضو هیات رئیسه خانه احزاب ایران گفت: پای انتخاب مان و حمایت از دولت محکم ایستاده ایم.
یدالله طاهرنژاد روز پنجشنبه در مراسم افتتاح خانه احزاب گیلان در رشت با اشاره به اینکه احزاب متشکل و قوی دولتها را بر سرکار می آورند، افزود: در کشور ما هر چند تحزب خیلی قوت لازم را نیافته اما همان احزاب دارای مجوز فعالیت خود را با همه مشکلات دنبال می کنند و نقش خود را در این عرصه ها ایفا می کنند.
وی عنوان کرد: ما کمک و تلاش کردیم تا دکتر روحانی به عنوان رئیس جمهوری انتخاب شود و باید پای انتخاب مان باشیم و از دولت هم حمایت می کنیم.
وی با بیان اینکه اگر احزاب از دولتی حمایت کردند، باید پای انتخاب شان بایستند، اظهار کرد: اینکه گفته شود "ما توبه می کنیم و اشتباه کردیم و..." معنا ندارد؛ اما در عین حمایت، هر جا مشکلی بوده، اشکالات را نیز بیان کرده و می کنیم.
وی با اشاره به باز شدن فضای سیاسی در دولت یازدهم تصریح کرد: امروز جمع شدن همه ما از سلایق مختلف در این مکان و افتتاح خانه احزاب در استان از برکات این دولت است.
طاهرنژاد با بیان اینکه در دولت یازدهم (دوره اول ریاست جمهوری دکتر روحانی) همه شاخص های اقتصادی رشدی باورنکردنی و مطلوب داشتند، اضافه کرد: اما در دوره دوم شرایط تغییر کرد.
وی تصریح کرد: امنیت و معیشت دو مولفه ای است که حکومت نمی تواند مسئولیت و تعهد آن را از خود ساقط کند، در حال حاضر هم امنیت مان خوب است اما در معیشت مشکل داریم.
وی با بیان اینکه این همه ناهنجاری، حاشیه نشینی و تورم نشان دهنده مشکلات ماست، اضافه کرد: اینکه دولت با افتخار اعلام می کند که به 60 میلیون نفر کمک هزینه معیشتی بدهیم این کارنامه قابل قبولی نیست و بیانگر آن است که جایی از کار مشکل دارد.
طاهرنژاد با برشمردن ثروت های کشور اعم از نفت و گاز و غیره گفت: از لحاظ منابع در جهان سوم هستیم اما از 80 میلیون نفر جمعیت کشور، 60 میلیون نفر معادل 75 درصد نیازمند کمک معیشتی دولت هستند که باید این وضعیت رسیدگی و اصلاح شود.
وی در ادامه؛ با اشاره به فلسفه وجودی خانه احزاب افزود: خانه احزاب برای آن است که برخی نمایندگان سلایق مختلف در آن تبادل افکار کرده و قسمتی از نزاع های خیابانی و تنش ها و اختلاف نظرها را در محیطی صمیمی حل و فصل نمایند.
وی تعامل، همفکری، خنثی سازی درگیری و تنازعات را از جمله تاثیرات خانه احزاب عنوان و بیان کرد: باید تلاش کنیم که به چند حزب قدرتمند و موثر در کشور برسیم؛ زیرا تعدد بسیار احزاب، با نبود آن یکی است.
طاهرنژاد با تا کید براینکه احزاب ایجاد می شوند تا جامعه را اداره کنند، اظهار کرد: احزاب برای آرامش جامعه و موفقیت دولت ها ایجاد نمی شوند؛ بلکه می خواهند برای اداره جامعه، دولت انتخاب کنند.
وی با اشاره به اشتراکات و تعلقات فراوانی که مردم کشور با هر دین، آیین، زبان، گویشی با هم دارند، تصریح کرد: آنچه که مرز ایجاد می کند، فقط نوع نگاه ما به مسائل اعم از اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی است وگرنه تمامی احزاب برای بهتر اداره کردن کشور تلاش می کنند.
وی گفت: احزاب با وجود اینکه می خواهند کشور بهتر اداره شود، اما ممکن است نوع نگاه شان در اداره کشور متفاوت باشد، در این راستا می توانیم تفاهم کنیم که در سایه همدلی کشور را اداره کنیم.
وی با تاکید بر ضرورت به رسمیت دانستن احزاب اظهار کرد: اگر قرار است رای مردم را به عنوان رای واقعی بشناسیم و همه مردم را در اداره کشور حاکم بدانیم و کشور به صورت ارباب و رعیتی نباشد باید احزاب در کشور شکل بگیرد.
وی تصریح کرد: باید احزاب بتوانند انتخاب خود را به مردم معرفی کنند و مردم حق انتخاب فرد و افراد را داشته باشند وگرنه حکومت خویشاوندی و وابستگی حکومتی ایجاد می شود.
طاهر نژاد گفت: اگر وابستگی به جای شایسته سالاری حاکم شود، تمامی مسائل تحت شعاع قرار می گیرد و در این راستا انتخابات بدون احزاب و دموکراسی بدون حزب هیچ تعریف روشنی ندارد.
وی با اشاره به انتقاد برخی برای رد صلاحیت های افراد واجد شرایط نمایندگی مجلس توسط هیات نظارت بر انتخابات شورای نگهبان گفت: رد صلاحیت ها یکی از اشکالات است اما در واقع ساز و کار اشکال دارد و قانون این حق را به این مجموعه برای ردصلاحیت ها داده؛ از این رو قانون باید اصلاح شود.
وی ادامه داد: اینکه عده ای از منتخبان توسط عده ای دیگر باید تایید شوند، خود مشکل دارد و حزب باید این امر را اصلاح کند.
عضو هیات رئیسه خانه احزاب افزود: فلسفه انتخابات آن است که افراد بدست مردم انتخابات انجام شوند اما امروز از بین معتمدین و هم توسط شورای نگهبان انتخاب می شوند.
وی خطاب به تشکل های سیاسی و احزاب گفت: چشمتان را در گلوگاه هامی بندید و اکنون اعتراض می کنید؛ کار احزاب گدایی کردن برای تایید صلاحیت ها نیست.
وی تصریح کرد: در این دوره حتی دادستان نیز در صلاحیت ها دخالت می کند و احزاب باید اشکالات را برطرف کند و در جاهایی که حقوق مردم مصادره شده بایستند.
طاهرنژاد خاطر نشان کرد: حزب برای کمک به دولت، همبستگی و حلقه واسط مردم و دولت نیست، احزاب می خواهند اداره جامعه را در دست داشته باشند و بر عملکرد دولت ها را رصد می کنند.
*س_برچسبها_س*